Direktlänk till inlägg 13 januari 2017

Eftermälle från matchen mellan Skirö - Åby/Tjureda

Av bandystars - 13 januari 2017 07:31

Eftermälle från matchen mellan Skirö - Åby/Tjureda

Oavgjort mot Skirö efter sen kvittering

Det blev återigen en väldigt jämn och spännande match när vi på onsdagskvällen mötte Skirö AIK för tredje gången på kort tid. Efter en dålig första halvlek och uppförsbacke så kämpar vi oss tillbaka och får med oss en poäng efter en sen kvittering.

Laget:

Linus J i mål.
Daniel H libero.
Daniel T och Dennis backar.
Victor N och Johan G halvor.
Pontus defensiv mitt.
Marcus B och Andreas L offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Lasse, Christoffer C, Andreas H, och Gustav J.


Första halvlek:
Skirö med avslag och det är hemmalaget som har mest boll inledningsvis. Daniel Tägt kliver upp på Skirös bollförare men missar tacklingen lite och åker ut 10 minuter för bentackling i matchens inledande minuter. Bara minuten senare vinner vi bollen på egen planhalva, Johan driver upp och vänder ur, spelar bollen till Pontus som slår en fin lyra som Lysse kan plocka ner.. Lysse lyckas trots hård bevakning av en försvarare runda Skirös målvakt och lyfta bollen i mål. 1-0 till oss.
Tuvärr får Lysse utgå direkt efter målet med en befarad överkroppsskada. Tyvärr återkom aldrig Andreas mer i matchen.
Skirö fortsätter att ha mest boll och har ett par avslut som Linus räddar.
Tio minuter in i matchen kommer ändå kvitteringen. Skirö vinnner inslag ute vid sargen på vår vänstersida. Slår bollen över mot andra sidan där vi tappar markeringen lite och Hampus Karlberg kan skjuta lite för ostört och bollen sitter i närmsta krysset. 1-1.

Efter deras kvittering tappar vi spelet helt, det är precis som vi blivit förstelnade och ingen vill ha boll och vi står alldeles för stilla. Skirö uttnyttjar givetvis detta och har nu i stort sett allt spel. I den 18:e minuten får hemmalaget sin andra hörna för kvällen. Linus räddar första avslutet, det andra går rakt i muren, men Skirö är föst även på tredjebollen och Daniel Gustavsson är sist på bollen innan den går i mål. 2-1 till Skirö.
Bara ett par minuter senare är det nära 3-1 när de kommer runt på högersidan och kan gå in längst kortlinjen. Avslutet är bra men Linus är på bollen innan den tar i kryssribban ut till hörna. Hörnan blir farlig men vi får undan bollen.
Vi skapar inte mycket chanser men Gustav står för en bra individuell prestation och kommer till avlsut efter en soloraid men målvakten räddar.
Ett par minuter innan paus kommer också 3-1. Ett skott utifrån skruvar sig in precis vid stolpen. Domarna blåser inte mål först men efter lite diskussion domarna emellan så är det mål och det var ganska klart att den bollen var inne. Men ett hål i nätet gjorde att bollen gick ut igen vilket gjorde det svårt för domarna att se.
Underläge 3-1 i paus.

Andra halvlek:
Vi är långt ifrån nöjda med första halvlek och lovar varandra i paus att vi ska gå ut i andra och visa hjärta och kriga.
Skirö har ett par hörnor i början av halvleken som är farliga, en skjuts stenhårt i ribban.
Men vi krigar bättre nu och börja komma in i matchen mer. Vi åker mer skridskor och är mer delaktiga och då är det lättare att hitta passningsalternativ.
Timmen spelad när Skirö drabbas av en utvisning och kort därpå kan Johan tråckla sig rak igenom Skirös planhalva och in i straffområdet, ett slag gör att Johan tappar bollen men den går ut till vänster till Björn som kan få bollen i mål.
3-2.

Målet ger oss energi och fortsätter att jobba bra. vi har en hörna som vi skjuter utanför. Ett par minuter senare får Victor Nyman bollen och kan ta den upp till mittplan. spela Bjlrn på djupet på högersidan. Björn går ner mot hörnflaggan och slår ett stenhårt inslag mot mål och där är Andreas Haraldsson och kan styra bollen i mål. Kvitterat 3-3.
Skirö sertar time-out direkt efter vår kvittering. Vi manar på varandra och säger att vi ska fortsätta jobba stenhårt sista 20 minuterna.
Skirö bakcar hem mycket nu och vi tillåts ha mycket boll. Dock ligger hemmalaget och lurar hela tiden och har några kontringar som blir farliga. En sådan leder till frislag precis utanför vårt straffområde plus utvisning på Lasse. Daniel Gustavsson gör på frislaget sitt andra mål för kvällen och Skirö leder återigen, 4-3.

Vi fortsätter att kämpa på och får till ganska bra tryck. Klockan tickar upp mot 90 minuter när Marcus är nära att få träff på volley på Björn inspel men bollen går död. Första övertidsminuten och vi vinner frislag på mittplan, i samma veva åker Henrik Blom ut 10 minuter för olämpligt uppträdande då han drar ner Gustav efter signal. vi får fram frislaget långt in på Skirös planhalva där Gustav kan finta lite och sedan spela bollen till Filip som från straffpunkten kan skjuta och bollen går i mål. 4-4. Direkt efter Skirös avslag blåser sedan domaren av matchen.
Oavgjort 4-4.

Summering:
Vår första halvlek är inget bra alls. Första tio minuterna är okej, vi tar ledningen och har koll på spelet även om Skirö har mest boll. Men sen, så fort Skirö kvitterar, så tappar vi allt och börjar plötsligt agera nervöst. Vi tar inte jobbet defensivt. Och offensivt är alldeles för få delaktiga, passningarna kommer för sent och vi söker avgörande passningar för ofta.

I paus pratar vi om att vi måste gå ut och kämpa, visa hjärta och bara släppa loss. Och vi tar verkligen åt oss av snacket för i andra halvlek så visar vi hjärta och börjar kämpa. Visst, vi spelar fortfarande ingen jättebra bandy men nu är fler delaktiga och vi åker mer skridskor. Och helt plötsligt så skapar vi lite chanser och vips så är det 3-3.
Det känns som vi är på väg att vänd matchen men då gör Skirö 4-3, Men vi fortsätter att kriga och kan till slut få till kvitteringen.

En eloge till alla för att vi krigar för varandra i andra halvlek och visar hjärta.
Nu har vi mött Skirö tre gånger på kort tid och det har varit tuffa och jämna matcher som har varit väldigt nyttiga för oss. Onsdagens match är nu också analyserad och vi har en gemensam bild i laget av vad det är som gör att vårt spel knyter sig ibland. Detta är något som vi kommer jobba vidare på för att undvika att det händer i framtiden.

Nu laddar vi om, ny match redan på fredag kväll då Månsarp kommer till Åby.


*******************

Mål Åby/Tjureda:
Andreas L 1 st, Andreas H 1 st, Björn E 1 st, och Filip F 1 st.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Björn Einarsson 1 st, Gustav Johansson 1 st, och Pontus Sjölund 1 st.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg



Läs vad Smålandsposten skriver om matchen HÄR. (kan kräva inloggning)
Lyssna på en intervju med Skirös Kenth Sundberg på Skirös Facebook sida HÄR.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards