Direktlänk till inlägg 14 februari 2018

Inför Målilla - Tjust 14/2 Kl.19,30

Av bandystars - 14 februari 2018 09:28

Husorganet och Ossian Mathiasson har träffat Johnny Quiros Målilla inför kvällens derby mot Tjust som säger att Målilla kommer med i stort sett fullt manskap. Frågan är bara vem som vaktar målet. 

Årets tredje och sista derby – oklart vem som vaktar Målillas mål i kväll

Målilla och Tjust har varsin derbytriumf i ryggsäcken. I kväll är det dags för årets tredje och sista derbyt.
– Det kommer säkert bli tajt och mycket känslor, säger Målillas tränare Johnny Quiros.

I annandagsderbyt mot Tjust var det få detaljer som stämde i Målillas spel och man åkte på en tung 5–9-förlust efter tre raka segrar. 

I returmötet på Venhagsvallen för några veckor sedan funkade det bättre och Målillas seger skrevs till betryggande 9–4.

"Man kan spela ut"

Vilket lag får då packa ner två derbytriumfer den här säsongen? Svaret kommer i kväll.

– Jag kan tänka mig att känslorna har lagt sig lite efter som hände inför förra derbymatchen. Annars är det ett nytt derby, det kommer säkert bli tajt och hett, säger Johnny Quiros och fortsätter:

– Det är alltid speciellt att spela derbymatcher, det blir oftast tajt och mycket känslor. I det här fallet spelar inget av lagen för serieseger eller nytt kontrakt så det gör att man kan spela ut ur den aspekten. Det är inga nerver i det hela men sen vill man alltid vinna när man spelar. Vi kommer vara fullt ut. Det finns som sagt hatkärlek mellan föreningarna, säger han.  

Vad talar till er fördel?

– Jag tycker att vi har fått ihop det bättre på sistone och inte drabbats av några bottennapp. Det har varit några mindre perioder i matcherna som har varit sämre, vi har inte varit dåliga i en hel match. I söndags gjorde vi det bra när vi slog Åtvidaberg och i fredags började vi lite dåligt mot Stjärnan men kom igång. Mot Skirö spelade vi bra i 75 minuter, säger Quiros.

Oklart vem som vaktar målet

Målilla kommer till spel med i stort sett samma lag som mot Åtvidaberg men frågetecknet finns på målvaktssidan. Niels-August Engelhart Corneliussen är bortrest och när Dagens Hultsfred pratade med Quiros på tisdagskvällen spelade Philip Svensk med Vetlanda och då hade han ingen aning om Svensk var tillgänglig eller inte.

– Det blir att ta en diskussion med Vetlanda i kväll (läs i går), annars får vi släppa fram en yngre förmåga. 

Lucas Eberhardsson skadade sig i samband med matchen mot Skirö och spelade inte helgens dubbla matcher. Han är indisponibel även i kvällens derbyfght.  

– Han har en misstänkt spricka i handen så han har haft gips i tio dagar och sen ska man göra en magnetröntgen.

 

Ossian Mathiasson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards