Alla inlägg under februari 2017

Av bandystars - 11 februari 2017 15:57

Äntligen en seger och tvåsiffrigt också som på den gamla goa tiden och det var pang och det rasslade nästan direkt när Anton förpassa nystandet i nätmaskorna efter 1,49 ass Artur och det lyste i stjärnorna.

Anfall och 2 skott på mål och stjärnorna svärmade upp på Månsarp planhalva då slår Månsarp till men sitt favoritspel och vips så var det kvitterat på en kontring efter stjärnorna misslyckade skott snabbt förpassat nystandet via Christian Nilsson upp Gustav Petersson och 1 – 1

Sedvanligt Stjärnorna styr och ställer och Månsarp försvara sig frislag för Stjärnorna och en ny variant troligen för Pavel servera nystandet till Ivan som klappar till nystandet och Stjärnorna tar ledningen i matchen 2 – 1 tid 10,41

Stjärnorna återigen på krigsstigen och anfaller men Månsarp stretar emot och får faktiskt lite övertag när det gått ca 20 min men det blir tvärstopp och frislag mestadels. Då testa Månsarp en frislagvariant de också och det rasslar till i nätmaskorna målskytt Christian Nilsson ass Anders Torhall och vi lär få läsa i Månsarp referat att det var ont om spelare.

Månsarp var på G men det blev tvärstopp när tiden visade 33 min och Artur skickar nystandet i nätmaskorna ass Anton och 3 – 2 till Stjärnan

Nystandet dansade efter stjärnornas noter och efter 38,49 kan Hampus Göransson skicka detta i nätmaskorna ass Anton och 4 – 2 vilket blev halvtidsresultat

5/1 i skott 3/1 i hörnor övertag för stjärnorna 8/10 i frislag varav 2 resulterade i mål

Andra halvlek

Matchen första utvisning drabbar Stjärnorna i 48;e min detta stoppar dock inte Stjärnorna som ökar på sin ledning via Anton ass Pavel och 5 – 2 börjar det kännas som detta kan gå hela vägen i dag då stjärnorna ökar på sin ledning 53,54 återigen Anton som fått vittringen på nätmaskorna gör sitt tredje mål 6 – 2 ass Pavel sitt tredje assist idag

Ny utvisning denna gång för Månsarp som inte får låna nystandet så ofta nu i matchen

Kors i taket efter 66 min spel mål på hörna krävdes 6 misslyckade hörnor för att siktet skulle bli inställt skytt Christian ass Kim och 7 – 2

Ny börjar det likna något från fornstora dagar fast motståndet är ju därefter och för ovanlighetens skull men vanligt idag mål på frislag Pavel drämmer till nystandet och det rasslar i nätmaskorna 8 – 2

Stjärnorna nöjda och belåtna och inte vaksamma för plötsligt så rasslar det till i stjärnorna nätmaskor Gustav Petersson har skickat nystandet i maskorna ass Torhall den gamle räven på nytt

Stjärnorna vaknar och skapar och en hörna dock verkar det misslyckas men tidsmässigt kommer det ett mål strax därefter där Anton fått tag i nystandet men ser att Tobias står bättre till och mycket riktigt 9 – 3 efter 73,02. Månsarp tar timeout

Sista kvarten

Timeout för syns skull och det blev bara tid för stjärnorna att ladda batterierna då det skapas i 79: min skott på mål hörna på detta och troligen en rutor för plötsligt så höjer Pavel klubban då han har vispat in nytandet i nätmaskorna 79,45 och 10 – 3

IF Stjärnan
10-3
Månsarps IF

Av bandystars - 11 februari 2017 06:15

Tre matcher kvar att spela och alla tre spelas på hemmaplan och det är en garanterad plats i div 1 som står på spel. Har Stjärnorna inte råd att förlora någon av dessa matcher då de har en match mer spelad än sina två andra konkurrenter som de förvisso skall möta måste tappa poäng. Sen kan vi räkna med Om och OM.

Division 1 Herr Södra

14:00
IF Stjärnan
-
Månsarps IF

Nu gäller det Månsarp först som kommer på besök till Arenan som legat i hårdträning i 14 dagar då de haft ett speluppehåll. Fast se vi statistiskt skall dessa inte ha mycket att hämta på arenan och de har abonnerat på sista platsen alla redan. Teoretisk och i praktiken spela div 2 nästa säsong. Lär vi nog återse dessa i div 1 serien 2017/2018 då det syns det finns ett bandyintresse och kämpar glöd i Månsarp lär de tacka ja om det blir inbjudan även till nästa säsong.

Stjärnan har inte tagit poäng på de senast 4 matcherna fast de stundtals spelat bra har det missats och inte utnyttjat tillfällena skall vinna om de är med från första sekund till sista och eventuell tilläggstid.

Månsarp kommer att backa hem och satsa på kontringsspel och är inte att leka med även om de inte fått utdelning som c att gå segrande från matcherna mer än en gång

Av bandystars - 10 februari 2017 21:00

Åby/Tjureda analysera matchen mot BoIS på sin hemsida

Vändning i andra halvlek mot BoIS BK

Mardrömsoppning och underläge med 2-0 efter redan sex minuter. Vi är inte med i första halvlek men tränare Björns snack i paus om att det vara är upp till oss, att vi inte kan skylla på något annat än oss själva och att det handlar om inställning, gör susen och i andra spelar vi bättre och kan vända matchen sista kvarten och ta en ny seger

Björn och Andreas H på topp.
Bänken: Christian B, Victor N, Gustav J Lasse, och Per.

Första halvlek:
BoIS börjar klart bäst och har mest boll inledningsvis. Vi åker alldeles för lite skridksor i styrningen och laget blir för långt med ett hav av ytor mellan vårt anfall och mittfält. Detta utnyttjar BoIS efter tre minuter när man kan gå igenom med fart mitt i plan och efter en kort pass i djupled får BoIS Fredrik Nilsson friläge och får in bollen mellan benen på Linus. 0-1.
Vi forstätter att vara alldeles för passiva i försvarsspelet. BoIS får en hörna som vi kan bryta men vi tappar bollen igen och BoIS kan bryta igenom och utöka sin ledning. 0-2 efter sex minuter.

Bara ett par minuter så är vi återigen alleles för passiva och tittar för mycket boll ch BoIS kan gå runt på vår vänsterkant, in i straffområdet där man går omkull och domaren blåser straff.
Straffen skjuts utanför Linus vänstra stolpe och det är fortfarande 0-2.

Vi har inte haft mycket boll än så länge och nästan inte skapat något alls. Efter 15 minuter får vi vår första hörna i matchen. Den blir farlig och vi är nära på returen men målvakten tar bollen.
Johan har sedan ett fint lyft men Björn får inte till mottagningen och bollen går ut över kortlinjen.
VI skapar lite chanser nu men får inte till avsluten.
Gustav kommer i bra skottläge från vänster men skottet en bit ovanför ribban. Ett annat bra anfall på högerkanten och en bra passning in till Lysse som kommer in istraffområdet men avslutet rakt på målvakten.

Vi har sedan en boll i nät när vi kommer runt på vänsterkanten och spelar bollen snett bakåt in istraffområdet där vi kan stöta bollen i mål men domarna blåser bort det för offside.
BoIS tar sedan tillbaka initiativet i matchen. Man testar en variant på hörna men Linus räddar nere vid stolproten. Vi är upp i den 37:e matchminuten när BoIS återigen kommer igenom centralt och in i straffområdet där man går omkull. Ny straff och i samma veva tio minuter på Dennis för olämpligt uppträdande.
Straffen blir lite märklig då man försöker spela den men ingen BoISare är med på varianten och när straffläggaren petar den så är vi först på bollen och tar den.
Sista fem minuterna innan paus skapar vi en del hörnor och en av dessa blir farlig men återigen så räddar målvakten.

Undeläge med 2-0 i paus.

Andra halvlek:
Andra halvlek och ba chans direkt. Gustav hittar Lysse som får bra läge men målvakten räddar till hörna. Hörnan missas. Fem minuter in i halvleken står gustav för still på skridksorna och åker ut 10 minuter för bentackling.
Bara två minuter senare åker en BoISare ut och vi är återigen likamånga spelare på planen.
Vi spelar bättre nu, BoIS är täta i mitten men vi kommer runt på kanterna och kapr en del hörnor.
Vi närmar oss 60 minuter på matchklockan när ett bra anfall dras igång av Lysse. Passning till Johan som som går ner mot hörnflaggan, viker in och slår in bollen till Filip framför mål som styr in bollen. Reducerat till 1-2.

Kort därefter ett nytt fint anfall där Pontus kan spela bakåt till Andreas H som får skottläge men skottet täcks undan av en försvarare. Vi trycker på ganska bra nu. BoIS sticker emellan med en hörna som man inte får iväg avslut på och vi kan kontra.
Vi kommer upp fint på vänsterkanten, släpper in bollen mitt i plan och slår sedan en bra kort passning i djupet in i straffområdet. Men när vi ska avsluta får vi ett slag och domaren blåser straff.
Lysse tar straffen men slår den rakt i magen må målvakten som nyper returen precis frarmför Rinaldos klubba.

Men vi viker inte ner oss utan peppar varandra att fortsätta. Ett par minuter senare får vi en ny hörna. Skottet tar i muren på mållinjen men Per är först på returen och kan slå den i mål. Kvitterat 2-2.
Ungefär 10 minuter kvar nu och vi får en ny hörna. Filip får bra träff och den går in mitt i mål. 3-2.
BoIS tar timeout men de orkar inte med en sista anstormning och i matchens sista minut kan vi definitivt sätta spiken i kistan när vi gör 4-2.
Lysse driver upp bollen, passar till Pontus som spelar vidare till Björn som kan göra mål från nära håll.

Kort därefter blåser domaren av matchen och vi har vänt underläge i paus till en ny seger.

Summering:
Första halvlek är ingen höjdare av oss. Vi är sega, åker dåligt med skridskor och har dåligt bolltempo. Vi skapar en del chanser ändå men antingen är bollmottagningen lite för dålig och vi tappar bollen, eller är avsluten för dåliga och går rakt på målvakten. I defensiven blir vi långa och det blir för stora ytor mellan våra anfallare och mittfältare som motståndarna kan utnyttja.

I paus är vi ändå inte så oroliga. Vi pratar om att inställning som vi inte visat någon alls i första. Kan vi gå ut och göra det i andra så är vi säkra på att vi kan vända matchen.
I andra så visar vi mycket bättre inställning, även om bollen inte riktigt vill studsa med oss och vi har lite svårt med bollbehandligen så är vi mer delaktiga och spelar med snabbare bolltempo.
Vi maler på och skapar en del chanser men saknar fortfarande lite skärpan i avsluten.
Sista 20-15 minuterna trycker vi ner BoIS ganska bra och de känns som de börjar bli lite trötta. Urdelningen kommer till slut med tre mål sista kvarten och vi har vänt till seger.

Återigen startar vi alltså matchen segt, något vi måste fundera på då det hänt ett par gånger denna säsong. Första halvlek är inget bra och den glömmer vi. Andra är bättre även om spelet inte klaffar fullt ut.
Långt ifrån vår bästa match men en seger är en seger.

Nästa match spelas nästa fredag mot Målilla på bortaplan. Vi planerar då att anordna supporterbuss så planera för detta redan nu. Mer info om det på hemsidan i början av nästa vecka.

Av bandystars - 10 februari 2017 09:39

Målilla hämtade in ett underläge på 4 - 1 i sista kvarten och klarade oavgjort på övertid. Om inte Bandystars missminner har Malmbäck tappat stor ledning förr hemma i tron att matchen var över och transportsträcka sista kvarten

Det blev oavgjort i antal hattrick också, likaså mål på hörnor och utvisningar skipades rättvisa till slut oavgjort också

Division 1 Herr SödraMalmbäcks IF4-4Målilla GoIF Bandy
Av bandystars - 8 februari 2017 21:16

Åby/Tjureda fick endast 4 - 2 mot BoIS och de kan tacka BoIS för detta som missade 2 straffar i ett läge där de hade Å/T på gaffeln.

Så bandysmåland och Bandystars har höga förväntnigar vad har Å/T till sitt försvar?

Var det halva A -laget Tranås skickat ner som så många andra lag klagat över denna säsong eller var det underskattning från spelarna?

Svaret lär vi kanske få sen men ett lag som har ambitionen att spela i allsvenska får allt visa bättre spel även om de har vunnit serien

Åby/Tjureda IF
4-2
BoIS BK

Av bandystars - 8 februari 2017 17:47

Aleksandr Sannikov har förlängt med Tjust Bandy skriver de på sin hemsida

Aleksandr Sannikov har förlängt sitt kontrakt, det nya kontraktet sträcker sig över 3 säsonger efter nuvarande.

– Oerhört glädjande!

Vi har under en kort period diskuterat detta och det har inte varit några konstigheter från varken från Tjust Bandy eller Aleksandrs sida, utan båda parter är väldigt nöjda.

Hela familjen Sannikov trivs mycket bra i Gamleby, och både Aleksandr och hans fru Elya har fasta jobb som dom trivs med.

Aleksandr har denna säsong visat att han besitter spetskunskaper både på och utanför planen, hans engagemang i sonen Philips lag (U-8) har visat att vi kommer att få mycket nytta av Aleksandr i framtiden.

Dessutom kommer han att vara en viktig kugge i följande säsongers A-lag!

Skribent: Anne Eriksson

Av bandystars - 8 februari 2017 06:52

Åby/Tjureda skall nu bara avsluta serien på ett fint sätt och inte spräcka sin nolla. Kan testa spelare eller finjustera spelet innan det drar ihop sig. BoIS har allt att ge för att säkra sin plats men kanske inte lägger allt krut i denna match som de endast kan vinna på genom att Å/Tspelarna  underskattat motståndet