Direktlänk till inlägg 27 februari 2016

Publikfest när Mölndahl besegrades i första kvalmatchen

Av bandystars - 27 februari 2016 19:47

Publikfest När Mölndal besegrades i första kvalmatchen skriver Åby/Tjureda på sin hemsida och som vanligt ett mycket läsvärt referat som ni kan läsa nedan eller på deras hemsida

 

Inför över 400 personer på läktarna så kunde Åby ta två härliga poäng i första kvalmatchen mot Mölndal. En jämn och spännande match där vi hela tiden låg i förarsätet och på slutet kunde gå ifrån till stabila 5-2. En riktig laginsats där nyckeln låg i det defensiva jobb vi lägger ner över hela planen.

Laget:

Oskar i mål.
Tobias J libero.
Daniel T och Dennis backar.
Fredrik och Johan halvor.
Pontus defensiv mitt.
Martin Lindqvist och Marcus offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Christoffer Claesson, Jonathan S, Gustav W, Kasper, och Victor Birgersson som reservmålvakt.


Första halvlek:
Matchen börjar med att lagen har varsin hörna utan resultat. Vi har mest boll inledningsvis och är det laget som skapar mest. Första farliga chansen är ett inspel som Filip så när får träff på i straffområdet men bollen går utanför.
Efter 11 minuter åker Dennis ut för hakning men det är ändå vi som fortsätter att föra spelet.
Björn är het och har ett par skott på mål. ett fint anfall slutar med att Björn får bollen ute till höger, gör en gubbe och får på ett bra skott. Men målvakten gör en bra räddning till hörna.
Vi har ett par hörnor som är nära, Två gånger jublar publiken för mål men hörnskottet har bägge gångerna gått precis utanför i burgaveln. Det är också några hörnor som går på mål men tar på alla Mölndalsben som står på linjen, och returerna som blir får vi inte in heller.

I den 19 minuten kan vi äntligen ta ledningen. Martin kommer upp på vänstersidan, får fram bollen till Jonathan som kan avsluta direkt och bollen går förbi målvakten in i mål. 1-0,
Direkt efter målet åker Mölndal på sin första utvisning, 10 minuter för sabotage. Spelet är rätt jämnt på plan med en liten fördel oss. Mölndal skapar inte mycket samtidigt som vi har ett par lägen och äger boll mer än motståndarna.
Men det blir ändå Mölndal som gör nästa mål. Efter en halvitmme gör vi det lite för svårt för varandra i eget straffområde och Stefan Nordén kan sno bollen från oss, vrida runt och skjuta i mål. 1-1.

Kort därefter drabbas Mölndal av två nya utvisningar och vi fär rätt bra tryck..
Med ett par minuter kvar till paus kommer vi in på offensiv planhalva. Vi får in bollen i straffområdet och efter en rörig situation blåser domaren straff. Filip tar den och sätter 2-1.
Det sista som händer innan paus är en situation vid sargen som slutar med en dubbleutvisning, en till Mölndal och en till Martin Lindqvist.
2-1 till oss i paus. En bra halvlek och sett till chanser kunde vi likaväl gjort något mål mer.


Andra halvlek:
Andra halvlek inleds med ett att Mölndal har mycket boll. Men vi försvarar oss bra och ger dem inga bra lägen. Det är fortfarande rätt tufft, och stundtals fult spel, på planen. I den 62 minuten kommer nya utvisningar för olämpligt uppträdande. Filip i vårt lag plus en motståndare, får åka och sätta sig på botbänken.
Vi börjar nu ta över spelet igen och skapar en del riktigt bra lägen, vi fortsätter att skapa hörnor men inga som ger utdelning.

I den 67 minuten kommer Marcus ner fint på vänsterkanten, spelar bollen snett inåt bakåt till Pontus som får på ett bra avslut. Målvakten gör en fin enhandsparad men får ingen hjälp att rensa undan returen som dimper ner framför mål och då är inte Marcus sen att slå bollen i mål. 3-1.
Men bara minuter senare kommer Mölndal i bra fart ner på sin västerkant och får på ett skott som rakt upp i nättaket. Reducerat 3-2.
Men vi fortsätter att trycka på. Fredrik kommer runt på högerkanten och tar sig längst kortlinjen in i straffiområdet, drar målvakten och ska bara slå den in i öppet mål när han blir kapad. Men domaren friar. Solklar straff tyckte många.
Kasper är också nära att utöka vår ledningen när han får en passning i bra läge men avslutet går precis över ribban.

Mölndal sticker emellan och har något skott på mål men Oskar klarar. Med 12 minuter kvar åker Pontus ut 10 minuter för fasthållning oh nu känns det som det kan bli jobbigt sista delen av matchen.Mölndal tar några minuter senare sin time-out. Oskars boll efter time-outen och han drar iväg ett perfekt utkast som Björn plockar ner i friläge. Men domaren blåser av för offside. Väldigt tveksamt.
Klockan tickar på och det är vi som har mest boll. I 88 minuten kommer Martin in i straffområdet men blir hindrad att ta avslut och domaren blåser straff.
I samband med detta åker både Mölndals nr 13 och 4 ut för olämpligt uppträdande. Straffen tar återigen Filip hand om, och även denna gången gör han mål. 4-2 och stort jubel på läktarna.
På övertid fastställer Björn sen slutresultatet till 5-2 när han blir snyggt frisplead av Pontus och iskallt lyfter bollen förbi målvakten.


Summering:
Vi fortsätter att spela riktigt bra defensivt även denna matchen. Vi ställer till det lite för oss själv när Mölndal kvitterar till 1-1 men det är det enda misstag vi gör. Annars jobbar vi hårt över hela banan defensivt och avväpnar allt som oftast Mölndal innan de kan få några bra chanser.
Offensivt kan vi bättre. Men vi skapar trots det en massa farliga chanser och kunde likaväl gjort något mål mer. Speciellt då vi borde haft minst en straff till.
Hörnor har vi hela 14 st men vi får inte in en enda av dessa. Vi träffar mål ofta men Mölndals rus var ruskigt bra och de var täta på mållinjen.
Utvisningar tar vi 4 st och någon av dessa skulle vi nog ha kunnat undvikit att ta. Samtidigt spelar Mölndal rätt fult vilket gör att vi i vissa lägen inte är tillräckligt kalla och drar på oss en 10 pågrund av detta.

Till matchens lirare utsågs Martin Lindqvist i Åby och nr 4. Christoffer Olsson i Mölndal. Men hela Åby-laget förtjänar beröm, framför allt för det defensiva jobb vi lägger ner. Vill plussa lite extra för Pontus som städar undan allt som defensiv mittfältare, rivig i sin spelstil och är precis överaltt och stör motståndarna. Även Marcus och Jonathan är riktigt bra att tar stort ansvar på planen. Marcus som kanske gör sin bästa match denna säsongen.

Ny match redan i morgon söndag!.

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, Jonathan Svensson, Björn Einarsson, och Marcus Bodin.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Martin Lindqvist, och Pontus Sjölund.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards