Alla inlägg den 23 september 2016

Av bandystars - 23 september 2016 20:14

Bandystars har surfat runt på webben och kollat händer det något och fann följande och kanske är det så att Åby/Tjureda blir favoriter även detta år

Vinst i säsongens första träningsmatch

Så var säsongens första träningsmatch avklarad. Allsvenska Jönköping Bandy svarade för motståndet och för att vara en träningsmatch och så pass tidigt på säsongen så var det en relativt välspelad och rolig match som de 31 personerna på läktarna bjöds på.


Nye huvudtränaren Björn Einarsson valde att gå runt på mycket spelare i matchen och med hjälp av par inlånade spelare från Vetlanda BK så ställde vi upp med 17 man.

Linus Johansson i mål.
Daniel Haraldsson, Libero.
Daniel tägt och Dennis Sjögren, backar.
Martin Jonsson och Johan Gunnarsson, halvor.
Ponuts Sjölund, def. mitt.
Andreas Lysell och Markus Bodin, off. mittfältare.
Filip Fransson och Martin Lindqvist (vbk), anfall.
På bänken: Victor Johansson och Adam Stemberger som bytte som forwards. Gustav Johansson som bytte som off. mitt. Linus Toresson (vbk) som bytte som back, Victor Horneth (vbk) som bytte som halv och Erik Norresjö (vbk) som bytte som de. mitt.

För att orka hela matchen så körde vi korta byten, 2-5 minuter på alla positioner. Så alla 17 spelare fick mycket speltid och vi kunde gå in och köra fullt ös och sedan få vila ett par minuter.


Första halvlek:
Jönköping börjar bäst och samtidigt som vi ser lite nervösa ut, gör misstag och inte pratar med varandra alls på planen. Jönköping tar också ledningen med 1-0 redan i den femte minuten då en lyra friställer Gustav Backman som skjuter rmellan benen på Linus i mål.
Kort efter målet så kan vi bryta bollen på egen planhalva genom Andreas Lysell som slår en pass upp till Gustav på mitten som väggar tillbaka till Lysse som kliver in på offensiv planhalva och slår en fin passning till Martin L som sånär kan överlista Jönköpings målvakt.

Detta anfall blir brytpunkten för oss efter den nervösa inledningen, plötsligt får vi mod och spärrarna släpper, Vi kan ju faktiskt skapa anfall. Vi börjar nu prata med varandra på planen, åka mer skridskor och slå bättre passningar.
Men Jönköping kan göra 2-0 efter att ha fått åka igenom lite för enkelt och avslutat från vänster.
I den femtonde minuten kliver Linus Toresson upp från sin backplats och gör en klockren brytning på mittplan, bollen går fram till Filip som åker in på offensiv planhalva och får på en isare som går in mellan benen på målvakten 2-1.

Spelet har nu jämnat ut sig och det är bra tempo. Halvtimmen spelad när vi får vår första hörna. Skottet räddas av målvakten men returen går till Pontus som försöker spela in bollen i straffområdet. En Jönköpingsspelare bryter men får inte iväg bollen längre än till Daniel Haraldsson som från 10 meter utanför straffområdet fångar upp bollen och drar till. Skottet får en bana som ställer målvakten totalt och det är 2-2.

När vi får läge sätter vi hög press på Jönköpings försvar och i den 42 minuten ger det effekt när Martin L kan stjäla bollen i och lägga den i mål. 2-3 till oss. Minuten innan paus får Jönköping en hörna som Linus gör en fin dubbelräddning på, tyvärr får vi inte undan bollen och på tredje returen kan Jönköping kvittera till 3-3 som också blir pausresultatet.


Andra halvlek:
Inför andra sker ett par posititionsförändringar i laget. Martin J libero, Danne H def. mitt, Pontus off. mitt, Gustav J halv. Övriga samma som första halvlek.

Andra halvlek börjar med att vi sätter varandra i trångmål i på egen planhalva vilket resulterar i att Dennis tvingas dra på sig en utvisning. Trots en man mindre spelar vi bra och i den 52 minuten kan vi ta ledningen med 4-3 efter bra anfall där Johan kommer igenom och från vänster får på en kanonträff upp i nättaket.
Men det går inte många minuter innan Jönköping kan kvittera till 4-4.
Vi har ett riktigt bra anfall där Martin L till slut får bollen, Martin är nästintill förbi Jönköpings siste gubbe när han får ett slag på skridskon, straff tyckte vi men domarna friar.

Jönköping har nu en bra period samtidigt som vi är lite sämre. Men vi lyckas ändå stå emot även om Jönköping har någon hörna och ett par skott på mål. Vi tar sedan tag i oss själva igen och kan på nytt ta ledningen i den 64 minuten när Gustav passar Lysse som går igenom Jönköpings försvar och kan få bollen förbi målvakten ur snäv vinkel.
Bara minuter senare får vi vår andra hörna i matchen. Pontus slår in den till Filip som sätter 6-4 till oss.
Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kan Jönköping reducera till 6-5 med ytterligare ett hörnmål.
De sista 8 minuterna skulle visa sig bli väldigt händelserika.

I den 87 minuten gör Lysse sitt andra för kvällen fram till 7-5 för oss. Jönköping anfaller sedan direkt på men avslutet går utanför. Linus sätter sätter igång snabbt med ett fint utkast som friställer Filip men skottet går högt över. Istället är det Jönköping som sätter igång snabbt och en lyra friställer Gustav Backman som reducerar till 6-7.
Minuten senare och Jönköping får hörna. Pang så är det 7-7.

Vi går in på övertid när Linus återigen hittar Filip med ett bra utkast och denna gången blir det mål. 8-7. Jkg flyttar upp för att kvittera igen men det leder till att Filip kan sno bollen från deras försvar och göra 9-7.
Kort därefter är matchen över och domaren blåser av.


Summering:
En försäsongsmatch är alltid en försäsongsmatch så man ska inte dra för stora växlar av resultatet. Lag ligger olika i sin träning, man testar nya positioner, nya spelsätt med mera.
Resultatet är inte det viktiga i dessa matcher även om det alltid är skönt att vinna.

Samtidigt ska man inte ta något från vår insats som, bortsett från första 10 minuterna av matchen och en kortare period i mitten av andra halvlek, är väldigt bra.
Stundtals har vi riktigt bra spel med många spelare inblandade, bra åkningar och passningar. Man märker dock att det är tidigt på säsongen då det finns många detaljer att slipa på.
Bland annat så kan passningsspelet bli ännu bättre, och vi sätter varandra i svåra lägen ibland i defensiven genom att spela bollen till fel gubbe.
Så trots att vi gör en bra insats så kan vi ännu bättre och det gäller att vi är ödmjuka och fortsätter med den gläjde, intensiten och noggrannheten som vi haft den senaste veckan på träningarna.


Hela laget förtjänar beröm för att vi krigar för varandra som vi gör i dagens match. Ett extra plus till de inlånade spelarna Martin Lindqvist, Linus Toresson, Erik Norresjö, och Victor Horneth, tack för att ni ville spela med oss!

Nu tränar vi i veckan för att sedan kommande lördag ta oss an Vetlanda P20 i vår nästa träningsmatch.


Mål Åby/Tjureda:
Filip F 4 st, Andreas L 2 st, Martin L, Johan G, och Daniel H.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Gustav J 1 st, Pontus S 1 st, och Linus J 1 st.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards