Julafton infallar varje år två gånger för en bandyälskare fast den andra infaller en annandag har bandystars uppsnappat detta på Målila hemsida

Bandyns egen julafton, Annandag jul, är snart här. För Målilla Bandy väntar ett prestigefullt derby hemma på Venhagsvallen mot Tjust.

Rödvitt har gått mycket starkt i inledningen av serien och detsamma gäller för Tjust. Vi kan säkerligen förvänta oss en nagelbitare på Venhagsvallen - där vi förstås hoppas och tror att Målilla drar det längsta strået.

Info om matchen:

Match: Målilla Bandy - Tjust Bandy

Dag: Måndag 26/12 (Annandag jul)

Tid: Matchen börjar klockan 14.00

Ta med dig alla du känner till Venhagsvallen så gör vi, tillsammans, matchen till en riktig bandyfest!

Välkomna!

Av bandystars - 23 december 2016 15:31

Önskar alla Stjärnor och läsare och följare av Bandystars en riktig GOD JUL

Av bandystars - 23 december 2016 05:15

Annandagsbandy för 8 av lagen i div 1 södra bjuder på förhoppningsvist härliga drabbningar och lite av den där by och klubb känslan får leva upp för några timmar och supporters är bittra fiende under kontrollerade förhållande. Får vi sen lite vinterkyla och lite snö så kan det bli en fin inramning. Fast nu har SMHI en prognos om busväder kan vi aldrig veta i förväg hur det blir vädermässigt. Vet vi dock att på isen blir det fajt och en jakt på det röda nystandet som förhoppningsvist hamnar i nätmaskorna för det lag som vi håller mest på.

Mån 26/1213:15ÅbyTjureda IF-Skirö AIK
Mån 26/1213:15Malmbäcks IF-Månsarps IF
Mån 26/1213:15BK Bore-IF Stjärnan
Mån 26/1214:00Målilla GoIF-Tjust Bandy

Av bandystars - 22 december 2016 06:36

Matchen mellan Skirö - Målilla fick blåsas av kunde vi konstaera som följde matchen via elitrapport var dock ovetandes om vad som hänt läser vi idag i husorganet Otäck skada pausade derbyt

Derbymatchen mellan Skirö AIK och Målilla Bandy fick avbrytas sedan en Målillaspelare åkt på en otäck smäll.

Efter drygt en timmes spel avbröts matchen mellan Skirö AIK och Målilla i division 1.

Målilla–spelaren Daniel Skoog kom olyckligt in i en situation på mittplan och fick en smäll mot huvudet samtidigt som han föll till isen.

Där blev han liggandes länge.

Matchen fick pausas i väntan på ambulans och kunde återupptas nära en halvtimme senare.

– Vi vet inte riktigt hur det är med honom, men vi tror det är en hjärnskakning. Han hade inga problem med nacke eller rygg, men en fruktansvärd smärta i huvudet, säger Vetlandabördige Målillatränaren Johnny Quiros efter matchen.

Av bandystars - 22 december 2016 06:28

Händelserik match i Sapa arena när "Frusterat Skirö föll i derbyt" skriver husorganet

Frustrerat Skirö föll i derbyt

Från storspel till syndabock.
Philip Zander hamnade i händelsernas centrum när Skirö AIK föll i derbyt mot Målilla.
– Jag hade hål i handskarna tyvärr, säger han.

Skirö AIK har inlett återkomsten i division 1 starkt. Men i derbyt mot Målilla under onsdagskvällen åkte laget på andra raka nederlaget.

Trots uddamålsledning i paus och till synes bra kontroll på matchen blev det förlust med 6–3.

– Det är tungt. Jag tycker ändå att vi spelar okej stundtals och förtjänar en poäng åtminstone. Men tyvärr gör vi lite enkla misstag som straffar sig, säger Philip Zander.

Billiga mål

Skirö AIK ledde med 2–1 fram till den 64:e minuten. Så långt hade målvakten Philip Zander svarat för flera fina räddningar och parader.

Men sedan började både Zander och försvaret att slarva.

Målilla gjorde 2–2 efter att Skirömålvakten retfullt tappat in ett skott långt utifrån.

– Stundtals gjorde jag det väl okej men jag hade ett litet hål i handskarna också tyvärr. Det är synd för att det var ett så pass viktigt mål också. Sen är det ytterligare något mål som man är rätt besviken över, säger Zander.

Skirö AIK tog ledningen på nytt men Målilla svarade snabbt med ännu ett märkligt mål.

Alexander Nelson slog in bollen på tennis ur så pass snäv vinkel att Philip Zander tyckte att bollen var över linjen.

– Det såg ut som det, men om han får in bollen i mål så måste den väl ha varit på rätt sida av linjen. Han ska ha en guldstjärna som ens träffar målet där, säger han.

Målilla gjorde även 4–3 några minuter senare efter att Skirö–försvaret misslyckats med att rensa undan bollen ur straffområdet.

Hamnade i slagsmål

Därefter föll Skirö AIK ihop och frustrationen tog över.

I slutsekunderna hamnade Philip Zander i ett minislagsmål med flera Målilla–spelare efter att ha fullföljt en situation efter avblåsning.

– Gör han mål måste jag visa att det inte är okej att göra det, säger Zander med glimten i ögat, innan han blir allvarlig igen.

– Målilla gör en bra match. Det får man ge dem. Vi gör en okej första halvlek men tyvärr är det andra halvlek som avgör, säger han.

Skirö AIK får nu ladda om för annandagsmatch borta mot Åby/Tjureda.

Skirös mål gjordes av Henrik Blom 2 och Linus Karlberg.

Matchen sågs av 172 åskådare.

Av bandystars - 22 december 2016 06:01

Oavgjort för båda Oskarshamnslagen i uppladdningen inför derbyt på annandagen

Efterlängtad poäng för Stjärnan

Inför onsdagens match hade Stjärnan fyra raka förluster.

En sen kvittering av Ivan Ushakov fixade ett trendbrott.

Det blev en spännande match på Arena Oskarshamn på onsdagskvällen. Hemmalaget inledde målskyttet, men gästerna vände till 3–1 och var i ledningen med 4-3 i paus. Stjärnan vände till 5–4 innan Malmbäck vände tillbaka till 5-7 och såg ut att vara på väg mot två poäng. Tobias Bäckman reducerade med drygt tio minuter kvar och i den 89:e minuten kvitterade Ivan Ushakov

BK Bore fick med sig en poäng

BK Bore hämtade upp flera underlägen.

Och fick till slut med sig en poäng på torsdagskvällen.

Malmbäck gjorde 0–1 efter knappt tio minuter. Och faktum är att BK Bore fick jobba mycket i uppförsbacke målmässigt. Gästerna var i förarsätet och var i ledningen med 3-1, 4-2 och 5-3. Men BK Bore vägrade att ge upp. Med drygt tio minuter kvar att spela gjorde hemmalagets Marcus Ekström 5–5. Ett mål som bäddade för en riktig rysaravslutning på Kjellskulle i Figeholm. Men något mer mål blev det inte utan lagen delade på poängen. Spelande tränaren Sebastian Nilsson tvåmålsskytt i Bore.

Johnny Larsson

Av bandystars - 22 december 2016 05:30

Eftermäle från matchen Månsarp – Åby/Tjureda skriver lagen följande på sina hemsidor

Förlust mot seriens bästa lag!

10 poäng av Filip mot Månsarp.

Efter en ny riktigt bra första halvlek och ledning med 12-1 i halvtid kunde vi på tisdagskvällen ta två nya poäng uppe i Jönköping mot Månsarps IF.

Laget:

Linus J i mål.
Daniel H libero.
Daniel T och Dennis backar.
Victor N och Johan G halvor.
Pontus defensiv mitt.
Marcus B och Andreas L offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Jakob K reservmålvakt, Lasse, Christoffer C, Tobias J, och Per T.

Första halvlek:
Vi tar ledningen redan i andra minuten när Dennis sätter bollen till Marcus som slår en lyra som Lysse tar ner och går ut till vänster och tar avslut som sitter i bortre. Ledning med 1-0.
Vi får vår första hörna en minut senare och då sitter 2-0, målskytt Björn. Tre minuter senare gör Filip sitt första mål för kvällen frm till 3-0. Pontus hämtar boll, spelar Lysse som hittar Filip med en kort genomskärare mellan två motståndare, Filip går runt sista försvararen och petar bollen förbi målvakten.
4-0 kommer i matchminut 11 när Johans lyra plockas ner av Björn som rundar målvakten och slår bollen i mål.
Bara ett par minuter senare kommer 5-0. Skott av Filip efter assist av Lysse.
vi fortsätter att trycka på och har ytterligare ett par avslut som Månsarps målvakt räddar. Månsarp sticker sedan emellan när man kommer runt på högerkanten och kan ta sig in framför mål och ta avslut, Vi försöker täcka skottet men bollen går mellan våra ben och Linus ser den sent och den går i mål. 5-1.
Bara minuten efter kommer 6-1 för oss. Återigen är det Filip som gör målet. Vi har sedan yterligare ett riktigt fint anfall men Pontus avslut sitter i stolpen.

Halvtimmen spelad när det är dags igen. Frislag på offensiv planhalva, Lysse spelar bollen till MArcus som från höger kan skjuta och det är 7-1.
Filip kan sedan bryta ett Månsarp pass utanför deras straffområde, slå en kort flipp till Björn som kan lyfta bollen förbi en utrusandes målvakt in i mål. 8-1.
Linus har sedan ett bra utkast som Lysse tar med sig men avslutet räddas till hörna. Hörnan kör vi en variant på, Dennis sår in den till Lysse som spelar vidare till Filip som skjuter i mål. 9-1.
Filip kan sedan bryta ett uppspel av Månsarp än en gång, gå ner mot vänster hörnflagga och spela in bollen framför mål där Björn kan styra in den från nära håll. 10-1.
11-1: Johan spelar MArcus på egen planhalva, Lyra till Lysse som som från kortlinjen spelar snett inåt bakåt in framför mål där Filip kan stöta bollen i mål från en meter. Lysse gör sedan 12-1 med ett par minuter till paus. Assisterad av Pontus.
vi går till paus med stabila 12-1 efter en riktigt riktigt bra halvlek.

Andra halvlek:
Till andra halvlek har vi bytt målvakt, Ut med Linus och in med Jakob. Månsarp har första chansen i halvleken med en hörna. Vi forstätter att ha mycket boll och spealr bra men vi vill gå till anfall lite för fort och då tappar vi bollen.
Det tar 15 minuter in i halvleken innan nästa mål kommer. En perfekt lyra av Nyman friställer Marcus som kan ta lyfta bollen i mål. 13-1.
Bara minuten efter kommer 14-1. Filip komme rrunt på vänsterkanten och spelar in bollen i framför mål där Coffe kan skjuta från straffpunkten.

Månsarp skapar sedan ett par hörnor och har något skott från dålig vinkel som Jakob räddar utan bekymmer. Istället kan vi göra mål på hörna av Filip fram till 15-1 i den 77e minuten.
Ett par minuter senare kommer ytterligare ett hörnmål. Denna gången av Månsarp. Recuderat till 15-2.
Marcus åker sedan ut 10 minuter för våldsamt slag efter en situation på mittplan.
På stopp tid fastställer sedan Filip slutresultatet till 16-2 efter att Danne T vunnit en andraboll utan för Månsarps straffområde, fått fram bollen till Lysse som försöker nå Tobbe, en Månsarpspelare bryter men inte bättre än att bollen går ut till Filip som kan ta skott som sitter i mål.
Kort därefter blåser domaren av matchen.

Summering:
Första halvlek är ruskigt bra från vår sida. Bra fart på skridskorna, bra fart på bollen, stor delaktighet och gläjde i allt vi gör. Målen trillar in med jämna mellanrum och många av dem är riktigt snygga. Skönt dessutom att vi gör ett par hörnmål i matchen.
Andra halvlek är inte riktigt lika bra men delaktigheten är fortfarande bra och vi försöker trycka på, Men vi går lite mycket framåt ibland i stället för att ha tålamod.

Hela laget förtjänar beröm, extra plus till Filip som gör 7 mål och står för tre framspelningar och till Lysse som driver på på mitten och står för 7 poäng.

Nästa match på annandagen hemma mot Skirö AIK. Vi ses då! GOD JUL!

Mål Åby/Tjureda:
Filip F 7 st, Björn E 4 st, Andreas L 2 st, Marcus B 2 st, och Christoffer C 1 st

Framspelningar Åby/Tjureda:
Andreas L 5 st, Filip F 3 st, Pontus S 2 st, Marcus B 2 st, Johan G 1 st, och Victor N 1 st..

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

*******************

Läs vad Månsarp skriver om matchen HÄR!
Av bandystars - 21 december 2016 21:30

Oavgjort och flera positiva noteringar i kvällen match fanns det dock det som inte fungerade till punkt och pricka konstatera Bandystars i ett försök att analysera matchen via elitrapport

Hämnden är ljuv detta var det första Bandystars kom att tänka på när matchklockan visade 1,50 rasslar det till i nätmaskorna bakom Malmbäcksmålvakten när Tobias Bäckman skickade in nystandet efter en passning av Ivan Ushakov och därmed vänt på trenden.

Malmbäck har ett visst tryck därefter och kvitteringen kom efter 9,53 på en retur efter en hörna.

Matchen första utvisning drabbar Adam Eskilsson Malmbäck efter 13,19 slag på skridskor när sen 2 minuter senare Oscar Warebom blir utvisad för olämpligt upptr. Då kom förväntningarna att Stjärnorna skall ta tillfället i akt blev det istället Skirö som gör mål efter 19,24 Björn Rothen ass Petter Johansson

Stjärnorna i chock och nerverna verkar vara utanför kroppen satsar de på attack och en hörna, skott på mål får de en straff i 22 min men var gör skytten (om det är samme som i förra matchen oklart) bränner tillfället.

Därefter har Stjärnan tre skott på mål och dominerat i 10 min kommer nästa chock efter en misslyckad hörna av stjärnorna tid 30,38 händer det som sker när haspen inte är på Richard Solebris kastar nystandet till Björn Rothen som gör 3 – 1 till Malmbäck

Frustationen är nu enorm det blir återigen attackbandy 4 skott på mål 2 hörnor och dominans i 10 min på nytt då blir Artur Befus utvisad fasthållning. Ca en min senare drabbas Felix Andersson i Malmbäck av utvisning våldsamtslag och Stjärnan tilldöms straff och denna gång skickar Ivan Ushakov nystandet i nätmaskorna och reducering till 2 – 3

Äntligen utdelning efter allt slit kom en kvittering också en minut senare genom Anton Rychaqov ass Pavel Gravilov

Stjärnorna behåller trycket i matchen men så händer det missar en hörna tid 44,41 tycker vi kunna utläsa det blir en kontring och något ojust måste inträffat för Malmbäck tilldöms straff och denna utnyttja Axel Henrysson och Malmbäck fastställer halvtidsresultatet till 3 – 4

Andra halvlek

Malmbäck inleder matchen med att skapa avslut vänder snart Stjärnorna på matchbilden och i 49 min får de en hörna och nu lyckas de utnyttja hörna föredömligt och kvittera till 4 – 4 målskytt Pavel Gravilov ass Artur Befus

Malmbäck vänder nu på matchbilden och har ett antal avslut som lyckligtvis blir resultatlösa är det kanske frustationen o detta som Adam Eskilsson utvisas för olämligt upptr i 60:e min

Samtidigt får Stjärnan en hörna och dröm om vår förvåning denna sitter i nätmaskorna ditskickad av Pavel även denna gång och det är Artur även denna gång som assistera och Stjärnorna har tagit ledning i matchen

Malmbäck tar återigen kommandot i matchen och radar upp avslut och svärmar uppe på Stjärnornas planhalva under 5 min känns det som en befrielse när stjärnorna vänder på kuttingen och dominera istället med sammalunda spel drabbas Oskar Johansson av utvisning tid 66,30 verkar det lite som Stjärnorna tappar spelet och t gör sig påmind kanske då matchuret börjar närmar sig en kritisk tidpunkt och i 71:a min kom bakslag nr ett Petter Johansson kvittera till 5 – 5 på hörna ass Oskar Wareborn

En olycka kommer inte ensam och något känns bekant Lucas Eberhardzon fixar på egen hand att ge Malmbäck ledningen i matchen efter 72,24 min spel.

Värre skall det bli i 75 min Malmbäck skapa en hörna och denna förvaltar Daniel Bergström genom att sätta den i nätmaskorna ass Oskar Wareborn och plötsligt leder Malmbäck med 7 – 5

Kvarten kvar och även om vi vet det kan gå fort i en bandymatch börjar nog vi supporters lite till mans och kvinns bäva kommer det en reducering efter 77,52 genom Tobias Bäckman ass Pavel och plötsligt känns det som det är match på nytt.

Efter 82 min tar Malmbäck timeout och därefter är det ställningskrig och det gäller att inte göra något misstag och så händer det. Ivan Ushakov snor åt sig nystandet och kan kvittera till 7 – 7 tid 88,19

Nu är det match och skall Stjärnorna lyckas fixa poäng gäller det att vara på tå som det sägs och hålla nerverna i styr kommer avgörandet i 90 min tilldöms Stjärnorna återigen en straff men var händer Ivan som kvitterat missar tillfället att punktera matchen och den slutar oavgjort.

Sammantagit Stjärnorna kämpade bättre i denna match och hängde med och visade på bättre kämpaglöd verkar det som även om det ibland verkade som laget fall pladask reste de sig upp på nytt och tog viktiga poäng. Många skott på mål 15/5 lite bättre effektivitet skulle det suttit några i nätmaskorna. Hörnor 2 i mål en klar förbättring men tre straffar varav 2 missade klart underkänt frislag 17/12 tyder på anfall bästa försvar och utvisningarna endast 2 klart bättre