Efter raka matcher utan förlust tog det alltså stopp för Gamlebylaget när Målilla vann länsderbyt på Tjustvallen med 3–0 på söndagseftermiddagen.

– Vi kan inte räkna med att vinna hela tiden. Nu får vi börja om ny kula, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

Det bjöds inte på något större spel, utan det blev mera ett ställningskrig där lagen väntade på varandra eftersom ingen ville göra första misstaget kändes det som.

Det innebar att det blev mycket spel mellan de båda straffområdena.

– Det tog stopp den här gången. Det var inte våran dag den här gången. Ett bra bevis på detta vara att vi missade öppna lägen och inte lyckas göra mål någon av våra alla hörnor, säger Thomas.

I och med att det var gästerna som lyckades spräcka nollan efter drygt en halvtimme kunde laget styra matchbilden via ett väl samlat försvarsspel.

Det spelade nästan ingen roll vad hemmaspelarna hittade på, men de hade väldigt svårt att ta sig igenom motståndarnas försvar.

– Målilla hade en bra defensiv samtidigt som vi inte var tillräckligt smarta. Vi åkte lite för mycket bollen själva istället för att passa.

– Samtidigt ska man ge Målilla en eloge för deras krigarinsats och försvarsspel.

När Victor Svensson dundrande in 2–0 på en hörna med 30 minuter kvar kopplade gästerna ett rejält grepp om händelserna som laget aldrig sedan släppte ifrån sig.

Detta var Stefan Erixon tredje match i Tjusttröjan och efter två segrar fick han alltså vara med en förlust. Om det blir någon fortsättning återstår att se.

– Vi har inte pratat något ytterligare. Det var de här tre matcherna som gällde först och främst. De passade bra för mig med tanke på ledigheter, säger Stefan Erixon.

Hur har du upplevt de här tre matcherna?

– Det har varit jättekul. Kul att få spela på Tjustvallen igen. Jag har försökt att bidra med en del smådetaljer i spelet och en del enkla grejer, svarar Stefan.

Hur upplevde du matchen?

– Givetvis är det surt att förlora. Man vill alltid vinna. Tyvärr går vi lite för rakt på istället för att försöka komma runt på kanterna. Några mål borde vi ha gjort med tanke på att vi hade fem-sex jättelägen och massor av hörnor. Men det är svårt att vinna när inte vi får utdelningen på hörnorna.

– Målilla gör det bra, men hade vi fått håll på dem så hade de tvingats flytta fram sitt spel.

Nu får Tjust slicka såren efter den här förlusten och ladda om batterierna till nästa match som är borta mot seriefyran Skirö den 20 januari.