Tjust Bandy hamnade i underläge direkt när Bore tog ledningen med 2–0.

– Vi fick jaga från start. Men vi skapade så pass många chanser att vi borde ha punkterat matchen i första halvlek, men vi lade bollen utanför, berättar tränaren Thomas Fransson vars lag istället för att leda med flertalet bollar låg under med 2–1.

– Vi hade ett bra snack i halvtid där det kändes som att vi skulle fixa det och hade också två riktigt bra lägen i början av andra.

Men det blev inte mål för Tjust den gången heller. Istället gjorde Bore 3–1 och 4–1.

– Efter det flyttade vi upp mer och åkte då på någon kontring bakåt. Nej, totalt sett var vi inte bra, men vi mötte heller inget bra lag utan Bore spelade efter sina resurser och fick hålla på med det.

Vad menar du?

– På mina 50 år inom bandyn har jag aldrig varit med om att ett och samma lag får fem straffar i en match. Dessutom när det var vi som hade de klaraste straffläget i början av matchen men det då inte blåstes straff, svarade Fransson som var tveksam till vissa domslut.

Bland annat åkte Tjust Bandy på 60 utvisningsminuter.

– Vi kom inte upp i nivå och siffrorna visar inte hur det såg ut chansmässigt. Vi fick helt enkelt inte in bollen, det är bara att ta nya tag, menade Thomas Fransson och gav extra plus till Kristian Weineholm, Stefan Erixon och målvakten Emil Paulin Ström som räddade tre av Bores fem straffar.

Poäng, Tjust Bandy: Kristian Weineholm 1+0, Alexandr Sannikov 1+0, David Walfredsson 0+1.

 

Fler medior skriver om Bottennapp av Tjust – drog på sig fem straffar: "Aldrig hänt tidigare"


Men mot bottenlaget BK Bore åkte de på en rejäl nit. Det blev förlust med hela 7-2.
– Vi drog på oss fem straffar. Det har aldrig hänt tidigare under mina nästan 50 år inom bandyn, säger tränaren Thomas Fransson.

 

Den här vintern har Tjust Bandy radat upp starka resultat.

Tabelltvåan Tjust åkte till Figeholm med tre raka segrar i bagaget. Trots det hade Thomas Fransson dåliga vibbar redan före matchstart.

– Av någon anledning har alltid Bore passat oss illa. Jag kan inte riktigt förklara varför. Det bara är så, säger han.

Hawaii-spel

Och mycket riktigt skulle Tjust få stora problem med Bore även den här gången.

– Det är svårt att göra en bra analys. I den första halvleken spelade vi ändå ganska skapligt och skapade mängder av målchanser. Vi borde ha punkterat matchen redan då. Istället låg vi under med 2-1 i halvtid, säger Thomas Fransson.

Direkt efter pausvilan kom både 3-1 och 4-1.

– Därefter blev det mest hawaii-spel. Det gynnade Bore. Vi åkte bort oss i defensiven alldeles för många gånger.

Hur var stämningen i laget efteråt?

– Det var upprört. Spelarna var besvikna både på sig själva och på domarna. Bore fick fem straffar och vi noll, trots att det var lika många situationer åt båda hållen.

Flera räddningar

Noterbart är att Bore bara gjorde mål på två av sina straffar. De övriga tre räddade den duktige Tjust-målvakten Emil Paulin Ström.

Det var å andra sidan en klen tröst den här dagen. Tjust fick vända hemåt med noll poäng och ett stukat självförtroende.

– Vi fick ett tydligt bevis på att motivation slår klass. Vi var inte riktigt där i de avgörande situationerna, säger Thomas Fransson som framhåller Kristian Weineholm, Stefan Erixon och Emil Paulin Ström.

Målen gjordes av nämnde Weineholm och Alexandr Sannikov.