Direktlänk till inlägg 2 januari 2017

75 årig bandylegenden fixar matchen

Av bandystars - 2 januari 2017 16:49

Läs om bandylegendaren Bengt-Åke Torhall från Torup eldsjälen i bandyhalland som vi verkligen kan kalla en legend inom bandyn värt att uppmärksammas idag av mediorna

75-åringen räddade bandylaget från uteslutning

Bengt-Åke tillsammans med sina ättlingar – i samma lag.
 
Bengt-Åke tillsammans med sina ättlingar – i samma lag.Foto: PRIVAT
SPORTBLADETidag 12:12

Torups bandyklubb har svårt att få ihop ett lag till sina seriematcher.
I helgen riskerade de att bli uteslutna ur serien – men då klev en 75-åringen fram.
– Jag fick hoppa med som en sista nödåtgärd, säger bandylegendaren Bengt-Åke Torhall.

 

Torups BK är en av Sveriges sydligaste bandyklubbar. A-laget spelar sina matcher i division två "hemma" på Oskarströms IP och när vädret tillåter på Torulund.
Den här säsongen har Torups BK haft svårt att få ihop lag till matcherna.
I fredagens bortamatch mot Mölndal B lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare.
– Ja, det fattades folk så jag fick hoppa med som den sista nödåtgärden, säger bandyikonen till Sportbladet.

”Konditionen är ju inte värst bra”

Det är dock inte första gången han hoppar in i laget. Redan förra säsongen fanns 75-åringen med i matchprotokollet ett par gånger.
– Det viktigaste är att vi håller igång bandyn här och inte att jag spelar. Men nu blev det ju så.
Mot Mölndal blev det 90 minuter.
– Vi har haft problem med att få ihop laget, det här var sista chansen att kunna få hänga på och få spela i serien. Vi har fått skjuta upp matcher i början på säsongen, berättar Bengt-Åke, som hoppar in på olika positioner i laget.
Orken är inget problem och åka skridskor har han gjort sedan han var fem år.
– Nej, men för mig är det inga problem. Jag åker skridskor tre gånger i veckan, det går ju inte fort men det går ändå bra.
Hur ser konditionen ut?
– Man får ju åka efter omständigheterna, konditionen är ju inte värst bra men att glida runt i 90 minuter är inget problem.


Saknade en spelare – då ryckte Bengt-Åke, 75, in

 
Sport Bandylaget Torups BK som spelar i division 2 har haft svårt att få ihop lag till säsongens inledande matcher. I fredagens bortamatch mot Mölndal BK lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare, skriver Hallandsposten.

Även under fjolårssäsongen fanns han med i uppställningen vid enstaka tillfällen. Den här gången fick han dock vara med i hela matchen.

– Jag spelade hela tiden, men det går ju inte så fort för mig nu längre. Jag hoppas att jag kunde störa dem lite grann i alla fall. Vi hade två 16-åringar och en 75-åring, så det var en bra spridning bland åldrarna, säger Bengt-Åke.

75-åringen är en riktig eldsjäl i sitt Torup. Normalt sett är han lagledare, men när det krisar så är han, bevisligen, beredd att ge sig in i leken själv.

Men blir det fler inhopp nu?

– Nej, det hoppas jag att jag slipper. Det är bortamatcherna som är lite problematiska med att få ihop folk till. Vi styr inte riktigt över när de ska ligga, så då kan vi få lite problem med spelarna vi har som är från Jönköping och så vidare.

Hur känns kroppen nu då?

– Jodå, den känns bra, det är inga problem. Jag tränar en gång i veckan så jag håller igång.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards