Alla inlägg under juni 2020

Av bandystars - 14 juni 2020 06:00

Tjust Bandy kontrakterar två egna talanger och ger ytterligare tre talanger chansen att träna försäsong med A-truppen! Detta skriver Tjust på Facebbok


Talangerna som ritat på sina första kontrakt är Per Axelsson (17 år) och Anton Wernersson Jonsson (16 år), båda har klättrat ända från Skridsko/bandyskolan genom alla ungdomslag upp till A-truppen.

Dom andra tre som får chansen att träna försäsong med A-truppen är Joel Jonsson (15 år), Olle Eklöv (16 år) och Ludvig Larsson (15 år).

Per Axelsson är en försvarsspelare som läser spelet bra, är brytsäker och har ett bra skott, Anton Wernersson Jonsson är halv/mittfältsspelare med bra spelförståelse, bra skridskoåkning och ett bra skott.

- Den gemensamma nämnaren för alla dessa fem är att alla kommer ur vår egna ungdomsorganisation vilket visar att vi har en bra ungdomsverksamhet med duktiga ledare vilket känns fantastiskt tillfredsställande.

- Både Per och Anton fick känna på några träningar med A-laget redan förra säsongen och dom spelade nästan alla matcher i vårt utvecklingslag i div 2. Dom andra tre talangerna Joel, Olle och Ludvig spelade även dom flertalet matcher i utvecklingslaget förra säsongen.

- Vi skapar nu goda förutsättningar för dessa unga spelare, tar dom chansen så finns möjligheten till debut i A-laget redan denna säsong.

- Tjust Bandy har en modell som vi arbetar efter och gör vi rätt saker hela vägen genom ungdomsåren så ska vi kunna lyfta upp någon eller några juniorer varje ny säsong till A-truppen.

Kontrakten är skrivna på 2 år respektive 1 år.

Tjust Bandy fortsätter med lagbygget.

Av bandystars - 13 juni 2020 06:00

Flera klubbar ser över sitt spelarmaterial och nya kommer och andra går. Bröderna Skoogh återförenas i Tjust Bandy!! skriver Tjust på Facebook


Tjust Bandy har glädjen att meddela att alla tre bröder Skoogh (Martin, Simon och Erik) återförenas kommande säsong i Tjust Bandy.

Simon och Erik spelade som bekant redan förra säsongen hos oss och nu har även Martin skrivit på sitt kontrakt för Tjust Bandy.

Martin är 34 år och har tidigare spelat tre säsonger i Tjust Bandy, det var åren 2011 -2014, den sista säsongen 13/14 spelade Tjust Bandy i allsvenskan därefter återvände han till moderklubben.

- Martin är en stabil spelare med rutin och erfarenhet, detta ska vi dra nytta av.

- Han är i första hand försvarsspelare och har ledaregenskaper både på och utanför isen, helt enkelt en riktigt duktig bandyspelare.

- Att göra en riktig satsning i en klubb där rätt förutsättningar finns lockade, att återigen få spela tillsammans med sina bröder likaså.

- Vi är glada att Martin valde oss före några andra föreningar.

Välkommen åter till Tjust Bandy säger vi !!

Kontraktet är skrivet på 2 år.

Tjust Bandy börjar närma sig slutet på lagbygget.
Men håll utkik, för det kommer mera.

Av bandystars - 12 juni 2020 12:52

Tre lag från Småland många derbymatcher och Jönköping drog vinstlotten med annandagsderby mot Nässjö 


Bandyallsvenskans spelprogram är fastställt – starkt samarbete mellan klubbarna

 
Lördag 31 oktober inleds Bandyallsvenskan och den sista omgången avgörs lördag 27 februari. 

I serien finns tre nykomlingar. Åby/Tjureda är tillbaka i Bandyallsvenskan efter en säsong i Elitserien medan Västanfors och Jönköping kvalade upp från division 1 i vintras.

– Tack vare ett väldigt bra samarbete mellan Allsvenska Serieföreningen, Bandyförbundet och inte minst alla föreningar är nu spelprogrammet fastställt. Det är otroligt positivt att dialogen mellan klubbarna är så bra. Man har varit tillmötesgående mot Kalix, som får möjlighet att minimera sina resor tack vare fem dubbelmöten på bortaplan. Det är glädjande att klubbarna är samarbetsvilliga och hjälps åt i det rådande ekonomiska läget, säger Micke Eriksson, tävlingsansvarig på Bandyförbundet.

För fjärde säsongen spelas Bandyallsvenskan i en serie med totalt 16 lag och samarbetet fortsätter att stärkas mellan föreningarna.

– Det här året har vi lagt över ett väldigt stort ansvar i serieläggningen på föreningarna och de har verkligen tagit tag i det och löst det i stort sett själva. De har engagerat sig enormt och vi ser att det finns alternativa arbetssätt och att det går att hitta nya lösningar. Det är ett jättesteg i rätt riktning. Vi har mest varit ett bollplank i arbetet. Föreningarna har en kreativ dialog med varandra, vilket är väldigt glädjande, säger Nichlas Lindén, sportansvarig i Allsvenska Serieföreningen.

TILL SPELPROGRAMMET >>  

Av bandystars - 11 juni 2020 19:07

Tre lag med småländskt intresse 

 

Av bandystars - 11 juni 2020 06:00

Bandystars har försöker mestadels ha koll på div 1 men snegla ibland lite på allsvenskan och elitserien också

Bandyallsvenskan ska utveckla webbsändningarna

 
I söndags hade den Allsvenska Serieföreningen (ASF) årsmöte och den pågående pandemin var självklart uppe på agendan. 

– Bland det första vi reflekterar över är om vi kommer att kunna genomföra en normal säsong med publik och vad som händer om vi tvingas spela utan publik. Vi har gjort en prognos vad föreningarna skulle förlora ekonomiskt utan publik och det är en ansenlig summa pengar, säger Stellan Edström, som omvaldes som ordförande i ASF.

Tongångarna är annars väldigt positiva i föreningen som kommer att fortsätta utveckla produkten framöver.

– Vi satsar oerhört starkt på webbsändningarna av serien och vi kommer att höja kvalitén markant. I augusti sker en utbildning av webbpersonalen i föreningarna, säger Stellan och fortsätter.
– Vi har fortsatt ett gott samarbete med StayLive och även med Svenska Bandyförbundet. Vi vill samarbeta med många parter för att höja varumärket svensk bandy.  

Spelprogrammet i Bandyallsvenskan offentliggörs i sin helhet på fredag och under torsdagen presenteras de två första omgångarna.

Av bandystars - 10 juni 2020 08:31

Ytterligare truppbesked skriver Finspång på sin hemsida 


Vi får en hel del frågor om hur det ser ut i truppen utöver alla nykomlingar till klubben, och självfallet skall vi inte undanhålla något. Vi börjar med denna grupp av spelare som känns igen sedan tidigare säsonger.

Vi har Motalagossen Melvin Åsberg som ganska snart efter avslutad säsong hade uppvakting från annan klubb, men som ändå valde att vara kvar i Faik vilket vi är mycket glada för. Har nyligen blivit husägare i Motala dessutom, så nu blir det säkerligen både snickeri både professionellt och privat framöver.

Jakob "Kobbe" Lidberg som också till vardags drar runt med hammare och kofot med en lång bandykarriär i Faik bakom sig gör sig redo för en ny säsong så mycket som familjelivet ger möjlighet till i vinter.

Utbygdsjägaren Jonas "Tornet" Ekstrand blir tredje snickaren i denna uppställning. Om han inte planerar nästa jaktäventyr i Alaskas vildmarker så ägnar sig också han åt husrenovering.

Olle Lundberg har sökt ingenjörsuniversitetsutbildning i både Norrköping och Linköping och kommer att köra så mycket tyget håller och vad studierna medger utifrån var han slutligen kommer in.

Dennis Pacsay som vi till vardags hittar i skolvärlden som resurspedagog och lärarvikarie har också sökt skola och väntar besked om antagning till fritidspedagogutbildning. Vi får hoppas att antagningen sker i närområdet så att även han kan kombinera bandyspel med studier denna vinter.

Fler trupp-presentationer kommer i snar framtid

Av bandystars - 9 juni 2020 06:00


En av de viktigare kuggarna klar för ännu en säsong! Detta skriver Jönköping på sin hemsida 


JB kan stolt presentera att kanske en av de viktigaste kuggarna i ett lag - materialaren - är klar för A-laget i Allsvenskan. Och det är den välkände Magnus "Ebbe" Eberhardzon som ska se till att prylarna funkar även i Allsvenskan. Det är vi i JB väldigt stolta för , här har vi nämligen en riktig eldsjäl som ser till att spelarna har sina prylar på plats!
-" I Ebbe har vi en klippa i laget, en som i princip ser till att det är pressveck på spelarbyxorna, det finns kaffe till även motståndarna t o m på bortaplan i princip, det finns tejp i lådan, tröjorna hänger på spelarnas plats inför varje match och dessutom lägger ut det på nätet! Vi är därför väldigt glada att Ebbe fortsätter stötta föreningen med sitt engagemang upp i Allsvenskan!. Som föreningen skulle man kunna uttrycka: Honom vill vi ha!" , säger ordförande Måns Lindell.

Och visst - på så vis kan han följa "14 Lucas Eberhardzons framfart på halven på nära håll i 22 matcher. Plus tillägg...

Bravo #x "Ebbe"- då blir det ordning även iår!

Av bandystars - 8 juni 2020 14:37

Nu är träningsmatcherna klara. Det kommer bli en tuff start på träningsmatch säsongen där vi möter två bandyallsvenska lag. Detta saxat från Facebook 


20 sept 16:15 Jönköping Bandy, Hydro Arena.
25 sept 19:00 Nässjö IF, Stinsen Arena.
4 okt 15:15 Tjust Bandy, Hydro Arena.
11 okt 11:00 Mölndal Bandy, Hydro Arena.
17 alt 18 okt Skirö AIK, Hydro Arena.
24 okt Stinsen Cup, Stinsen Arena.
25 okt Stinsen Cup, Stinsen Arena.

Vi hoppas att vi kan få till någon match på SweTouch Arena innan seriestart.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards