Alla inlägg under januari 2017

Av bandystars - 13 januari 2017 07:34

Åby/Tjureda skriver på sin hemsida inför matchen och alla förväntar sig nog en säker vinst, vinstvarnar ledarstaben med all rätt för underskattning är enda spöket som skulle kunna ändra på detta med en Joker fredagen den 13-onde

Dags för hemmamatch ikväll när Månsarp gästar Åby

Av bandystars - 13 januari 2017 07:31

Eftermälle från matchen mellan Skirö - Åby/Tjureda

Oavgjort mot Skirö efter sen kvittering

Det blev återigen en väldigt jämn och spännande match när vi på onsdagskvällen mötte Skirö AIK för tredje gången på kort tid. Efter en dålig första halvlek och uppförsbacke så kämpar vi oss tillbaka och får med oss en poäng efter en sen kvittering.

Laget:

Linus J i mål.
Daniel H libero.
Daniel T och Dennis backar.
Victor N och Johan G halvor.
Pontus defensiv mitt.
Marcus B och Andreas L offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Lasse, Christoffer C, Andreas H, och Gustav J.

Första halvlek:
Skirö med avslag och det är hemmalaget som har mest boll inledningsvis. Daniel Tägt kliver upp på Skirös bollförare men missar tacklingen lite och åker ut 10 minuter för bentackling i matchens inledande minuter. Bara minuten senare vinner vi bollen på egen planhalva, Johan driver upp och vänder ur, spelar bollen till Pontus som slår en fin lyra som Lysse kan plocka ner.. Lysse lyckas trots hård bevakning av en försvarare runda Skirös målvakt och lyfta bollen i mål. 1-0 till oss.
Tuvärr får Lysse utgå direkt efter målet med en befarad överkroppsskada. Tyvärr återkom aldrig Andreas mer i matchen.
Skirö fortsätter att ha mest boll och har ett par avslut som Linus räddar.
Tio minuter in i matchen kommer ändå kvitteringen. Skirö vinnner inslag ute vid sargen på vår vänstersida. Slår bollen över mot andra sidan där vi tappar markeringen lite och Hampus Karlberg kan skjuta lite för ostört och bollen sitter i närmsta krysset. 1-1.

Efter deras kvittering tappar vi spelet helt, det är precis som vi blivit förstelnade och ingen vill ha boll och vi står alldeles för stilla. Skirö uttnyttjar givetvis detta och har nu i stort sett allt spel. I den 18:e minuten får hemmalaget sin andra hörna för kvällen. Linus räddar första avslutet, det andra går rakt i muren, men Skirö är föst även på tredjebollen och Daniel Gustavsson är sist på bollen innan den går i mål. 2-1 till Skirö.
Bara ett par minuter senare är det nära 3-1 när de kommer runt på högersidan och kan gå in längst kortlinjen. Avslutet är bra men Linus är på bollen innan den tar i kryssribban ut till hörna. Hörnan blir farlig men vi får undan bollen.
Vi skapar inte mycket chanser men Gustav står för en bra individuell prestation och kommer till avlsut efter en soloraid men målvakten räddar.
Ett par minuter innan paus kommer också 3-1. Ett skott utifrån skruvar sig in precis vid stolpen. Domarna blåser inte mål först men efter lite diskussion domarna emellan så är det mål och det var ganska klart att den bollen var inne. Men ett hål i nätet gjorde att bollen gick ut igen vilket gjorde det svårt för domarna att se.
Underläge 3-1 i paus.

Andra halvlek:
Vi är långt ifrån nöjda med första halvlek och lovar varandra i paus att vi ska gå ut i andra och visa hjärta och kriga.
Skirö har ett par hörnor i början av halvleken som är farliga, en skjuts stenhårt i ribban.
Men vi krigar bättre nu och börja komma in i matchen mer. Vi åker mer skridskor och är mer delaktiga och då är det lättare att hitta passningsalternativ.
Timmen spelad när Skirö drabbas av en utvisning och kort därpå kan Johan tråckla sig rak igenom Skirös planhalva och in i straffområdet, ett slag gör att Johan tappar bollen men den går ut till vänster till Björn som kan få bollen i mål.
3-2.

Målet ger oss energi och fortsätter att jobba bra. vi har en hörna som vi skjuter utanför. Ett par minuter senare får Victor Nyman bollen och kan ta den upp till mittplan. spela Bjlrn på djupet på högersidan. Björn går ner mot hörnflaggan och slår ett stenhårt inslag mot mål och där är Andreas Haraldsson och kan styra bollen i mål. Kvitterat 3-3.
Skirö sertar time-out direkt efter vår kvittering. Vi manar på varandra och säger att vi ska fortsätta jobba stenhårt sista 20 minuterna.
Skirö bakcar hem mycket nu och vi tillåts ha mycket boll. Dock ligger hemmalaget och lurar hela tiden och har några kontringar som blir farliga. En sådan leder till frislag precis utanför vårt straffområde plus utvisning på Lasse. Daniel Gustavsson gör på frislaget sitt andra mål för kvällen och Skirö leder återigen, 4-3.

Vi fortsätter att kämpa på och får till ganska bra tryck. Klockan tickar upp mot 90 minuter när Marcus är nära att få träff på volley på Björn inspel men bollen går död. Första övertidsminuten och vi vinner frislag på mittplan, i samma veva åker Henrik Blom ut 10 minuter för olämpligt uppträdande då han drar ner Gustav efter signal. vi får fram frislaget långt in på Skirös planhalva där Gustav kan finta lite och sedan spela bollen till Filip som från straffpunkten kan skjuta och bollen går i mål. 4-4. Direkt efter Skirös avslag blåser sedan domaren av matchen.
Oavgjort 4-4.

Summering:
Vår första halvlek är inget bra alls. Första tio minuterna är okej, vi tar ledningen och har koll på spelet även om Skirö har mest boll. Men sen, så fort Skirö kvitterar, så tappar vi allt och börjar plötsligt agera nervöst. Vi tar inte jobbet defensivt. Och offensivt är alldeles för få delaktiga, passningarna kommer för sent och vi söker avgörande passningar för ofta.

I paus pratar vi om att vi måste gå ut och kämpa, visa hjärta och bara släppa loss. Och vi tar verkligen åt oss av snacket för i andra halvlek så visar vi hjärta och börjar kämpa. Visst, vi spelar fortfarande ingen jättebra bandy men nu är fler delaktiga och vi åker mer skridskor. Och helt plötsligt så skapar vi lite chanser och vips så är det 3-3.
Det känns som vi är på väg att vänd matchen men då gör Skirö 4-3, Men vi fortsätter att kriga och kan till slut få till kvitteringen.

En eloge till alla för att vi krigar för varandra i andra halvlek och visar hjärta.
Nu har vi mött Skirö tre gånger på kort tid och det har varit tuffa och jämna matcher som har varit väldigt nyttiga för oss. Onsdagens match är nu också analyserad och vi har en gemensam bild i laget av vad det är som gör att vårt spel knyter sig ibland. Detta är något som vi kommer jobba vidare på för att undvika att det händer i framtiden.

Nu laddar vi om, ny match redan på fredag kväll då Månsarp kommer till Åby.

*******************

Mål Åby/Tjureda:
Andreas L 1 st, Andreas H 1 st, Björn E 1 st, och Filip F 1 st.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Björn Einarsson 1 st, Gustav Johansson 1 st, och Pontus Sjölund 1 st.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Läs vad Smålandsposten skriver om matchen HÄR. (kan kräva inloggning)
Lyssna på en intervju med Skirös Kenth Sundberg på Skirös Facebook sida HÄR.
Av bandystars - 12 januari 2017 19:55

”Dags att slå ihop Stjärnan och Bore” detta skriver Christian Gustafsson: i husorganet och tanken är inte ny vad Bandystars hört på bygda. Vad tycker ni läsare kommentera gärna

Jag var på bandyderby i söndags. I 90 minuter plus tillägg tänkte jag bara en enda tanke: Slå ihop Bore och Stjärnan och blås liv i bandyn.

Söndag. Derby. Härligt krispigt bandyväder. Två derbykombattanter en poäng från varandra i tabellen.

Och fullständigt öde runt Arena Oskarshamns gnistrande is.

I andra halvlek bestämde jag mig för att räkna hur många vi var. Jag fick det till 87. Då räknade jag ändå in kioskpersonal, andra funktionärer, mig själv, några små, små barn samt två golden retriver-hundar.

Den officiella publiksiffran landade på 94 och det kanske var korrekt.

I vilket fall vittnar det om intresset för bandy i trakten.

Eller rättare sagt – ointresset.

Inte för att något av lagen i den här serien lockar särskilt mycket folk, men det är ju inte utan att man lite drömmer sig tillbaka till när Stjärnan (eller Målilla, för den delen) låg i allsvenskan och det åtminstone snuddade vid bandyfeber.

Jag när inga falska drömmar om att Oskarshamn med omnejd ska bli en blomstrande bandyregion, det kommer inte hända, men förutsättningarna för att ha ett hyggligt allsvenskt lag med en hyggligt stor publik borde finnas.

Men då kan det inte rulla på som det gör och har gjort.

Jag vet att det är som att svära i kyrkan i Figeholm och Påskallavik, men – slå ihop Bore och Stjärnan och blås liv i bandyn.

Självklart finns det – precis som när det var långt gångna planer på att slå ihop Oskarshamns AIK och IFK Oskarshamn för tio år sedan – personer som över sin döda kropp vill se ett samgående med värsta konkurrenten.

Det måste man ha respekt för. Men frågan är vad det, mer än klubbmärkena, finns att kämpa för?

Bore och Stjärnan tragglar i mitten och botten av division 1 år efter år och de som tittar på blir bara färre och färre. Det är knappt att släkt och vänner infinner sig på läktaren.

arkivbild

Inte ens derbyna lockar längre. En gång var har Stjärnan (derbyt mot Målilla, 143 åskådare) och Bore (annandagsderbyt mot Stjärnan, 214) haft över 100 personer den här säsongen.

Nä, jag ser helt enkelt inte varför man inte skulle ge det en chans och slå samman Stjärnan och Bore till en ambitiös och framåtskridande klubb.

Faktum är att vi bor i en bandyglesbygd, långt från bandyhallar och naturlig bandykultur. Upptagningsområdet är för litet för två lag som satsar ungefär lika mycket och kommer ungefär lika kort.

Det finns mängder av drivna, målinriktade föreningsmänniskor och eldsjälar i både Bore och Stjärnan.

Jag tänker på – och imponeras av – Per Folkesson, Tobias Ekström, Sebastian Nilsson, Urban Sandvall, Robin Alsparr, Henrik Lindberg och Niclas Nieminen.

För att nämna några.

Samtliga med enormt bandykunnande och massor av kontakter. De vill inget hellre än att se sina klubbar lyckas.

Därför är det synd att de kämpar på varsitt håll, inte sällan för att sabba för varandra.

Ett färskt exempel är när Bore för någon månad sedan försökte värva Ivan Ushakov, men i sista stund snuvades – av ärkerivalen Stjärnan.

Nä, klubbarna borde gräva ner eventuella stridsyxor, glömma gammalt groll och göra gemensam sak.

Rivaliteten finns där, jag förstår det. Samtidigt är den – rivaliteten – inte alls vad den en gång var.

Spelarna i klubbarna känner varandra och umgås utanför bandyn. Någon publik eller supportrar existerar knappt.

En semielitsatsande bandyklubb i Oskarshamns kommun skulle kunna ha förutsättningar att rusta, bygga en ungdomsverksamhet, bygga en ny publik och ta sikte på nya, rikstäckande allsvenskan.

Stjärnan och Bore bedriver redan i dag ett samarbete på barn- och ungdomssidan.

Nu är det dags att löpa linan ut och slå ihop klubbarna till en.

Det finns liksom inte så mycket att förlora.

Christian Gustafsson

Av bandystars - 12 januari 2017 07:16

Nära skjuter ingen hare men nära var det att Å/T åkte på sin första förlust i årets serier och förlora 2 poäng men räddade sin heder på övertid och istället för 2 poäng till Skirö blev det 2 poäng delat på 2

Division 1 Herr SödraSkirö AIK4-4Åby/Tjureda IF
Av bandystars - 12 januari 2017 05:15

Fredag den 13-onde vem kommer att få tur och vem får otur eller delar de på poängen oavsett

FRI ENTRÉ PÅ FREDAG!

Fredagen den 13/1 gästas Målilla av Skirö AIK hemma på Venhagsvallen. Denna Fredagkväll vill Målilla göra till en riktig folkfest, sponsorer och privatpersoner bjuder publiken på fri entré. I tabellen ligger Målilla just nu en poäng före Skirö. Alltså en oerhört viktig match i toppskiktet av tabellen.

Av bandystars - 11 januari 2017 07:16

Storm på ingående spelar detta ingen roll för denna match spelas inomhus. Denna följer du bäst live och skulle du inte kunna komma dit följ den via länken

Tredje gången gillt?! Detta skriver Skirö inför matchen mot Åby/tjureda

På onsdag kväll kl 19.00 tar Skirö AIK åter emot serieledande Åby/Tjureda IF i Sapa Arena. Åby/Tjureda, Målilla GoIF och Skirö AIK utgör en derbygrupp inom serien och möter varandra en extra gång, hemma eller borta. Mot Åby/Tjureda blir det en extra hemmamatch och mot Målilla en extra bortamatch, vilken för övrigt spelas på fredag kväll.
De två hittills avverkade matcherna mot Åby/Tjureda har varit mycket jämna och skulle ha kunnat sluta hur som helst. Men Åby/Tjureda har stått som segrare vid båda tillfällena. Kan det bli tredje gången gillt för Joel Göransson och hans lagkamrater på onsdag kväll?
Kom till Sapa Arena och följ en match som säkert blir mycket sevärd! 19.00 på onsdag, alltså.

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.