Direktlänk till inlägg 10 februari 2017

Eftermäle från Åby/Tjureda – BoIS

Av bandystars - 10 februari 2017 21:00

Åby/Tjureda analysera matchen mot BoIS på sin hemsida

Vändning i andra halvlek mot BoIS BK

Mardrömsoppning och underläge med 2-0 efter redan sex minuter. Vi är inte med i första halvlek men tränare Björns snack i paus om att det vara är upp till oss, att vi inte kan skylla på något annat än oss själva och att det handlar om inställning, gör susen och i andra spelar vi bättre och kan vända matchen sista kvarten och ta en ny seger

Laget:

Linus J i mål.
Daniel H libero.
Daniel T och Dennis backar.
Fredrik R och Johan G halvor.
Pontus defensiv mitt.
Filip F och Andreas L offensiva mitt.
Björn och Andreas H på topp.
Bänken: Christian B, Victor N, Gustav J Lasse, och Per.


Första halvlek:
BoIS börjar klart bäst och har mest boll inledningsvis. Vi åker alldeles för lite skridksor i styrningen och laget blir för långt med ett hav av ytor mellan vårt anfall och mittfält. Detta utnyttjar BoIS efter tre minuter när man kan gå igenom med fart mitt i plan och efter en kort pass i djupled får BoIS Fredrik Nilsson friläge och får in bollen mellan benen på Linus. 0-1.
Vi forstätter att vara alldeles för passiva i försvarsspelet. BoIS får en hörna som vi kan bryta men vi tappar bollen igen och BoIS kan bryta igenom och utöka sin ledning. 0-2 efter sex minuter.

Bara ett par minuter så är vi återigen alleles för passiva och tittar för mycket boll ch BoIS kan gå runt på vår vänsterkant, in i straffområdet där man går omkull och domaren blåser straff.
Straffen skjuts utanför Linus vänstra stolpe och det är fortfarande 0-2.

Vi har inte haft mycket boll än så länge och nästan inte skapat något alls. Efter 15 minuter får vi vår första hörna i matchen. Den blir farlig och vi är nära på returen men målvakten tar bollen.
Johan har sedan ett fint lyft men Björn får inte till mottagningen och bollen går ut över kortlinjen.
VI skapar lite chanser nu men får inte till avsluten.
Gustav kommer i bra skottläge från vänster men skottet en bit ovanför ribban. Ett annat bra anfall på högerkanten och en bra passning in till Lysse som kommer in istraffområdet men avslutet rakt på målvakten.

Vi har sedan en boll i nät när vi kommer runt på vänsterkanten och spelar bollen snett bakåt in istraffområdet där vi kan stöta bollen i mål men domarna blåser bort det för offside.
BoIS tar sedan tillbaka initiativet i matchen. Man testar en variant på hörna men Linus räddar nere vid stolproten. Vi är upp i den 37:e matchminuten när BoIS återigen kommer igenom centralt och in i straffområdet där man går omkull. Ny straff och i samma veva tio minuter på Dennis för olämpligt uppträdande.
Straffen blir lite märklig då man försöker spela den men ingen BoISare är med på varianten och när straffläggaren petar den så är vi först på bollen och tar den.
Sista fem minuterna innan paus skapar vi en del hörnor och en av dessa blir farlig men återigen så räddar målvakten.

Undeläge med 2-0 i paus.


Andra halvlek:
Andra halvlek och ba chans direkt. Gustav hittar Lysse som får bra läge men målvakten räddar till hörna. Hörnan missas. Fem minuter in i halvleken står gustav för still på skridksorna och åker ut 10 minuter för bentackling.
Bara två minuter senare åker en BoISare ut och vi är återigen likamånga spelare på planen.
Vi spelar bättre nu, BoIS är täta i mitten men vi kommer runt på kanterna och kapr en del hörnor.
Vi närmar oss 60 minuter på matchklockan när ett bra anfall dras igång av Lysse. Passning till Johan som som går ner mot hörnflaggan, viker in och slår in bollen till Filip framför mål som styr in bollen. Reducerat till 1-2.

Kort därefter ett nytt fint anfall där Pontus kan spela bakåt till Andreas H som får skottläge men skottet täcks undan av en försvarare. Vi trycker på ganska bra nu. BoIS sticker emellan med en hörna som man inte får iväg avslut på och vi kan kontra.
Vi kommer upp fint på vänsterkanten, släpper in bollen mitt i plan och slår sedan en bra kort passning i djupet in i straffområdet. Men när vi ska avsluta får vi ett slag och domaren blåser straff.
Lysse tar straffen men slår den rakt i magen må målvakten som nyper returen precis frarmför Rinaldos klubba.

Men vi viker inte ner oss utan peppar varandra att fortsätta. Ett par minuter senare får vi en ny hörna. Skottet tar i muren på mållinjen men Per är först på returen och kan slå den i mål. Kvitterat 2-2.
Ungefär 10 minuter kvar nu och vi får en ny hörna. Filip får bra träff och den går in mitt i mål. 3-2.
BoIS tar timeout men de orkar inte med en sista anstormning och i matchens sista minut kan vi definitivt sätta spiken i kistan när vi gör 4-2.
Lysse driver upp bollen, passar till Pontus som spelar vidare till Björn som kan göra mål från nära håll.

Kort därefter blåser domaren av matchen och vi har vänt underläge i paus till en ny seger.


Summering:
Första halvlek är ingen höjdare av oss. Vi är sega, åker dåligt med skridskor och har dåligt bolltempo. Vi skapar en del chanser ändå men antingen är bollmottagningen lite för dålig och vi tappar bollen, eller är avsluten för dåliga och går rakt på målvakten. I defensiven blir vi långa och det blir för stora ytor mellan våra anfallare och mittfältare som motståndarna kan utnyttja.

I paus är vi ändå inte så oroliga. Vi pratar om att inställning som vi inte visat någon alls i första. Kan vi gå ut och göra det i andra så är vi säkra på att vi kan vända matchen.
I andra så visar vi mycket bättre inställning, även om bollen inte riktigt vill studsa med oss och vi har lite svårt med bollbehandligen så är vi mer delaktiga och spelar med snabbare bolltempo.
Vi maler på och skapar en del chanser men saknar fortfarande lite skärpan i avsluten.
Sista 20-15 minuterna trycker vi ner BoIS ganska bra och de känns som de börjar bli lite trötta. Urdelningen kommer till slut med tre mål sista kvarten och vi har vänt till seger.

Återigen startar vi alltså matchen segt, något vi måste fundera på då det hänt ett par gånger denna säsong. Första halvlek är inget bra och den glömmer vi. Andra är bättre även om spelet inte klaffar fullt ut.
Långt ifrån vår bästa match men en seger är en seger.

Nästa match spelas nästa fredag mot Målilla på bortaplan. Vi planerar då att anordna supporterbuss så planera för detta redan nu. Mer info om det på hemsidan i början av nästa vecka.

*******************

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, Per T, och Björn E 1 st

Framspelningar Åby/Tjureda:
Johan G, Pontus S, och Fredrik R 1 st.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Läs vad Smålandsposten skriver om matchen HÄR. (kan kräva inloggning
)
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards