Direktlänk till inlägg 24 mars 2016

Sergej In-Fa-Lin tar över SAIK

Av bandystars - 24 mars 2016 00:15

Brodén och In-Fa-Lin tar över i SAIK: "Har alltid gillat deras sätt att spela bandy" Detta skriver Bandyplus.

Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin – så heter SAIK:s tränare kommande säsong. Det blev klart under tisdagen.

– Jag har alltid varit väldigt förtjust i SAIK:s sätt att spela bandy, säger Magnus Brodén.

Senast en SAIK-tränare rekryterades utanför de "egna" leden var när Sören Persson kom till Sandviken 1994. Han blev den nödvändiga ingrediensen som mynnade ut i det efterlängtade SM-guldet 1997. Nu är det dags igen, när Magnus Brodén hämtas från Motala och Sergej In-Fa-Lin från Vetlanda.

Men Brodén är en tränare som är väldigt bekant med SAIK:s sätt att spela bandy, med ett frekvent passningsspel, och som jobbat på ungefär samma sätt under sin tid som Hammarbytränare.

– Jag har alltid gillat det, och har varit mycket i Sandviken genom åren. Dels för att jag är kompis med Henrik Hagberg och dels för att min son David spelade där uppe under fyra år.

Magnus Brodén pratar om att utveckla spelsättet snarare än att förändra det.

– Både jag och Sigge har vissa idéer som vi får ta upp och diskutera med spelartruppen. Det finns ett väldigt stort kunnande där som vi måste lyssna på.

Vad händer i spelartruppen?

– Det har jag inte så stor koll på faktiskt, vi får sätta oss ner med "Zeke" (sportchefen Daniel Eriksson) och kolla över vilka som har kontrakt och inte och vad vi kan behöva.

Aftonbladet gick ut med uppgiften att Brodén och In-Fa-Lin skulle ta över SAIK redan för en vecka sedan, men då dementerade Magnus Brodén.

En mörkning?

– Nja, det har vuxit fram under veckan kan man säga.

Tar du med dig några spelare från Hammarby? Du har ju din son David där till exempel.

– Nej, det tror jag inte. Jag tror och hoppas att Hammarby får behålla sina spelare, och David har ju sina studier i Stockholm.

Du fick sparken från Hammarby i januari, vill du ge din version av vad som hände på slutet?

– Nej, jag har hållit tyst i två månader och kommer göra det framöver också. Jag tycker inte det finns nån anledning att prata om det, det blir bara pajkastning.

Hur långt är kontraktet?

– Det är på ett år, jag får bara tjänstledigt ett halvår i taget från mitt jobb på räddningstjänsten i Motala.

Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin har tidigare jobbat ihop, i Motala under två säsonger när Brodén var assisterande tränare och In-Fa-Lin spelare.

– Vi har haft kontakt sen dess och varit goda vänner i många år. Det känns jättespännande och smickrande att vi nu får träna en klubb som Sandviken tillsammans, säger Magnus Brodén.

Magnus Brodén ledde Hammarby till SM-guld 2013 och Sergej In-Fa-Lin blev utsedd till Årets ledare i svensk bandy i fjol efter sitt jobb med Vetlandas juniorer. I år har han assisterat Jonas Claesson i Vetlandas A-lag.

Erik Illerhag
026-15 93 82erik.illerhag@mittmedia.se
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frĺgor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards