Direktlänk till inlägg 5 mars 2016

Selånger – Åtvidaberg 1 – 1

Av bandystars - 5 mars 2016 10:33

Oavgjort i snön.

Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida eftere matchen uppe mot Selånger

Framme i Sundsvall. Det har snöat en del på vägen upp men när vi kommer fram är det

i princip uppehåll.

Det håller i ca en halvtimme sedan börjar det snöa.

På uppvärmningen funkar det ok att släppa boll på isen men vinden tilltar och det snöar i sidled.

Isen hyvlas och matchen slås igång.

Vi börjar i medvind vilket gör att vi flera gånger kommer med bra fart in på Selångers planhalva under de första minuterna. De vill dock ha revansch för förlusten nere hos oss och börjar tufft, lite på gränsen i närkamperna. Vi kommer inte in på mål utan får bara ett par frislag en bit utanför deras straffområde.

Selånger får till första avslutet på mål. Deras målvakt kastar långt, en av deras toppforward är först på bollen. Jocke är med och räddar skottet till en resultatlös hörna.

Efter ca fem minuter kommer vi hela vägen ned på motståndarnas kortlinje och skapar en hörna. Vårt skott går utanför och Selångers målvakt kastar återigen långt. Den här gången är vi med och bollen levereras ut på kanten till John Sjödin. Han ser Albin Wretman i fart framåt och lyfter bollen mot Selångers backlinje. De missar volleyn och Albin skjuter direkt, mål!! 0-1.

Vi håller farten och kommer till flera avslut, dock får vi inte dit bollen.

Istället är det Selånger som kvitterar. Återigen är det ett långt utkast som de är hetare på och bollen går fram till en fri hemma spelare.

Han sätter bollen till 1-1.

Snön håller i sig och det blir svårare och svårare att få till något ordnat spel på isen. Så här i efterhand borde vi nog ha spelat 3x30min istället för 2x45.

1-1 står sig till halvtid.

I andra har Selånger medvind och börjar pressa oss direkt.

Dock gör snön att det blir mest lyft eller långa utkast och inget ordnat spel utan mer kamp.

Båda lagen skapar en del chanser men inga direkt vassa på mål utan mycket går utanför eller fastnar i snön.

Matchens första utvisning drabbar Selånger i 72:a minuten.

Vi ökar tempot lite och kommer runt på deras kanter vi flera tillfällen.

Bla har Kasper Wilhelmsson en vass chans efter sjuttiosju minuter.

Han kommer in i straffområdet från vår höger kant och drar sin försvare, precis när kan kommit runt blir han neddragen och vi skriker straff!!

Det blir ingen straff, otroligt nog tycker linjemannen att vi får fördel av bollen och friar. Kasper blir dessutom utvisad när han vill veta hur domaren kan få det till fördel när han blir nedriven. Katastrof!!

Nu har Selånger en bättre period och skapar en mängd hörnor i medvinden. De har dock samma problem med snön som vi hade i första och skotten blir inte särskilt vassa.

När Kasper återigen kommer med i spel de sista minuterna trycker vi på för vinst. Bla har vi en hörna som tar i en hjälm och studsar precis utanför. Sista skottet i matchen är ett frislag för oss som dock inte går igenom Selångers fulla mur.

Bara oavgjort. Tungt....

Snabbt in i duschen för grabbarna det är mindre än ett dygn till nästa match och då ska vi också åka buss i ca sju timmar först.

Ladda om igen nu grabbar, HT-Bandy kommer på besök ikväll!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards