Alla inlägg den 1 mars 2016

Av bandystars - 1 mars 2016 18:55

En lite klick suporters var närvande och dessa fick en uppleva de sällan glömmer i första taget. Detta tolkat av Bandystars efter att följt matchen via elitrapport och läst var de skriver på sin hemsida

Trots en mardrömsstart med underläge 2-0 redan efter fem minuter så kunde vi både rducera och kvittera till 2-2 innan paus. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut mycket tack vare Oskar i mål som storspelade och bland många fina räddningar blnad annat tog en straff med knappa 20 minuter kvar av matchen

Laget:

Oskar i mål.
Tobias J libero.
Daniel T och Dennis backar.
Fredrik och Johan halvor.
Pontus defensiv mitt.
Martin Lindqvist och Marcus offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Christoffer Claesson, Jonathan S, Tobias Eiman, Kasper, och Per Thuresson som reservmålvakt.


Första halvlek:
Matchen hinner kanppt börja innan Örebro kan göra 1-0 genom sin notoriske målskytt Lars Buskqvist. Örebro har avslag, spelar bollen bakåt, lyft som friställer Buskqvist som fri ur högervinkel lägger bollen i mål ijämte en utrusande Oskar. 1-0 i baken efter endast 18 sekunder var inte den starten vi önskat oss på matchen, och det skulle bli värre.
Örebro trycker på i början medan vi står rätt stilla. Fem minuter har gått när snabbe Robin Öhrlund kommer in i straffområdet och Dennis tar till tilte för hårda tag. Straff som sitter och 2-0.

Efter detta kommer vi in lite i matchen. Vi håller i bollen lite mer och börjar sakta men söäkert bygga upp lite anfall. Men när vi kommer in i sista tredjedelen av planen har vi det tufft och ofta tar vi avslut från distans.
Efter dryga kvarten kommer vår bästa chans när Fredrik slår ett lyft som Filip tar emot. bollen studsar dock upp och avslutet blir inte det bästa och Örebros målvakt räddar.

Örebor är sedan efter 30 minter nära att utöka till 3-0 men Oskar gör en grym dubbelräddning.
I den 34 minuten kan vi reducera då Martin kliver igenom och lyfter upp bollen. Assisterad av Pontus. Målet ger oss mod och två miniuter senare har vi vårt bästa anfall i matchen där många spelare är inblandade och till slut kan Björn från nära håll styra bollen i mål efter einspel från kanten. 2-2.

Vi har sedan ytterligare något skott på mål men igen som är riktigt farligt. Halvleken avslutas med två Örebro hörnor som inte heller det blir några farligheter på.


Andra halvlek:
Andra halvlek börjar med att vi får en ny hörna som vi skjuter utanför. Örebro drabbas sedan av 3 utvinsar i kort följd men vi lyckas inte uttnyttja spelövertaget. Vi skapar ett par halvchanser mest på skott utifrån. Fredrik har en fin genomåkning men runt straffområdeslinjen blir han hårt tagen, straff tyckte många i Åby lägret men domaren firar.
Me dryga halvtimmen kvar får vi en hörna, skottet tar i muren och det blir en retur som Johan får iväg ett bra skott på som går i ribban.

Örebro hotar och det är oftast derass nr 79 Robin Öhrlund som har bra tryck under skridskorna. Men vi bra med i styrningen och oftast får Robin vända hem eller styr vi yt honom mot kanterna.
Med 18 minuter kvar av matchen kommer Örebros Bjlnr Buskqvist in istraffområdet efter en tilltrasslad situation, Vi lyckas till slut få undan bollen men då blåser domaren straff då han tycker Buskqvist blivit fasthållen.
Straffen är inte jättebra slagen utan går rätt mycket mitt i mål så Oskar kan rädda och är även snabbt nere och plockar returen innan någon spelare hinner fram.

Örebro drabbas kort efter straffmissen av ytterligare en utvisning. Bägge lagen har ny ett antal hörnor var men ingen som leder till någon farlighet. Sista 10 minuterna tar Örebro över lite och pressar på. Öhrlund får bollen i fart långt upp i plan och Jonathan tvingas dra på sig en utvisning för att få stopp på honom.
Hemmalaget har ett par skott på mål men Oskar är med och räddar allt som går inanför ramen. Klockan tickar upp på 92 minuter och domaren blåser av. Slut 2-2.


Summering:
De första 10-15 minuterna är vi inte riktigt med och det märktes att spelarna var lite nervösa. VI hamnar i ett tvåmålsunderläge och då känns det som att pressen släpper lite. Spelet jämnar ut sig och vi börjar hålla i bollen lite mer.

Defensiven funkar återigen bra. Örebro är rappa på skridskorna men vi jobbar bra i defensiven och Oskar är grym som sista utpost och gör flera riktigt bra räddningar, I den defensiva mittfältsrollen sliter Pontus som ett djur och är en av våra absolut bästa spelare denna matchen.

Offensivt finns lite mer att önska. Vi har svårt att komma till de riktigt bra lägena och tar ofta skott utifrån vilket inte vållar motståndarnas målvakt några större besvär. Vi har ett gäng hörnor men precis som mot Mölndal lyckas vi inte förvalta någon av dessa.

Sett till hela matchen är vi väldigt nöjda att få med oss en poäng hem. Nu blir det en lättare träning idag tisdag där vi kommer slipa på lite smådetaljer och sedan väntar Derby/Linköping i morgon onsdag på Stångebro IP i Linköping.

Mål Åby/Tjureda:
Martin Lindqvist och Björn Einarsson.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Pontus Sjölund.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Av bandystars - 1 mars 2016 05:15

Målilla fortsätter knyta spelare till sig följande saxat från deras hemsida

Skoog näst på tur att ge klartecken


Daniel Skoog fortsätter i moderklubben.

I dag kan vi presentera spelare nummer tre att ge klartecken för fortsatt spel i Målilla Bandy. Det handlar om den egna produkten och ytterhalven Daniel Skoog.


Daniel Skoog har i flera år varit en given startspelare i Målilla Bandy och det känns bra att redan nu ha klart med en fortsättning för honom.


Förutom att "Danne" är en duktig bandyspelare så bidrar han också med mycket energi i gruppen. Precis som många andra spelare i truppen så har han ett stort rödvitt hjärta.


Spelartrupp och ledarstab just nu:
Spelare: Victor Svensson, Erik Karlsson och Daniel Skoog.
Ledare: Jörgen Nilsson, Leif Malmborg, Tomas Karlsson och Marcus Kilvéus Håkansson.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards