Alla inlägg den 29 september 2016

Av bandystars - 29 september 2016 08:55

Enl bandyförbundet hemsida så är Filip Sjöberg och Alex Driagin båda från Öjaby klara för Bore

Av bandystars - 29 september 2016 05:15

Åby/Tjureda har spelat sin andra träningsmatch och följande hittar vi på deras hemsida om detta


Det blev vinst även i säsongens andra träningsmatch efter en okej match från vår sida. Ledning 3-0 i paus blir till slut 6-1 vilket får ses som godkänt.


Sjukdomar och förkylningar gjorde att vi kom till spel med endast två avbytare. Björn valde att ställa upp på detta vis:


Linus Johansson i mål.
Daniel Haraldsson, Libero.
Daniel tägt och Dennis Sjögren, backar.
Victor Nyman och Filip Fransson, halvor.
Ponuts Sjölund, def. mitt.
Andreas Lysell och Markus Bodin, off. mittfältare.
Kasper Pettersson och Björn Einarsson, anfall.
På bänken: Patrick Sjölund och Jacob Jonsson, bägge bytte på mittfältet och anfallet.


Första halvlek:
Vi tar ledningen redan i den första minuten med 1-0. Avslaget går bak till Filip som slår en perfekt lyra som friställer Björn. Björn rundar målvakten och lyfter enkelt bollen i mål.
Bollinnehavet är ganska jämnt mellan lagen inledningsvis, Vi spelar bra defensivt och låter inte VBK komma i några farliga lägen.
Efter 8 minuter får vi vår andra hörna i matchen. Filip drar den stenhårt i ribban och bollen landar framför Lysell som skjuter 2-0.
Vi fortsätter att skapa en del chanser men avsluten går utanför. Vbk försöker ett par lyft men vårt försvar har full koll på dessa.
Tyvärr får Lysell utgå från mathen efter 20 minuter då kan kolliderar med VBKs målvakt etfer en tilltrasslad situation.
Trots endast en avbytare nu så fortsätter vi trumma på. Vi närmar oss halvtimmen spelad när Björn snappar upp en felpass utanför offensivt straffområde, han släpper bollen vidare till Kasper vars avslut täcks undan rakt ut till Marcus som drar till och det är 3-0.
Vi är sen väldigt nära att göra ytterligare ett mål när Jacob tar fart och går igenom men VBKs målvakt gör en fin räddning.
Sista 10 minuterna innan paus tappar vi lite fokus när orken tryter en del och VBK tar över spelet men utan att skapa några riktiga farligheter. 3-0 står sig halvleken ut.


Andra halvlek:
Andra halvleken börjar med att vi ganska omgående gör 4-0. Björn plockar ner en lyra, spelar bakåt till Jacob som passar vidare till Marcus som sätter bollen klockrent i krysset.
Bara minuter senare slår Dennis en fin flip som Björn lyckas fånga upp och åka sig fri på. 5-0.
Vi närmar oss timmen spelad när Marcus gör sitt tredje mål för dagen fram till 6-0. Återigen ett fint skott efter att ha snappat upp bollen utanför VBKs straffområde.
VBK har sedan en fin chans på hörna men Linus är alert och räddar både en och två gånger innan vi kan få undan bollen.
Men reduceringen kommer när 20 minuter återstår av matchen. En lyra friställer en VBK spelare som gör mål. 6-1.
Sista 15 minuterna skapar bägge lagen ett par chanser. Linus räddar ett skott från distans och Pontus kan sånär stöta in ett inspel från Björn i öppet mål. Men det blir inga mer mål utan matchen slutar 6-1.


Summering:
En övertygande vinst där vi kontrollerar från start till slut och vi låter inte VBK skapa alls många farliga lägen. Vi pratade innan matchen om att vi skulle snacka mycket på planen vilket vi också gör, även om det kan bli ännu bättre.
Släppa bollen mycket med snabba passningar och mycket skridskoåkning. Även detta gör vi okej med tanke på endast en avbytare större delen av matchen. Vi har ett par perioder, framförallt i slutet av halvlekarna när det syns att vi är trötta då vi tappar lite fokus men överlag försöker vi spela enkelt och med få tillslag.


Hela laget förtjänar beröm för att man kämpar trots få avbytare. Extra plus till Marcus som gör tre må,l och till Victor Nyman och Jacob Jonsson som går in och tar för sig trots första matchen i Åbytröjan.

Nästa träningsmatch är lördag den 15 Oktober mot Derby/Linköping.


Mål Åby/Tjureda:
Marcus B 3 st, Björn E 2 st, och Andreas L.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Filip F 2 st, Kasper P, Jacob J, och Dennis S.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards