Alla inlägg under december 2016

Av bandystars - 9 december 2016 06:42

Bandyfredag live på plats eller framför datorn följ matcherna där det passar bäst

Division 1 Herr Södra

19:00
IF Stjärnan
-
BK Bore
  
19:30
Malmbäcks IF
-
Månsarps IF
  
19:30
Åby/Tjureda IF
-
Målilla GoIF Bandy
  
Av bandystars - 9 december 2016 06:30

Husorganet har tagit tempen på stabsmoralen inför matchen och återblickar på förr

 

Inför rivalmötet: ”Det kunde bli slagsmål bara de såg varandra”                                

Det är dags för bandyderby. Ärkerivalerna Stjärnan och Bore i var sin ringhörna. Sporten har tagit tempen på rivaliteten så här i december 2016.

Den lokala maktkampen mellan Stjärnan och Bore går långt tillbaka i tiden.

– Det finns helt klart en stor rivalitet mellan klubbarna historiskt. Om vi går tillbaka till början av 1990-talet så har jag varit med om att det blivit handgemäng både på och utanför planen, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson, som betonar att de allra hetaste känslorna ebbat ut lite det senaste decenniet.

Inte minst av den anledningen att Stjärnan ofta legat någon serie högre upp och varit klart mycket bättre.

  •  

– Ska man vara lite kaxig så har vi ju varit storebror under 2000-talet. Men det där har jämnats ut de senaste åren, säger Folkesson.

Bores spelande tränare Sebastian Nilsson är uppvuxen med derbyrivaliteten. Hans pappa, Michael Nilsson, har varit involverad i fler heta derbyduster än de flesta.

– Det var värre för 15–20 år sedan. Då hatade spelarna varandra. För att inte prata om publiken. Det kunde bli slagsmål bara de såg varandra. Så är det inte numera, spelarna i lagen känner varandra och kan till och med umgås utanför bandyn. Men det finns helt klart fortfarande finns en rivalitet mellan klubbarna, säger Nilsson.

Hur viktigt är det att vara bäst i kommunen?

– Det finns en lokal prestigekänsla och det är klart att man vill vara det bästa laget häromkring. Bore har alltid varit underdog och har inte vunnit mot Stjärnan på väldigt länge, så det är verkligen på tiden, säger Sebastian Nilsson och passar på att slänga lite verbal bensin på derbybrasan.

– Vi vet ju att Pelle Folkesson äter upp både underställ och overall i ren ilska om han skulle förlora ett derby. Det gör oss extra taggade, säger Nilsson med ett illa dolt leende.

Per Folkesson:

– Vi hade ju en blytung säsong i fjol och det blev ju inte bättre av att Bore kom före oss i tabellen. Det är klart att det svider. Förut kunde man nästan ta för givet att vi skulle vinna derbyna, så är det absolut inte längre. Jag skulle vara väldigt nöjd om vi vinner derbyt nu.

Förra säsongen slutade Bore alltså för Stjärnan i tabellen. Båda derbyna slutade oavgjort. För att hitta en derbyseger för Bore får man gå tillbaka så långt som till annandagen 2003.

Då avgjorde en ung Niclas Nieminen, som fortfarande spelar i Bore, med sitt 7–6-mål i 89:e minuten – en praktsensation.

– Bore brukade ju förlora mot Stjärnan med 7–1 eller 10–2 på den tiden, så det var en jätteskräll. Men det är ju ett tag sedan. Det är dags att vi vinner ett derby, säger Sebastian Nilsson.

Per Folkesson får kalla kårar när han tänker tillbaka på annandagen 2003.

– Jag hade sagt till någon att jag skulle gå hem från Figeholm om vi förlorade. Det gjorde jag aldrig, men den förlusten sved. Vi hade till och med gett julledigt till vår finske stjärna Antti Viitanen som var hemma i Finland. Det där fick man ju äta upp både en och två gånger.

Ytterligare en krydda i derbyt blir Ivan Ushakov. Den ryske målsprutan var länge högaktuell för BK Bore. För någon vecka sedan presenterades han – av Stjärnan.

– Jag ser ingen dramatik i det. Vi var ute efter samma spelare. Till slut var det upp till Ivan, och han valde oss, säger Per Folkesson.

 
 

Fakta

Läget i lagen

 

Stjärnan: Ryssen Ivan Ushakov gör sin andra match för Stjärnan efter återkomsten. Noterbart är att han länge var högaktuell – för Bore. Sebastian Karlsson är avstängd efter ett palaver i matchen mot Skirö föra helgen.

Bore: Alla är hela och friska. Smolk i bandybägaren dock att bollvirtuosen Johan Andersson är avstängd i ytterligare två matcher efter slutminutsbråket borta mot Tjust.


Foto från husorganet och texten Christian Gustafsson

Av bandystars - 8 december 2016 20:11

BandyPlus o Bandyportföljen skriver om detta idag. Sergej Lomanov Sr har drabbats av en minst sagt hård avstängning.
Jenisejtränaren stängs av i två och ett halvt år av det ryska bandyförbundet.
Det uppger Bandyportföljen med hänvisning till ryska medier.

Det har stormat rejält i rysk bandy den senaste tiden och nu kommer nya uppseendeväckande uppgifter från det mäktiga bandylandet.

Sergej Lomanov Sr, pappa till Vänersborgsstjärnan Sergej Lomanov Jr, stängs av i över två år. Detta enligt Bandyportföljen , som i sin tur hänvisar till ryska medier.

Exakt vad som ligger bakom avstängningen från ryska bandyförbundet är enligt Bandyportföljen oklart, men Sergej Lomanov har tidigare varit kritisk till vad som händer inom rysk bandy. Under hösten blev bland annat en debattartikel väldigt omtalad. Artikeln ifrågasatte hur pengarna som klubbarna betalar till det ryska förbundet egentligen används.

Av bandystars - 7 december 2016 19:55

Vilken bandyhelg vi har framför oss med flera lokalderbyn och där det kan bli tufft för lagen där spelartruppen är tunn och skador från fredagsmatcher kommer att märkas i söndagsmatcherna är det lite av lotteri att förutspå resultaten men en sak är säker de som tar dubbelpottar de kommer att skilja agna från vetet.

Fre 09/1219:00IF Stjärnan-BK Bore    
Fre 09/1219:30Malmbäcks IF-Månsarps IF    
Fre 09/1219:30ÅbyTjureda IF-Målilla GoIF    
Sön 11/1214:00ÅbyTjureda IF-BK Bore    
Sön 11/1214:00Målilla GoIF-BoIS BK    
Sön 11/1216:00Skirö AIK-Månsarps IF    
Sön 11/1218:00Tjust Bandy-IF Stjärnan   
Av bandystars - 6 december 2016 20:57

Säsongens första derby ett av många andra denna säsong för Stjärnorna

 

Av bandystars - 4 december 2016 05:15

Åby/Tjureda sedvanligt ett utförligt referat på sin hemsida efter vinstern i fredags läs den här eller på deras hemsida

Seger med 12-1 mot Malmbäck

 
Av bandystars - 3 december 2016 17:44

Käftsmäll för Stjärnan i hemmapremiären detta skriver husorganet på sin webb och Bandystars kan bara konstatera samma iakttagelse utläst via matchrapporten  stämmer med sportchefen utsago   Foto: foto Roger Carlsson text nedan  Johnny Larsson                                                            

6–0-underläge i halvtid.

Och till slut förlust med hela 10–3.

– Vi förlorar matchen i första halvlek.

 

Det skulle bli första riktiga testet för Stjärnan Bandy. Efter två segrar mot lag som förväntas tillhöra nedre delen i tabellen skulle nu ett förmodat topplag stå för motståndet. Vi kan säga så här – det blev inte riktigt som Stjärnan tänkt sig.

– Vi förlorar matchen i första halvlek. Vi är otroligt passiva i vårt försvarsspel över hela banan och inte alls tillräckligt aggressiva. De får åka igenom oss enkelt, kontra och få spelvändningar emot oss, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Han hade lätt att hålla sig för skratt när han pratade om den första halvleken. Faktum är att hemmalaget inte hade någonting att säga till om och gästerna ledde med hela 6–0.

– Generellt åker de mycket mer skridskor än oss. Vi är kvar i ett tempo som räckt de två första matcherna, men detta var ett rejält snäpp upp. Jag tror det gick fortare än vi trodde. De var väldigt aggressiva i sitt försvarsspel och stressade oss till felpass och fick på så vis spelvändningar. Vi är inte alls disciplinerade och går bort oss med för många spelare, säger Folkesson.

Andra halvleken blev mest en transportsträcka. Lagen gjorde några mål vardera och på slutet blev det bara tråkigt när båda lagen grisade och tjafsade mer än vad de ägnade sig åt att spela bandy.

För Stjärnan gäller det nu att glömma den usla hemmapremiären och ladda om för match på fredag. Då vankas det derby när BK Bore kommer till Arena Oskarshamn.

Av bandystars - 3 december 2016 17:38

Stjärnorna hade inte mycket att sätta emot och matchen var i princip över efter 25 min spel och 0 – 4 i baken insåg ledarstaben vart det var på väg tog timeout men detta hjälpte föga och efter 45 min 0 – 6

Andra halvlek
Transportsträcka kvar att spela för Skirö och även om Stjärnornas reducering efter 58 min och lyckades hitta motståndarna nätmaskor 3 gånger totalt ökade Skirö sina nystan också med 4 mål i nätmaskorna.
Irriterat på isen och slutet på övertid anti klimax då en stjärnspelare fick grovt matchstraff ett vanligt utdömt straff denna säsong i matcherna.


Division 1 Herr Södra

14:00
IF Stjärnan
3-10
Skirö AIK
 

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards