Alla inlägg under december 2016

Av bandystars - 10 december 2016 19:53

Mildvädret ställer till det och Målilla skriver nu på webben

OBS! MATCHEN MOT TRANÅS ÄR INSTÄLLD!

Matchen mot BoIS BK (Tranås), som skulle ha spelats på Venhagsvallen i morgon, söndag 11/12, är inställd.
Tyvärr har isen tagit för mycket stryk för att vi ska kunna garantera att den är matchduglig i morgon.

...

Vi erbjöd Tranås att flytta fram matchen till söndagskvällen för att få ytterligare några timmar för att jobba med isen. Tyvärr kunde inte Tranås det, vilket vi har full förståelse för i ett så sent skede. Vi hade inte heller med säkerhet kunnat genomföra matchen senare på söndagen.
Vi erbjöd också att avvakta med ett besked om matchen till söndagsförmiddagen, men även det innebar problem för Tranås och då tog vi i samförstånd beslutet att ställa in matchen.

Det varma vädret som nu råder, i kombination med regnet, gör helt enkelt att vi inte kan garantera matchduglig is.

När matchen kommer att spelas istället är inte klart, men det blir inte på den här sidan årsskiftet.

Av bandystars - 10 december 2016 07:12

Minnesgoda Stjärnor och Stars har varit här i denna hall förr och avgjort i slutsekunderna då också. Detta gjorde även en ryss denna gång också i landskampen mellan Sverige – Ryssland.

 

Herrlandslaget: Snöplig svensk förlust mot Ryssland

 

Trots tremålsledning för Sverige var det Ryssland som fick segerjubla i Trollhättan under fredagskvällen. Maksim Ishkeldin prickade in 6-5 i matchens slutminut.

Sverige fick en smakstart på matchen och ledde med både 4-1 och 5-2 i den första halvleken. Ryssland kröp närmare innan paus och den svenska halvtidsledningen var 5-4.

- Tyvärr fick vi en olycklig start på den andra halvleken och Ryssland kvitterade, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson och fortsätter.

- Mellan minut 60-75 tycker jag att vi höjer oss och spelar stundtals bra. Tyvärr sätter vi inte chanserna vi skapar.

Tungviktsmötet såg ut att sluta 5-5, men i matchens slutminut höll sig Maksim Ishkeldin påpassligt framme och prickade in segermålet - 6-5.

- Det är såklart jättesurt att åka på det målet. Men det här var en bra match för oss att få om man tittar framåt, säger Svenne.

I Sverige gjorde Joakim Svensk sitt första mål i herrlandslaget och Jesper Eriksson spelade sin första landskamp sedan 2005.

- Tempot är hiskeligt högt. Det är två-tre snäpp högre än i Elitserien. Man blir rejält andfådd, men jag tycker att det kändes bättre i andra halvlek, säger Jesper till svenskbandy.se.

Matchen var Sveriges första i fyrnationsturneringen som avgörs i Trollhättan 9-11 december. Imorgon, lördag, ställs Sverige mot Norge.

MER INFORMATION OM FYRNATIONSTURNERINGEN >>   

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN: 

   

LANDSKAMP, TROLLHÄTTAN
Sverige-Ryssland 5-6 (5-4) 

Mål Sverige: Joakim Andersson 2, Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Joakim Svensk.
Mål Ryssland: Evgeny Ivanushkin 2, Aleksandr Antipov, Nikita Ivanov, Artem Bondarenko, Maksim Ishkeldin. 


 

Se film på målen via länken


Av bandystars - 10 december 2016 06:47

Målilla ”Bestulna på minst en poäng” och Målilla skakade ”oslagbara” Åby/Tjureda på bortais.

– Jag tycker vi blir bestulna på minst en poäng, säger sportchefen Linus Johansson till husorganet 

 

Profilstarka Åby/Tjureda tippas skrinna i genom den här serien utan större problem. De har också inlett strålande med tre raka segrar och 32–4 i målskillnad.

Nu blev det tuffare – trots att de förstärkt med elitseriespelaren Ulf Einarsson, senast i Hammarby.

I 67:e minuten reducerade Alexander Nelson till 2–1 och Målilla fick vittring. Björn Einarsson gjorde 3–1, men med fem minuter kvar satte Fredrik Johansson 3–2 och gav Målilla nytt hopp.

Med ett par minuter kvar blev det kalabalik i Åbys straffområde.

– Det är solklart att de river ner vår spelare. De fick en billig straff i första halvlek, då var det här betydligt mer straff. Det känns som att deras elitspelare kan styra domarna hur de vill, dundrar Linus Johansson.

Sportchefen är ändå nöjd med hur laget spelade.

– Vi var bra även när vi mötte dem för några veckor sedan (1–6), men nu borde vi ha fått med oss minst en poäng. I andra halvlek är vi det bättre laget.

 
Av bandystars - 10 december 2016 06:21

Malmbäck vann planenligt verkar Månsarp hängt med målmässigt första halvlek pga. sitt kontringsspel fungerar sedvanligt.

Åby/Tjureda vann men denna gång inte lika överlägset som vi varit vana vid. Målilla kämpade emot och hade det inte varit för 3 ödesstigna minuterar i första halvlek där Å/T gjorde sitt tjur rus    

Division 1 Herr Södra

19:30
Malmbäcks IF
5-3
Månsarps IF
 
19:30
Åby/Tjureda IF
3-2
Målilla GoIF Bandy
 
Av bandystars - 9 december 2016 20:51

På husorganet webbsida kan vi läsa om bakgrunden till varför matchen blev inställd

 

Värmen och vinden ställer till det. Vid lunchtid på fredagen kom beskedet.Bandyderbyt mellan Stjärnan och Bore är inställt.

Matchen skulle ha spelats på fredagskvällen, men får nu alltså skjutas på framtiden.

– Det var 12,5 grader i går och dessutom har det blåst mycket, det är vinden som är det stora problemet, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

Folkesson, Stefan Carlsson från Oskarshamns kommun och Bores Tobias Ekström inspekterade isen på Arena Oskarshamn vid lunchtid på fredagen. Beslutet att ställa in var enhälligt

– Det var ett enhälligt beslut och det kändes bra att göra så, så att inte vi i Stjärnan tog beslutet på eget bevåg. Vi har kommit fram till att det inte går att garantera sportsligt rättvisa. Dessutom är skaderisken stor.

Framför allt är det hörnet mot IFK-paviljongen som tagit stryk av solen och vinden. Nivåskillnaden på isen är på sina håll så stor som en centimeter.

– Det går inte att skrapa och få till en bra is när den är så skadad. Då måste man bygga upp isen igen. Möjligen att vi har kunnat börja spela vid midnatt eller så.

Per Folkesson säger att det naturligtvis är tråkigt att ställa in en match av den här digniteten.

– Samtidigt får det inte bli parodi. Då är det bättre att vi väntar.

Det tillhör sannerligen inte vanligheterna att bandymatcher får ställas in på Arena Oskarshamn.

– Jag vet att vi fick ställa in en match mot Åby/Tjureda när arenan precis var invigd, men det är ju tio år sedan.

Något nytt datum för derbyt är inte spikat.

– Det enda jag kan säga är att det inte kommer bli på den här sidan nyåret, med tanke på det intensiva program som både vi och Bore har.

Foto: Per Hammenvik

text Christian Gustafsson

 
Av bandystars - 9 december 2016 20:33

Saxat från Bandyportföljen som har koll på bandy överlag över div 1 skriver följande idag

»Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«

Som Bandyportföljen berättade igår har Sergej Lomanov Sr blivit avstängd från rysk bandy i 2,5 år. En person med god insyn i rysk bandy berättar mer om vad som kan ligga bakom avstängningen.

– Lomanov och Skrynnik har varit ovänner sedan 2007. Det spårade ur efter en incident i februari när Jenisej mötte Bajkal Energy i Irkutsk där Lomanov och Alan Dzhusoev blev avstängda i fem matcher. Förbundet sa att de två försökt ge sig på en av Bajkal-spelarna efter matchen. Skrynnik och förbundet favoriserar vissa lag, och just nu ligger Jenisej verkligen på minussidan.

Men avstängningen blev istället för ett slut på konflikten snarare en upptrappning.

– Efter det försökte förbundet förbjuda Lomanov att prata med media. Men det gick ju sådär. Sedan ändrades spelschemat fullständigt inför den här säsongen. Det blev fler matcher och extremt kort vila mellan dem. Det gjorde att Lomanov gick till hård kritik mot förbundet, och det var inte populärt.

LÄS OCKSÅ: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Det är det här som ska ha lett fram till avstängningen. Enligt Bandyportföljens källa är läget i rysk bandy minst sagt svajigt för tillfället.
– Det är splittrat just nu. Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland. Det är något som Skrynnik förmodligen känner till, och det kan ligga till grund till varför Lomanovs straff blev så hårt. Lomanov är en viktig person i rysk bandy som besitter hög kunskap, och förbundet kan känna sig hotade av honom. 

Av bandystars - 9 december 2016 19:10

Pga av vädret så har Arena Oskarshamn problem med isen och den hinner ej bli i speldugligt skick till kvällens match. Nytt datum bestäms senare!

 

Av bandystars - 9 december 2016 13:51

Åby/Tjureda sedvanligt analysera förutsättningarna inför kvällens match mot Målilla

Målilla på besök i kväll igen

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards