Alla inlägg under november 2016

Av bandystars - 26 november 2016 21:10

Råslätt och match mellan Månsarp och Stjärnan är en tradition samtidigt som det är den enda match där Bandystars har kortare väg än Stjärnorna till matchen

 

Det finns nog referat i andra medior med mer analys av matchen och detta är mer en liten analys av upplevelsen av matchen som Bandystars såg den andra seriematchen för våra Stjärnor var det lite så där i passningsspelet var det mer lite som lagen kände lite å varandra i matchinledningen.

 

Blixtrade stjärnorna till plötsligt och efter 11 min står det 2 – 0 till stjärnorna utan att de egentligen imponerat trodde nog vi stars supporter (räknade de till 3 st som inte var involverade i spelartruppen) som tagit sig till Råslätt att detta skulle bli en enkel match. Men var vi bedrog oss.

 

För en kvart senare står det plötsligt 3 – 2 till Månsarp och det var stjärnstatister på isen som kördes över av ett Månsarp som åkte skridskor och stjärnorna backade hemåt.

 

En kvittering kändes som en befrielse och hoppet tändes att nu vaknar spelarna, men så icke Månsarp gör 4 – 3 och detta står sig halvleken ut.

 

Andra halvlek

 

Första fem och stjärnorna la på en rem och kvittera, Månsarp långt ifrån slagna 3 hörnor och ett frislag kom Stjärnorna undan med blotta förskräckelsen

 

Om det var mästerkocken och chaffisen matos som spelarna fick vittring av låter vara upp till betraktaren men plötsligt inser spelarna att skall de göra skäl för födan får de allt visa var de kan.

 

3 snabba mål under en kvart och matchen i princip över (pust och vi supporters kunde andas lugnt) sista kvarten transportsträcka resulterade i 2 mål till.

 

Lite statistik skott 5/3 Månsarp hängde med och lite till i 55 min duktiga stundtals på skridskorna och kontringar.


Hörnor 9/11 symbolisera mer hur vidöppet kanske det var i matchen 1 resp 2 hörnmål kunde varit fler några hörnvarianter rena parodin där hjärnsläpp verkar inträffat eller så var det nya varianter som skulle testas och aldrig mer.

 

Straff en för Stjärnorna förvaltades föredömligt men det kunde nog varit fler straffar i matchen
Frislag brukar ibland kunna symbolisera matchbilden att hit men inte längre var det nog mer en skev bild av matchen där faktiskt domartrion får ta på sig sin oförmåga att döma rättvist och där matchen enda utvisning skulle varit minst 2 till och en grov där en av stjärnorna flög ut i järnstaket med ryggen före nonchalerades

 

Målskyttar 2 Anton R, 2 Valerey, 2 Artur, Pavel, Filip B och Svante ett vardera. Påfallande noterades att flera tillkom från ena sidan allt som ofta och spelet förlades också på ena planhalvan var det svårligen svårt att försöka fota matchen då stars supporters stod placerade på andra sidan.

 

Helheten 2 målvakter som fick jobba och båda hade sina toppar och djupa dalar och det var inte enbart deras fel att det blev 7 mål i första halvlek


Råslätt är lite av en mardröms arena, stjärnorna har vid flera gånger nämligen ppvisat en viss nervositet på denna is. Sen kan det bero på efter endast 2 matcher svårt att få det att fungera smärtfritt kanske också.

 

När det sen händer det något finns det stjärnor som syns och märks mer än andra men när en stjärna blir lite väl övermodig krävs det fler i anfallen som i försvaret annars blir det motståndarna som utnyttja misstagen. Lite imponerad blev jag dock av Svante enda Jr i laget idag på hugget och detta resulterade i ett mål.

 

Så när Bandystras får träffa eller mer kanske se sina Stjärnor på is nästa gång det står inte ens skrivit i stjärnorna. Men det finns en webb och där håller vi alla koll på våra Stjärnor.

Av bandystars - 26 november 2016 19:19

Favoritsegrar och Bandystars på plats på Råslätt där Stjärnorna fick det svårt att glänsa och det satt det hårt inne men en kvart i andra halvlek avgjorde matchen och segersiffrorna lyste i neonen.  

Division 1 Herr Södra

13:30
Skirö AIK
11-4
BoIS BK
 
15:30
Månsarps IF
4-9
IF Stjärnan
 
Av bandystars - 26 november 2016 06:10

Två matcher i div 1 södra dena dag Skirö - Tranås Bois spelas inomhus Månsarp - Stjärnan utomhus på Råslätt där allt kan hända och har hänt är det närmaste bortamatchen och blir då som hemmamatch för Bandystars

Division 1 Herr Södra

13:30
Skirö AIK
-
BoIS BK
  
15:30
Månsarps IF
-
IF Stjärnan
  
Av bandystars - 26 november 2016 06:00

Tränarsöner klev fram i hemmapremiären skriver husorganet efter Målilla:s                                                            

Oskar Nilsson och Erik Quiros gjorde Målillas två första mål. Sönerna till Målillas tränarpar såg till att laget vann mot Malmbäck.

Målilla–Malmbäcks IF 5–0 (2–0)

Stabilt och säkert, så kan man enklast sammanfatta sättet på vilket Målilla studsade tillbaka efter förra veckans premiärförlust. Målilla var dock inte jättebra i den första halvleken och ledningsmålet dröjde till precis innan paus då Oskar Nilsson kunde ge hemmalaget ledningen. bara minuten efter det följde sedan Erik Quiros på med 2-0. Det speciella med de två målen? De gjordes av sönerna till tränarparet Johnny Quiros och Ove ”Påven” Nilsson.

– Ja det var tränarsönerna som visade vägen i med de två målen. De var psykologiskt viktiga att få i det läget precis innan paus och med tanke på att vi bara gjorde ett mål i premiären förra veckan, säger Målillas sportchef Linus Johansson.

Om det var lite knackigt i den första halvleken så kunde Målilla i stället lägga gasen i botten i den andra. Efter en kvart kunde Martin Johansson i princip avgöra när han bjöd på matchens prestation som betydde 3-0 för hemmalaget. Han gick enkelt förbi fyra försvarare innan han satte upp bollen i krysset.

– Där känns det ganska avgjort efter det målet. Det var bara ett lag på plan i andra halvlek och det kunde ha blivit ett antal mål till i vår favör. Sätt över hela matchen skapar de inte mycket mer än några hörnor i anfallsväg, säger Linus Johansson.

Målilla fortsatte att skapa chanser och ytterligare två mål föll i matchen genom Eric Klarström och Alexander Nelson.

– Det var skönt att vinna efter förlusten förra veckan och även med tanke på att det nu väntar två bortmatcher på rad, säger Linus Johansson.

Härnäst är det BK Bore på bortaplan som väntar för Målilla på fredag.

Av bandystars - 25 november 2016 21:30

Komfortabel seger för Målilla på hemmais

Division 1 Herr Södra

19:30
Målilla GoIF Bandy
5-0
Malmbäcks IF
 
Av bandystars - 25 november 2016 16:20

Följande matcher spelas denna helg

Fre 25/1119:30Målilla GoIF-Malmbäcks IF    
Lör 26/1113:30Skirö AIK-BoIS BK    
Lör 26/1115:30Månsarps IF-IF Stjärnan    
Sön 27/1113:00Tjust Bandy-BK Bore  

Tabell inför helgen matcher

Division 1 Södra 16 17

LagSpelatVOFMålPoäng
1. ÅbyTjureda IF220020-34
2. Skirö AIK22009-54
3. BK Bore210112-62
4. IF Stjärnan11005-22
5. BoIS BK21017-82
6. Malmbäcks IF21017-92
7. Målilla GoIF10011-60
8. Månsarps IF20025-140
9. Tjust Bandy20026-190
Av bandystars - 25 november 2016 16:12

Fredag och en match i bandysmåland div 1 södra spelas och det har äntligen blivit dags för hemmapremiär för Målilla matchen börjar kl 19.30 och det är Malmbäck som kommer på besök 

Målilla skriver på sin webb inför matchen och matchen kan ni följa live om ni inte har tillfälle att vara på plats  

Efter premiärförlusten mot Åby/Tjureda är det ett revanschsuget Målilla Bandy som kommer att skrinna ut på isen på fredagskvällen.

Malmbäck har värvat bra inför säsongen och blir en tuff nöt att knäcka, men med hjälp av Happy Clappers och vår härliga publik tror vi absolut att det kommer att gå vägen!

 

Ta med er alla ni känner så gör vi fredagskvällen den 25/11 till en riktig bandyfest på Venhagsvallen!

Division 1 Herr Södra

19:30
Målilla GoIF Bandy
-
Malmbäcks IF
  
Av bandystars - 25 november 2016 16:00

 

Husorganet skriver idag om Tobias Petersson på webben inför hemmapremiären

”Målilla ligger mig varmt om hjärtat” Han var firad stjärna i Målilla under två säsonger. Nu är han tillbaka i klubben som har fångat hans hjärta.
– Målilla ligger mig varmt om hjärtat, säger offensive mittfältaren Tobias Petersson.

 

Inför säsongen 2012/2013 värvades Tobias Petersson till Målilla från Nässjö IF. Den offensive mittfältaren stannade i två säsonger och blev snabbt en publikfavorit och poängmaskin. 
Den andra säsongen producerade han 32 poäng (8+24) på 16 matcher, med andra ord två poäng i snitt per match. 
– Poängen trillade in bra där. Då hade man ”Glasan” (Daniel Gustavsson, numera spelande tränare i Skirö AIK) och ”Fille” (Filip Fransson, numera i Åby/Tjureda) som forwards och det räckte oftast med att få fram bollen till dem. De löste det på egen hand, säger Tobias Petersson. 

Efter två säsonger i allsvenska Jönköping är han nu tillbaka på Venhagsvallen.
– Inför säsongen var jag nära att skriva på för Nässjö men det blev inte så. Jag ville komma tillbaka till Målilla, jag saknade klubben under min tid i Jönköping, det ska jag inte sticka under stolen med. Allt runt omkring är så bra, materialförvaltarna är fantastiska, säger Tobias Petersson och utvecklar sitt resonemang:
– De fixar och styr, slipar våra skridskor och tvättar. De sköter det snyggt och vi som pendlar kan fokusera på det vi ska göra på isen, säger Petersson. 

Hur är din relation till Målilla?
– Det finns starka känslor till Målilla trots att Nässjö är min moderklubb. Målilla ligger mig varmt om hjärtat. 

Häftig match mot Gripen
Även om Målilla förlorade premiären borta mot storfavoriten Åby/Tjureda är det en match som han sent kommer glömma. 
– Det är inte många division 1-klubbar som får i väg 50 supportrar till en bortamatch en fredag kväll. Det är inte så svårt att bli motiverad då. 

Under tiden i Jönköping upplevde han sällan några publikmatcher – i alla fall inte på hemmaplan. 
– Bortamatcherna var ofta roligast, det var mer publik då. När vi mötte till exempel Gripen borta var det nära 1 000 åskådare men när vi spelade hemma hade vi kanske 150 personer.
I kväll är det hemmapremiär och då får han spela inför Målillasupportrarna igen. De möter det tippade topplaget Malmbäck. 
– Vi ska vinna, så är det. Det gäller att visa publiken vad vi kan så de kommer tillbaka. 

Om inget oförutsägbart inträffade på gårdagens träning mönstrar Målilla samma lag som i premiären. 

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards