Tjust Bandy fick en mardrömsöppning på genrepet borta mot Derby och låg under med 2–0 redan efter sex minuter.

– Det är en ful vana vi har lagt oss till med, men vi arbetade oss uppåt, sa Tjusttränaren Thomas Fransson.

När Alexandr Sannikov reducerade till 2–1 efter 13 minuter kom nämligen vändningen.

– Sista 25 minuterna i första halvlek såg riktigt bra ut, då flöt det på åt alla håll. Vi gjorde som vi hade sagt att vi skulle göra och det funkade. Derby hade knappt nåt att säga till om, menade Fransson.

Tjust gjorde tre raka mål och gick upp i ledningen med 2–4 innan halvleken var över.

I början av andra bytte lagen frislag med varandra. Efter ungefär tio minuter åkte Tjust på sin andra utvisning för matchen (fyra totalt), och ett par minuter senare reducerade Derby till 3–4.

– Vi kom lite fel i positionsspelet och så blev det lite snö på isen, vilket gjorde det svårare att föra bollen. Men det rättade vi till. Det var inget skönspel direkt, men man måste träna på det också, sa Fransson som fick se målskyttet lossna ordentligt för Stanislav Klyushanov.

Med två raka mål fram till 3–6 inom loppet av en och en halv minut såg han till att segern var klar.

– Det blev en kassaskåpssäker seger till slut. Kul för Stanislav som har haft det lite tungt med målfabrikationen och mest gjort assist på försäsongen, det känns säkert jättebra för honom.

Derby satte en straff i den 90:e minuten och fastställde därmed slutresultatet till 4–6.

– Derby kvalade till allsvenskan förra säsongen och kommer att vara ett topplag i sin etta, så det här känns riktigt bra inför premiären på fredag, tyckte Thomas Fransson och gav samtliga spelare beröm med ett par extra plus till Kristian Weineholm och David Walfredsson.

– Weineholm ägde mittfältet och var suverän och Walfredsson gjorde sin bästa match på försäsongen.

Närmast väntar alltså seriepremiär hemma mot Åby/Tjureda på fredag.

Mål och pass, Tjust: Stanislav Klyushanov 3+0, Kristian Weineholm 1+1, Denis In-Fa-Lin 0+2, Alexandr Sannikov 1+0, Tobias Lisell 1+0, Lukas Aronsson 0+1, Maxim Pyanov 0+1.