Alla inlägg den 5 mars 2016

Av bandystars - 5 mars 2016 10:39

Följ matchen live utan att du är närvarande

Allsvenskt kval B

19:00
Åtvidabergs BK
-
HaparandaTornio
  
Av bandystars - 5 mars 2016 10:33

Oavgjort i snön.

Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida eftere matchen uppe mot Selånger

Framme i Sundsvall. Det har snöat en del på vägen upp men när vi kommer fram är det

i princip uppehåll.

Det håller i ca en halvtimme sedan börjar det snöa.

På uppvärmningen funkar det ok att släppa boll på isen men vinden tilltar och det snöar i sidled.

Isen hyvlas och matchen slås igång.

Vi börjar i medvind vilket gör att vi flera gånger kommer med bra fart in på Selångers planhalva under de första minuterna. De vill dock ha revansch för förlusten nere hos oss och börjar tufft, lite på gränsen i närkamperna. Vi kommer inte in på mål utan får bara ett par frislag en bit utanför deras straffområde.

Selånger får till första avslutet på mål. Deras målvakt kastar långt, en av deras toppforward är först på bollen. Jocke är med och räddar skottet till en resultatlös hörna.

Efter ca fem minuter kommer vi hela vägen ned på motståndarnas kortlinje och skapar en hörna. Vårt skott går utanför och Selångers målvakt kastar återigen långt. Den här gången är vi med och bollen levereras ut på kanten till John Sjödin. Han ser Albin Wretman i fart framåt och lyfter bollen mot Selångers backlinje. De missar volleyn och Albin skjuter direkt, mål!! 0-1.

Vi håller farten och kommer till flera avslut, dock får vi inte dit bollen.

Istället är det Selånger som kvitterar. Återigen är det ett långt utkast som de är hetare på och bollen går fram till en fri hemma spelare.

Han sätter bollen till 1-1.

Snön håller i sig och det blir svårare och svårare att få till något ordnat spel på isen. Så här i efterhand borde vi nog ha spelat 3x30min istället för 2x45.

1-1 står sig till halvtid.

I andra har Selånger medvind och börjar pressa oss direkt.

Dock gör snön att det blir mest lyft eller långa utkast och inget ordnat spel utan mer kamp.

Båda lagen skapar en del chanser men inga direkt vassa på mål utan mycket går utanför eller fastnar i snön.

Matchens första utvisning drabbar Selånger i 72:a minuten.

Vi ökar tempot lite och kommer runt på deras kanter vi flera tillfällen.

Bla har Kasper Wilhelmsson en vass chans efter sjuttiosju minuter.

Han kommer in i straffområdet från vår höger kant och drar sin försvare, precis när kan kommit runt blir han neddragen och vi skriker straff!!

Det blir ingen straff, otroligt nog tycker linjemannen att vi får fördel av bollen och friar. Kasper blir dessutom utvisad när han vill veta hur domaren kan få det till fördel när han blir nedriven. Katastrof!!

Nu har Selånger en bättre period och skapar en mängd hörnor i medvinden. De har dock samma problem med snön som vi hade i första och skotten blir inte särskilt vassa.

När Kasper återigen kommer med i spel de sista minuterna trycker vi på för vinst. Bla har vi en hörna som tar i en hjälm och studsar precis utanför. Sista skottet i matchen är ett frislag för oss som dock inte går igenom Selångers fulla mur.

Bara oavgjort. Tungt....

Snabbt in i duschen för grabbarna det är mindre än ett dygn till nästa match och då ska vi också åka buss i ca sju timmar först.

Ladda om igen nu grabbar, HT-Bandy kommer på besök ikväll!!

Av bandystars - 5 mars 2016 10:30

Fasta situationer bakom ny förlust detta skriver Åby/Tjureda på sin hemsida efter matchen läs här eller nedan

Andra förlusten på tre dagar och där försvann chansen att avancera till allsvenskan. Det lilla positiva i denna match var att starten var bättre än föregående två matcher men tack vare ruskig effektivitet på hörnor och frislag vände Derby och kunde till slut vinna med uddamålet.
Nu gäller det att ladda om till söndagens match mot Örebro. Även om chansen på förstaplatsen försvann så ska vi avsluta kvalet snyggt så får vi se hur långt det räcker.

Ett par ändringar i laget sedan i onsdags. Victor Birgersson med som reservmålvakt, Toibas E in som back istället för Dennis som skadade sig sist och missar resten av säsongen. Daniel H in som defensiv mittfältare istället för Pontus som är avstängd.


Oskar i mål.
Tobias J libero.
Daniel T och Tobias E backar.
Fredrik och Johan halvor.
Daniel H defensiv mitt.
Martin Lindqvist och Marcus offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: William Adamsson, Per T, Kasper, och Victor Birgersson som reservmålvakt.


Första halvlek:
Vi startar matchen bra och skapr en hel del chanser inledningsvis. Det tar inte lång stund innan Martin trampar igenom men när han ska lägga bollen i mål får han ett slag på klubban. Borde varit straff men domaren blåser inte. Kort därefter har Filip ett skott i bra läge men målvakten klarar.
Sjätte minuten och Filip möter, får bollen och vänder upp, en perfekt genomskärare friställer Kasper som kan skära in från vänster och avsluta säkert. 1-0.

Vi fortsätter att trycka på och har ett par giftiga avslut men målvaktn klarar alla. Derby skapar inte mycket men efter 25 minute rfår man sin första hörna och då smäller det direkt, 1-1.
Fem minuter senare tar vi återigen ledningen, Fredrik hittar över till Filip som testar från distans, skottet tar en försvare och ställer målvakten, 2-1. Bara minuter senare får Derby en nya hörna och det blir 2-2.

Derby söker mycket hörnor genom att gå runt på kanterna men utöver det så skapar de inte speciellt mycket. Vi trycker på och har ett par lägen. Fredrik kommer i flera fina raider, har ett par inspel som nästan går fram, och några avslut som täcks till hörna.
I en situation går Fredrik omkull när han blir bentacklad, borde varit utvisning men domaren slår ut med armarna, Minuter senare går en Derbyspelare omkull och då åker Daniel T ut 10 minuer för bentackling. Tyvärr är det ett par situationer där domarna inte är alls konsekventa i sina bedömningar vilket är tråkigt. Men men, det är bara gilla läget och fokusera på det man kan påverka.

2-2 i paus med vad som känns fördel oss. Tyvärr är vi ineffektiva och borde nog gjort något mål mer.

Andra halvlek:
Andra halvlek börjar dåligt, Efter två minute rgör Derby sitt trejde hörnmål. 2-3. Tio minuer senare får man ett frislag och då sitter 2-4. Återigen sätter vi oss i en jobbig situation då vi får jobba i uppförsbacke torts att vi kanske borde haft ledningen med någon boll sett till antalet chanser. Men Derby är lika effektiva som vi är oeffektiva.

Timmen spelad när Derby drabbas av sin första utvisning i matchen. Vi uttnyttjar spelövertaget och Martin kan slå in en retur till 3-4. Det känns lite som att vi kanske är på gång nu men då kommer nästa kalldusch direkt, nytt frislag till Derby, Det ser ut som Oskar ska plocka bollen men tyvärr tappar han in den i mål. 3-5.
Derby drabbas sedan av en ny utvisning när man åker ryggsäck på Fredrik. Vi tar vår timeout och bestämmer och för att trycka fram och satsa allt sista 20 minuterna.

Vi forstätter att ha bra tryck men sakanr precision i avsluten, vi ahr ett par hörnor men de sitter allt som otast utanför mål vilke tinte är godkänt med de skyttar vi har i laget.I den 79:e minuten kan vi ändå reducera till 4-5. Filip fram men ur vinkel, han lobbar bollen iskallt över målvakten och där kommer Björn och söter in bollen från nära håll.
Vi forsätter att trycka på och blandar lyft med spel efter isen och skapar bra tryck. Ett av dessa lyft blir falrigt men vår spelare som ska ta emot bollen i staffområdet blir cross-checkad i ryggen. Här kunde vi fått ytterligare en straff men återigen sblåser inte Jokinen.

Klockan tickar upp mot full tid, Björn kan stressa till sig bollen och blir därefter fasthållen rejält när Derbyspelaren tar tag i Björns klubba. Utvisning blir deet dock inte utan bara frislag. Mitt i vår press sticker Derby upp och får på ett långskott som seglar in i krysset. 4-6.
Men vi ger inte upp. Per har kommit in som anfallare och visar fin känsla när han hittar Björn med en bra passning, Björn är sånär att ge sig själv friläge men försvarare hinner emellan. Sekunde innan domaren blåser av reducerar vi när Wille dunkar in en retur men närmare än så kommer vi inte.

Tung tung förlust med 5-6.


Summering:
En match till där vi inte kommer upp i den nivå vi kan. Nu var desutom defensiven inte så stabil som den varit tidigare under säsongen och då är det svårt att ta poäng.Visserligen skapar inte Derby många chanser förutom att de kommer runt på kanterna och får en massa hörnor. Vårt rus fungerar inte lika bra som det gjort tidigare, detta i kombination med att Derby har många bra och olika skyttar gör att vi släpper in 3 mål på deras 10 hörnor.

Offensivt är det som i de senaste två matcherna. Vi skapar mängder med chanser, men vi gör inte mål längre. Hörnor har vi 7 stycken i denna match men för fjärde matchen i rad gör vi inte ett hörnmål, något vi i serien var bra på.

Ser man till antalet chanser vi skapar ska vi kunna vinna denna matchen, Men återigen saknar vi gnistan. Derby skapar som sagt inte jättemycket, men de kämpar och har i denna matchen ett otroligt effektivt skytte.

Hatten av för Derby, Vi önskar dem lycka till i kampen om förstaplatsen i gruppen.

För vår egna del har vi nu inte mer än äran att spela för, teoretiskt sett kan vi komma tvåa, Målet är att avsluta snyggt, ta två vinster så får vi se hur långt det räcker.
Ny match hemma mot Örebro redan i morgon söndag så det är bara ladda om.

Matchens bäste spelare i respektive lag blev William i Åby, och i Derby fyramålskytten Henrik Håkansson.


Mål Åby/Tjureda:
Kapser Pettersson, Filip Fransson, Martin Lindqvist, Björn Einarsson, och William Adamsson

Framspelningar Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, och Fredrik Rinaldo.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards