Direktlänk till inlägg 3 februari 2016

Arena Oskarshamn

Av bandystars - 3 februari 2016 08:14

Arenaföreningar vill ha politisk prövning: ”Det är en principsak” 

Kommundirektör Ann-Christine Vösu avslog ansökan om att sälja ut namnet på Arena Oskarshamn.

Nu vill de fem berörda klubbarna få frågan prövad politisk. Detta skriver husorganet på webben

 

Som bekant fick IK Oskarshamn för ett knappt år sedan rätten att sälja namnet på ishallsdelen på Arena Oskarshamn. Be-Ge-företagen köpte för mångmiljonbelopp.

 

I maj skickade de övriga klubbarna som huserar på Arena Oskarshamnsområdet – FC Oscarshamn, Oskarshamns AIK, IFK Oskarshamn, Stjärnan Bandy och Oskarshamns Sportklubb – in en gemensam ansökan om att få sälja namnet på idrottsparksdelen.

 

Kommundirektör Ann-Christine Vösu avslog ansökan och avslutade skrivelsen med: ”Önskar ni få frågan prövad politiskt bör ni återkomma till kommunen och tydligare redogöra för er ansökan”.

 

Sagt och gjort.

 

Nu har föreningarna skickat in en ny ansökan där de skriver att de vill ha en politisk prövning samt ett möte med kommunstyrelsen för att diskutera upplägg och möjligheter.

 

– Vi är angelägna om att få samma möjlighet som IK Oskarshamn. Svaret vi fick förra gången var något luddigt om att IK behövde pengar, men det behöver alla ideella föreningar. Har de släppt arenanamnet till dem så tycker vi att de borde göra det till oss också. Det är en principfråga, säger Malin Olsson, ordförande i FC Oscarshamn.

 

Har ni intressenter som vill köpa namnet?

 

– Vi har idéer och planer, men först vill vi ha ett positivt beslut att vi får sälja namnet innan vi inleder konkreta diskussioner. Förhoppningsvis skulle det kunna vara attraktivt. Kolla antalet medlemmar och all ungdomsverksamhet som finns i de här fem klubbarna. Det blir slagkraftigt och syns, dessutom är det verksamheter som kommer täcka året runt.

 

Hur mycket skulle det betyda för er att få möjligheten att sälja namnet?

 

– Jättemycket. Varenda krona är viktig för föreningar som oss, säger Malin Olsson, som tycker att processen med namnrätten har för de fem arenaklubbarna närmare varandra.

 

– Vi har träffasts flera gånger och haft bra diskussioner. Vi visar att vi kan samarbeta över gränserna. Vi är inte konkurrenter utan gör saker tillsammans för att utvecklas.

 

Hon säger att det dels är en ekonomisk fråga, men också en principfråga.

 

– Jag förstår om kommunen tycker att det blir splittrat med flera olika namn inom arenaområdet, men nu har de ändå valt att ge en förening rätten att sälja sin del och varför ska vi då inte få sälja vår? Det är en principfråga för vår del.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards