Direktlänk till inlägg 28 januari 2018

Sur förlust hemma mot Tjust

Av bandystars - 28 januari 2018 06:53

Detta skriver Bore på sin hemsida efter att de förlorat mot Tjust 


BK Bore förlorade hemmamatchen mot Tjust i fredags kvälls.
Förlustsiffrorna skrev till 5-6, efter att det i halvtid var jämna siffror 2-2.

 

Bore gjorde nog en utav sina bättre halvlekar i den första halvleken mot Tjust.
Man följde sin matchplan och gav inte Tjust några gratischanser, men skapade samtidigt vassa målchanser framåt, men många ggr stod Tjustmålvakten Daniel Wärn ivägen. 

 

För gästerna så inledde en väldigt viktig kugge för laget Tjust, Stefan "X:et" Erixon målskyttet genom att efter 8 minuter ge gästerna ledningen. Fint framspelad av Mathias Norell.

Minuten efter tilldöms Bore en straff, som man missar (målvakten räddar).

Men det skulle komma ytterligare en möjlighet, när Bores Saimon Kartashov kommer fri med Tjustmålvakten, som ger Saimon en bentackling och straffen var ett faktum. Den straffen blir bättre, 1-1 i 19e matchminuten.

Sedan dröjer det till matchminut 38 innan nästa mål faller, och det för hemmalaget, 2-1. Dock är det Tjust som skall få med sig lite extra energi in i omklädningsrummet, då man kvitterar till 2-2 innan paus.

 

Andra halvlek

Det dröjer ca 10min innan första målet faller, och det är återigen gästerna som gör mål, genom Borebekantingen Johan Andersson, som ger Tjust ledningen 3-2.

Men Bore ger sig inte, man kvitterar till 3-3 bara några minuter efter.

 

Dryga 3minuter efter kvitteringsmålet, skall Bore ta ledningen, återigen på straff i den 60e matchminuten. 4-3 genom Saimon Kartashov.

Tjust  skapar en hörna, minuten efter, där Kristian Weineholm får en kalasträff och bollen sitter i mål bakom Jonas Laneborg, 4-4.

 

Jonas Laneborg tänker ni alla, vem är det? Jo, det är en Boreveteran som ställer upp när det krisar. Då Joel hade förhinder, och ytterligare två fd. målvakter också hade förhinder så gjordes en chansning, en chansning som gav ett ja, och Jonas gjorde en jättebra insats mellan stolparna. TACK!

 

Ett riktigt målstim just nu, när femte målet på dryga 10 minuter faller, och det är Bore som tar ledningen istället. 5-4 genom Lazar. Men...

 

.. Målstim var det. I matchminuten efter presenterar sig bortalagets "X" återigen, när han dundrar in kvitteringen 5-5 på hörna.

 

Sedan är det "X:et" som avgör matchen genom att skrinna ifrån mittfält och försvar efter ett smörpass av "Andersson" och sätter den distinkt bakom Laneborg i Boremålet, 5-6 i 75:e.

 

Bore tar en timeout, men man kommer inte så mycket närmare, utan matchen slutar 5-6. En jämn match med två lag som spelade med tålamod många stunder och tillätt inte mycket.

 

Herr Erixson gjorde skillnad idag, han får verkligen Tjust att samarbeta och ger laget ett extra dimension, som man inte hade under den första halvan av säsongen.

 

Trippelmötena mellan Bore och Tjust slutar 2-1 i Borefavör (det tar vi med oss).

 

En bra domarinsats skall nämnas av Team Bertilsson (Bruce och Pettersson). Tumme upp till er.

 

Stort tack återigen till Laneborg i Boremålet, som förövrigt hindrade gästerna från att göra 7-5 i slutsekunderna, när han räddar ett friläge  (!).

 

Det finns bra fragment hos hemmalaget, nu gäller det bara att pussla ihop alla delarna igen. Skadade spelare är åter tillbaka i spel, så nu gäller det bara att fokusera, så kommer snart segrarna igen.

 

Nästa uppgift är Skirö i Sapa Arena på söndag, kl. 13.00

 

Sedan är det hemmamatch mot Stjärnan på onsdag kväll, 31/1 kl. 19.00 Välkomma!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards