Alla inlägg under januari 2017

Av bandystars - 8 januari 2017 19:14

Första Boresegern – på 13 år detta skriver husorganet på sin webb och Bandystars konstatera att någon gång måste de ske fast det får inte bli en återkommande företeelse.

                                                                

Bore hade inte vunnit ett derby mot Bore sedan annandagen 2003. Nu är förbannelsen bruten.

– Viktigt att slå bottenlagen, flinar Niclas Nieminen.

Stjärnan–BK Bore 6–9 (3–3)

 

Det var inte mycket till derbystämning bland det fåtal åskådare som letat sig till Arena Oskarshamn den här kylslagna söndagen. Bore gjorde snabbt 3–0, men när första halvlek var slut hade Stjärnan kvitterat, 3–3.

– Det var lite polsk riksdag i omklädningsrummet i halvtid, men vi hade ju ändå gjort det ganska bra i första halvlek. Vi visste att det handlade om att minimera misstagen och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Niclas Nieminen.

I andra var det Bore som var skäret före hela tiden.

Avgörandet kom med tio minuter kvar. Stjärnans Anton Rychagov hade just reducerat till 5–6.

Då tryckte Bore på gasen. Bara minuten senare satte Sebastian Nilsson 7–5 och ytterligare en minut senare ordnade Andreas Johansson 8–5.

– I dag var det vi som fick lite psykologiska mål och jag tycker att det var starkt av oss att resa oss trots att vi tappade 3–0, säger Niclas Nieminen, som var den som avgjorde senast Bore slog Stjärnan.

Han gjorde 7–6-målet på annandagen 2003.

– Det var verkligen på tiden att vi slog dem igen. Det är väl en av de skönare segrarna man varit med om. Det är viktigt att slå bottenlagen så att man hänger på tåget uppåt i tabellen, flinar Niclas Nieminen med illa dold derbysarkasm.

Stjärnans assisterande tränare Urban Sandvall var nedstämd.

– Bore var bättre på alla positioner och visade större vilja. Det är väl ingen som tar något för givet, men... Det är som det är.

Christian Gustafsson Per Hammenvik

Av bandystars - 8 januari 2017 18:39

Tjust Bandy körde fast i länsderbyt skriver husorgant på sin webb och detta var Stefan Erixon tredje match i Tjusttröjan och efter två segrar fick han alltså vara med en förlust. Om det blir någon fortsättning återstår att se


Ett disciplinerat Målilla blev en för övermäktig motståndare för Tjust Bandy.

 

Efter raka matcher utan förlust tog det alltså stopp för Gamlebylaget när Målilla vann länsderbyt på Tjustvallen med 3–0 på söndagseftermiddagen.

– Vi kan inte räkna med att vinna hela tiden. Nu får vi börja om ny kula, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

Det bjöds inte på något större spel, utan det blev mera ett ställningskrig där lagen väntade på varandra eftersom ingen ville göra första misstaget kändes det som.

Det innebar att det blev mycket spel mellan de båda straffområdena.

– Det tog stopp den här gången. Det var inte våran dag den här gången. Ett bra bevis på detta vara att vi missade öppna lägen och inte lyckas göra mål någon av våra alla hörnor, säger Thomas.

I och med att det var gästerna som lyckades spräcka nollan efter drygt en halvtimme kunde laget styra matchbilden via ett väl samlat försvarsspel.

Det spelade nästan ingen roll vad hemmaspelarna hittade på, men de hade väldigt svårt att ta sig igenom motståndarnas försvar.

– Målilla hade en bra defensiv samtidigt som vi inte var tillräckligt smarta. Vi åkte lite för mycket bollen själva istället för att passa.

– Samtidigt ska man ge Målilla en eloge för deras krigarinsats och försvarsspel.

När Victor Svensson dundrande in 2–0 på en hörna med 30 minuter kvar kopplade gästerna ett rejält grepp om händelserna som laget aldrig sedan släppte ifrån sig.

Detta var Stefan Erixon tredje match i Tjusttröjan och efter två segrar fick han alltså vara med en förlust. Om det blir någon fortsättning återstår att se.

– Vi har inte pratat något ytterligare. Det var de här tre matcherna som gällde först och främst. De passade bra för mig med tanke på ledigheter, säger Stefan Erixon.

Hur har du upplevt de här tre matcherna?

– Det har varit jättekul. Kul att få spela på Tjustvallen igen. Jag har försökt att bidra med en del smådetaljer i spelet och en del enkla grejer, svarar Stefan.

Hur upplevde du matchen?

– Givetvis är det surt att förlora. Man vill alltid vinna. Tyvärr går vi lite för rakt på istället för att försöka komma runt på kanterna. Några mål borde vi ha gjort med tanke på att vi hade fem-sex jättelägen och massor av hörnor. Men det är svårt att vinna när inte vi får utdelningen på hörnorna.

– Målilla gör det bra, men hade vi fått håll på dem så hade de tvingats flytta fram sitt spel.

Nu får Tjust slicka såren efter den här förlusten och ladda om batterierna till nästa match som är borta mot seriefyran Skirö den 20 januari.

 
 
 

Fakta

Matchfakta

Tjust Bandy–Målilla 0–3

Div. 1, södra

Första halvlek: 0–1, 33,14, Tobias Pettersson (Jacob Jonsson).

Andra halvlek: 0–2, 63,19, Victor Svensson (Fredrik Johansson), hörna, 0–3, 93,09, Martin Johansson (Samuel Pettersson).

Utvisningar, Tjust: 10 min. Målilla: 20 min.

Hörnor: 13–8

Publik: 342.

 
 
Av bandystars - 8 januari 2017 17:51

Bandystars inte närvarande p.g.a tjänsteförrättning uteblir analys

Division 1 Herr Södra

14:00
IF Stjärnan
6-9
BK Bore
 
14:00
Tjust Bandy
0-3
Målilla GoIF Bandy
 

Fast i efterhand Stjärnorna frånvarande i inledningen och även om de sen lyckades komma ikapp blev det uppförsbacke och sega ben likt störtloppfinishen i Tour de SKI för Stjärnorna att gå om lyckade Bore för en gång skull vinna vilket inte lär tillhör vanligheten

Målilla stod för en grym insats på Tjustvallen. Målilla tog ledningen i 35:e minuten. I mitten av andra halvlek utökade de till 0-2 på hörna och slutresultatet till 0-3 i 93:e matchminuten! Tjust ner på jorden efter att svävat på moln nu i ett antal matcher.

Bandystars får återkomma med eventuella referat som dyker upp i mediorna senare

Av bandystars - 8 januari 2017 12:42

Uppdukat för derbyfest i Gamleby skriver husorganet på sin webb och det återstår om det är 7 sorters kakor som serveras eller det blir någon som får nöja sig med smulorna.


Ett formstarkt Tjust Bandy tar emot Målilla i ett prestigefyllt länsderby på Tjustvallen på söndagseftermiddagen.

 

Gamlebylaget kommer med åtta raka matcher utan förlust i division 1 och återfinns på andra plats i tabellen. I senaste matchen blev det seger borta mot Bore med 9–6.

Målilla återfinns på fjärde plats i tabellen, tre poäng efter Tjust. Målilla förlorade en dramatisk tillställning mot Skirö i fredags med 2–3 på hemmaplan.

När lagen möttes i Målilla på annandagen blev det 2–2 i en typisk derbymatch där känslorna gick före skönliret.

– Det brukar kunna bli ganska heta matcher lagen emellan. Det har varit tuffa matcher genom åren när lagen har möts, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

– Förhoppningsvis ska vi kunna bjuda upp till spel och känner jag Målillas tränare rätt så vill han också bjuda på ett bra spel. Jag hoppas på en bandyfest där det bjuds på bra spel. Enligt prognosen ska det blir bra bandyväder och förhoppningsvis blir det mycket publik eftersom det är fri entré.

Vid en seger skulle Tjust ta ett stort kliv mot andra platsen.

– Vi ser det lite mera defensivt. Skulle vi lyckas vinna så tar vi tagit ett stort steg mot att klara av vår målsättning som är att säkra nytt kontrakt.

Tjust Bandy kommer till spel med samma trupp som besegrade Bore.

I Målilla saknas Alexander Nelson som är avstängd sedan han dragit på sig ett grovt matchstraff mot Skirö.

Av bandystars - 8 januari 2017 07:49

Två högintressanta derby i div 1 södra följer du bäst live eller båda live via länkarna

Division 1 Herr Södra

14:00
IF Stjärnan
-
BK Bore
  
14:00
Tjust Bandy
-
Målilla GoIF Bandy
  
Av bandystars - 7 januari 2017 17:05

Retur ochr derby denna gång utomhus I skrivande stund förligger inte fullständiga matchrapporter

Division 1 Herr Södra

13:00
Månsarps IF
3-9
Malmbäcks IF
  

Senast lagen mötes vann Malmbäck med 13 -1 och den gången fanns det en ursäkt att detta var p.g.a sjuka i laget. Idag mönstrade Månsarp fullt manskap stod det ändå 6 - 0 till Malmbäck i halvlek verkar det som Månsarp målvakt räddat många bollar från att rassla i nätmaskorna ännu mer. Det var först när matchen led mot slutet som Månsarp lyckades få in nystandet. Månsarp hade visserligen chanser i sin kontringsbandy de är välkända främst på Råslätt behärska var effektivitet inte den bästa när det gällde.

Påfallande många utvisningar drabbade Malmbäck som kanske förtjänade dessa ganska onödigt när de hade matchen i sin hand och styrde denna.



Av bandystars - 7 januari 2017 07:50

Målilla tappade humöret och föll - fyra man utvisade på slutet Detta skriver husorganet på webben

Det var kalabalik på slutet när Målillaspelare blev utvisade på löpande band.
Fyra spelare åkte ut på tilläggstid och med matchens sista skott avgjorde Skirö.
– Vi får inte lägga fokus på yttre omständigheter. Det kan vi inte styra över, säger tränaren Ove Nilsson efter 2–3-förlusten.

 

Målilla gjorde i andra halvlek en stark vändning från 0–1 till 2–1 och såg ut att storma mot två poäng hemma mot Skirö AIK. 
Tobias Peterson satte 1–1 efter 78 minuter och två minuter senare gav Eric Karlström Målilla ledningen med 2–1. 
– Vändningen kommer av att vi tar över spelet och är mer rejäla, det är inte oförtjänt. Vi jobbar oss fram till ledningen, säger lagkaptenen Victor Svensson.

Sedan, när klockan tickat upp på 83 minuter, begärde Skirö timeout och matchen bytte skepnad. 
– Efter det gjorde vi inte det vi skulle, ingen tog tag i det, säger Victor Svensson och får medhåll av tränaren Ove Nilsson. 
– Det känns som att vi börjar darra, slutar spela och tappar fokus, säger Ove Nilsson. 

Efter mycket dramatik på slutet vände Skirö på steken mot ett Målilla som då hade fyra spelare utvisade. Det gjorde deras slutforcering betydligt enklare. 
– Det är onödiga utvisningar, vi snackar till oss dem. Vi får inte lägga fokus på sådant, vi måste vara kyligare, säger Ove Nilsson. 

Alexander Nelson drabbades bland annat av ett grovt matchstraff sedan han uppträtt olämpligt två gånger om och det gör att han missar helgens derby mot Tjust. 
Att förlora på det sättet var tungt. 
– Det känns jävligt tungt. Nu får man åka hem, stirra upp i taket och träna i morgon (läs i dag). Det är inget annat, säger Victor Svensson. 

I morgon väntar derby mot Tjust. 
– Det här är något vi måste skärpa till. Vi åker inte till matcherna för att sitta på utvisningsbänken, säger Svensson. 
Oskar Nilsson var värd plusbetyg i Målilla.

 

Av bandystars - 6 januari 2017 19:38

Att det skulle bli en tuff match var nog de flesta övertygande om men detta var väl att ta i i överkant.
Matchen började med mål för Skirö efter 28 sekunder som sen avgjorde i något liknande i slutet då det var både övertid och slutsekund när det hade urartat sig fullständigt för Målilla



Målilla GoIF Bandy
2-3
Skirö AIK
 

Dessemellan en kamp och det skulle dröja till sista kvarten innan Målilla kom ikapp och sen ta ledningen blev det kvitterat strax därefter blev det kalabalik utan dess like då Målilla fyllde på bänken i snickeboa som de hade köpt grupprabatt med 4 spelare kom också spiken i kistan efter 95,59 på övertid stod Skirö som segrare och det

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards