Alla inlägg den 17 februari 2014

Av bandystars - 17 februari 2014 00:15

Frågan är, kommer den att lysa även där uppe efter de övriga lagen gjort upp i sista omgången.
Teoretiskt är det fullt möjligt men då krävs det sensationer och högoddsare som ger klirr i kassan om matcherna är med på något spelbolag. Men teori och praktik brukar sällan vara det samma och dessutom så har vi en målkvotsaffär att ta hänsyn till.

 

Tabelltvåan Skriö-Nävelsjö möter Bore
Förhandstipsen skriker högt en hemmavinst men Brasklappen säger att S-N har bara en förlust match på hemmais och det var mot Stjärnorna. Dessutom så har inte S-N vunnit en enda match mot de båda Oskarshamnslagen denna säsong. Ni minns väl när Stjärnorna plockade ner serieledaren på isen innan jul. Talar detta mot att det finns ett spöke för S-N som måste övervinnas också. Fast Brasklappen måste nog synas extra noga. Bore har bara vunnit en enda bortamatch denna säsong på bortais. Nu är det dock så att nedflyttningsspöket hänger nedanför Bore är piskade att försöka vinna eller att inte släppa in för många mål baklänges.

Tabelltrean Åby – Tjureda möter Waggeryd
Förhandstipsen skriker högt även här en hemmavinst. Å/T får nog räknas som förra omgångens store vinare genom att vinna borta mot Derby och ge dem sin första hemmaförlust och många hade nog räknat bort Å/T från slutstriden egentligen. Möter Waggeryd som har lika dåliga odds emot sig som Bore när det gäller bortaspel är det bara en vinst som räknas som kan rädda de från nedflyttning under förutsättning att inte Bore vinner förstås.

Tabellfyran Derby möter Malmbäck
Förhandstipset säger helgardering. Malmbäck hemma och Derby borta likvärdiga statistikiskt nästan. Derby som för några omgångar sedan såg som nästan säker på att ta hem serien tappade koncentrationen efter att Stjärnorna plockat ner dem på isen. Malmbäck var också serieledare men även dessa plockade Stjärnorna ner på isen och därefter var de borta från slutstriden.
Derby är nästan borta från att vinna serien måste gå på vinst för att få 22 poäng men då krävs det att S-N och Å/T inte tar poäng.

Tabellfemman Målilla möter Månsarp
Förhandstipset en bortavinst. Månsarp sista chans att klara sig kvar i serien annars blir det tvåan som gäller nästa säsong. Månsarp har förvisso ställt till det för andra på hemmais siktar självklart på en vinst och att Bore eller Waggeryd inte tar poäng.
Målilla har inget att spela om mer än äran även de tog Stjärnorna ner på isen och sen tappade de allt och nu återstår en mikrochans att knippa en fjärdeplats och upprätta sin heder för supporters som inte är nådiga nu i kritiken mot sitt lag.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards