Alla inlägg den 16 januari 2016

Av bandystars - 16 januari 2016 12:30

Målilla Bandy föll tungt Serieledande Åby/Tjureda var för bra. Målilla Bandy kunde inte utmana på allvar. Detta skriver husorganet på sin webb – De är seriens bästa lag, säger sportchefen Linus Johansson.

 

   

Fler bilder i länken
På ett rejält kallt Venhagsvallen fick gästande Åby/Tjureda en kanonstart. Björn Einarsson gjorde 0–1 redan efter två minuter. 0–2 kom efter drygt 20 minuter. Målilla reducerade strax efteråt genom Erik Karlsson och de flesta av de 247 åskådarna kunde jubla. Åby/Tjureda gjorde sedan 1-3 innan Målilla på nytt reducerade, men någon kvittering lyckades de aldrig få till. Målilla hade en hel del boll, men gästerna hade betydligt enklare att ta sig till bra lägen och var effektiva på sina chanser.

 

– Vi har en bra period och känns på gång, men de får göra sina mål lite för lätt, säger sportchefen Linus Johansson.

 

2-5 var ställningen i halvtid och gästerna hade kopplat ett rejält grepp som aldrig Målilla kunde ta sig ur. I andra halvleken klarade inte Målilla av att krypa närmare i målprotokollet utan i stället kunde gästerna göra ytterligare två mål och det blev en solklar seger till slut.

 

– De är seriens bästa lag, det är inget att snacka om.

 

Målilla-spelarna tappade humöret helt i slutet av matchen och drog på sig flera utvisningar för olämpligt uppträdande. Fyra spelare åkte ut inom loppet av mindre än fyra minuter.

 

– Domaren tappade matchen lite tycker jag, men det är ju inte hans fel att vi öppnar munnen och tar massa onödiga utvisningar.

 

Även om det inte är helt kört att kunna komma ikapp Åby/Tjureda så handlar resten av serien sannolikt för Målilla att slåss om andraplatsen med Åtvidaberg. Målilla har spelat en match mer än Åtvidaberg och har samma poäng. Lagen har inte möts ännu under säsongen så båda mötena återstår och det är mycket på spel.

 

– Åby/Tjureda förlorar inte tre matcher, man måste vara realist. Vinner vi resten av matcherna kan vi vara bästa tvåan i division 1-serierna, men vi har många tuffa matcher kvar som Åtvidaberg två gånger och Stjärnan borta, säger Johansson.

 

Av bandystars - 16 januari 2016 10:43

Intensiv helg för Tjust. Division 1-matcher mot Månsarp och Åby/Tjureda väntar för Tjust Bandy i helgen. Minst två poäng är målet. Detta skriver husorganet på sin webb och Bandystars skulle bli mycket överraskad om det skulle bli mer än två också.

 

Erik Quiros är tillbaka i Tjust Bandys trupp och tar Tobias Dahlqvists plats nu när han har slutat.

På grund av inställda matcher i början av säsongen (när vädret var för milt) blir spelschemat aningen komprimerat när dessa matcher ska tryckas in någon annanstans. Det får Tjust Bandy erfara i helgen när det vankas hemmamatch på lördagen och bortamatch på söndagen.

 

Den viktigaste matchen är helt klart den på lördagen, mot laget precis ovanför Tjust i tabellen; Månsarps IF.

 

I bortamötet med Månsarp i november vann Tjust med 10–4, lagets hittills enda seger, efter att Ivan Ushakov och Hampus Ivarsson gjort fyra poäng var.

 

– Då spelade vi riktigt bra första 40 minuterna och ledde med 4–0. Vi gjorde en bra match, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

 

På Tjustvallen siktar man givetvis på samma utgång. Men det är ett Månsarp i högform som kommer. Lagets enda två segrar har tagits i de två senaste matcherna; 4–3 mot Malmbäcks IF och 6–1 mot IF Stjärnan.

 

– Månsarp har hittat något och har några riktigt bra spelare med allsvensk rutin. Det blir tufft, men vi har också höjt oss. Vi har hittat en modell som passar oss hyfsat bra. Har vi bara rätt inställning som vi hade mot Åtvidaberg, att vi blir förbannade och bryr oss istället för att bara rycka på axlarna, då vinner vi.

 

I söndagens bortamatch mot suveräna Åby/Tjureda är siktet lägre. Ganska förståeligt med tanke på att Tjust fick stryk mot den obesegrade serieledaren med 11–1 på hemmaplan för en och en halv vecka sen.

 

– Det får bli vad det blir. Fokus ligger först och främst på matchen mot Månsarp, menar Fransson.

 

– Vi hade ett möte häromdagen, och då diskuterade vi bland annat att alla i laget måste kommunicera bättre. Målet är att vinna de hemmamatcher som är kvar nu, och att försöka chocka i någon bortamatch, även om det blir svårt mot lag som Åby/Tjureda och Målilla.

 

Truppen ser likadan ut som i senaste matchen mot Åtvidaberg, förutom att Erik Quiros är tillbaka och hoppar in på Tobias Dahlqvists plats eftersom han har lagt skridskorna på hyllan.

 

Det innebär även att Max Lindqvist vaktar målet då Viktor Ström fortfarande är sjuk.

 

– Vi siktar på två poäng, avslutar Tjust Bandys tränare Thomas Fransson och gör sig redo för en intensiv matchhelg.

Malin Belfrage

Av bandystars - 16 januari 2016 10:39

Nattsvart inledning för Tjust. David Walfredsson är kapten i Tjust. Säger till husorganet som skriver på sin webb ”Det är inte fel att använda ordet kris” 

Tjust Bandy har haft en nattsvart inledning på säsongen.

 

 – Det är inte fel att använda ordet kris, säger lagkaptenen David Walfredsson.

 

 Tjust ligger sist i division ett med bara två poäng efter åtta omgångar. I helgen har man två chanser att lämna jumboplatsen, då man möter Månsarp hemma på lördagen och Åby/Tjureda borta på söndagen.

 

 – Matchen mot Månsarp är überviktig, säger David Walfredsson.

 

 – Vi spelar verkligen med kniven mot strupen. Det finns inget annat än seger – och helst ska vi vinna med många mål också. Målskillnaden kan bli värd en poäng när serien ska summeras, säger Walfredsson.

 

 Månsarp, nästjumbo med fyra poäng, har inte heller imponerat den här säsongen. Och när lagen möttes i Råslätt i slutet av november förra året så tog Tjust den enda segern man har så här långt.

 

 – Vi vann klart med 10-4, men det är ju också enda gången vi gjort mycket mål den här säsongen.

 

Läs mer i lördagens papperstidning

 

Av bandystars - 16 januari 2016 10:31

Målilla gjorde bra match men föll ändå med hela 7-2.  Detta skriver husorganet på sin webb

 

Happy Clappers bjöd på ett mäktigt tifo innan matchen, men fick se sina rödvita hjältar förlora seriefinalen. Foto: Mikael Kindman 

 

 Åby/Tjureda IF är det klart bästa laget i Division 1 Södra. Detta bevisades med all önskvärd tydlighet i seriefinalen på Venhagsvallen i Målilla på fredagskvällen. Tabelltvåan Målilla gjorde en bra match, men fick ändå se sig besegrat med klara 7-2 inför bara 247 åskådare. Bandyvädret 18 grader kallt skrämde garanterat bort en del folk.

 

 – Vi förlorar mot ett bättre lag, det är bara att erkänna, säger Målilla-tränaren Jesper Lûning.

 

 Trots att hemmalaget gjorde en ganska bra match så räckte man inte på långa vägar till mot ett Åby/Tjureda som säkerligen skulle klara sig bra i Allsvenskan med det här starka laget.

 

 Förutom de förra elitspelarna Fredrik Rinaldo (ex Boltic) och Björn Einarsson (ex Vetlanda) så har man skytteligaledaren och förre Målilla-spelaren Filip Fransson i laget. Och förutom det ett jämnstarkt lag med mycket hög lägstanivå – bäst för dagen var som nämnts Martin Lindqvist.

 

 Bäst i Målilla var, trots de sju insläppta målen, målvakten Johan Hedbris – som fick vakta målet då Jonas ”Skorven” Persson var sjuk.

 

Läs mer i lördagens papperstidning

Av bandystars - 16 januari 2016 06:30

Ett revanschsuget IF Stjärnan kommer på besök. Så skriver Åtvidaberg på sin hemsida. Så frågan är nu, är det taggade Stjärnor som har rehabiliterat sig under veckan som gått och vi har friska Stjärnor som kommer att visa upp sig på Kopparvallen och visa att det är Stjärnor på isen.

 

Förutsättningarna i år är något nedskruvade nu, placeringsmässigt gäller det att se till att hänga med i toppen av botten eller bli bäst i mittenriket och en fjärde plats där i dagsläget  5 lag slåss om och samtliga i dagsläget ingen som blanda sig i toppstriden tror nog ingen längre på.

 

Stjärnorna har på 8 spelade matcher lyckats spela ihop 6 poäng. Bore gick förbi Stjärnorna men har 10 spelade matcher. Upp till tredje är det 8 poäng och det är bara 5 matcher kvar teoretiskt ja men i praktiken nej.

 

Istället gäller det att bita ihop försöka hålla sig ifrån skador och få alla kuggar att passa i varandra och känna att vi kämpar tillsammans som ett lag och inte åka omkring och slänga med huvuden och slå med klubborna i isen i frustation.

 

Åtvidaberg  hade nog gärna sett ett oavgjort resultat mellan Målilla o  Åby/Tjureda men oavsett de är med i kampen om en kvalplats och går förbi Målilla vid vinst 

 

Mer inför matchen Åtvidaberg skriver

På grund av den milda vintern så har det blivit en del ändringar i spelschemat. Så nu möter vi IF Stjärnan igen bara två omgångar senare. Senast mötte de borta sist placerade Månsarp. Detta slutade med en hemmaseger med 6-1. Detta innebar också att Tjust ligger sist i tabellen och vi hade stora svårigheter att besegra Tjust hemma. Så man ser att det inte är lätt att besegra något lag i denna serie även att en trio har ryckt i toppen.

Det kommer troligtvis bli en match med bra fart imorgon när Stjärnan kommer till Kopparvallen. Senast när vi mötte de borta så spelade Stjärnan med bra fart och försökte att bryta igenom i mitten. Vi ändrade om lite och detta dämpade deras framfart.

Imorgon är en ny match med andra förutsättningar, vi har haft sjukdomar i veckan så vilka som spelar är inte helt klart.

 

Kom ner till Kopparvallen och städ hemmalaget.

 


Det spelas även en match till denna eftermiddag Kl. 14:00


 


Tjust - Månsarp match i omgång 13


Vem skall ligga sist i serien efter denna Tjust innehar jumbo platsen i serien och det gnälls på hemsidan främst ibland supporters men rykte sägs att moralen i laget är si och så också då framgången uteblivit helt denna säsong.  Månsarp trivs bäst hemma på Råslätt men de har flyt i laget nu så allt kan hända.


 



 

Av bandystars - 16 januari 2016 06:19

Det var en jämn match mellan Malmbäck och BK Bore. Hos gästerna fanns dock Daniel Gustavsson som satte sex bollar och blev matchvinnare. Detta skriver husorganet på webben

 

BK Bore har blandat och gett i sina matcher under vintern. Imponerande insatser har varvats med lite mindre smickrande sådana. I det viktiga mötet med Malmbäck som inför matchen jagade precis bakom Bore i tabellen klev målskytten Daniel Gustavsson fram och visade vägen.

   

– Han är livsfarlig när han får ett läge i straffområdet, då smäller det bara bakom målvakten. Det är inga solomål han gör utan när läget kommer så bara trycker han dit bollen, säger Bores spelande tränare Niclas Nieminen.

 

Lagen följdes åt matchen igenom, dock oftast med Bore i förarsätet. Efter att Niclas Nieminen kvitterat till 1-1 på hörna inledde Daniel Gustavsson sin uppvisning. Han gjorde Bores fem följande mål och avslutade sedan med att sätta den sista spiken i Malmbäcks kista genom att göra 8-5 med tre minuter kvar av matchen.

 

– Det var kanske lite skakigt i början av andra halvlek när de reducerade till 6-5. men vi tog en timeout i det läget och lyckades organisera oss bra den sista halvtimman. Så jag tycker vi är förtjänta av segern, säger Niclas Nieminen.

 

Serien är nu uppdelad i två skikt där det övre består av de tre topplagen Åby/Tjureda, Målilla samt Åtvidaberg. resterande fem lag bildar ett riktigt getingbo därefter med BK Bore just nu på fjärdeplats, en poäng före rivalen Stjärnan, som dock har två matcher färre spelade.

 

– Det var skönt och väldigt viktigt för oss att vinna i dag. Vi sa innan vi åkte hit att nu är det bara två poäng som gäller. Vi vill gärna hänga på den övre halvan av tabellen och därför satt segern fint. Nu blir det en skön bussresa hem där man kan varva ned och njuta lite, säger Niclas Nieminen.

Av bandystars - 16 januari 2016 06:15

Målilla förlorade men sexmålskytt räddade Bore. Åby/Tjureda är bäst i södra bandyettan och tog sin nionde raka vinst i en utvisningstät seriefinal mot Målilla. Detta skriver radio Kalmar på webben

 

Målilla fick inte den start de hade behövt hemma mot seriesuveränerna Åby/ Tjureda som gjorde 0-1 redan efter 2 min.  Hemmalaget repade mod och hade 2-3 efter en halvtimma men sedan blev det inte fler hemmamål i matchen.

   

I andra halvlek duggade utvisningarna tätt och Målilla noterades för inte mindre än 90 utvisningsminuter varav 50 utdelades efter att gästerna gjort 2-6 med 20 minuter kvar att spela. Matchen slutade 2-7 och 247 åskådare trotsade 15 minusgrader och såg på.

 

Bättre gick det för Bore som spelade inomhus i Nässjö mot Malmbäck. Daniel "Glasan" Gustavsson hade en festkväll i Bore. Han svarade för inte mindre än sex mål varav fem i rad i mitten av matchen.

 

Målilla - Åby/Tjureda 2-7 ( 2-5)

målskyttar Målilla: Erik Karlsson, Björn Rothén

publik 247

 

Malmbäck - Bore 5-8 ( 3-5)

målskyttar Bore: Daniel Gustavsson 6, Niclas Nieminen, Johan Andersson

publik 36

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards