Alla inlägg den 7 februari 2020

Av bandystars - 7 februari 2020 22:00

Serieledaren mot jumboplacerade på papperet en given match och så såg det ut att bli 0 - 2 efter 5 min spel en chocköppning skulle bli en replik av Åtvidaberg som reducera och kvittera på knappt en och halv minut innan efter knappt 30 minuters spel 2 - 3 i halvlek en straff för Jönköping skiljer lagen sig åt annars har Åtvidaberg kämpat emot vinner hörnstatistiken

 

Andra även om Jönköping ökar på sin ledning så kämpade Åtvidaberg emot och gav inte upp 4 - 5 kvarten kvar och lite svettigt för Jönköping som hör flåset i nacken. Var nog detta som behövdes som tändvätska för Jönköping som växla tempo och punktera machen i 82:a min

 

Åtvidaberg föll med heder i behåll och bjöd upp till kamp skapade fler fasta chanser och hade dessa utnyttjas då hade det blivit annat resultat

 


Åtvidabergs BK
4-6
Jönköping Bandy IF
 

 

 

 

 

Av bandystars - 7 februari 2020 21:45

3 - 0 efter 26 min spel 3 - 1 skott på mål 9/1 Hörnor 10/1 Borgia Norrköping fick knappt låna nystandet.


Borgia Norrköping reducera efter 48 min men sen lägger Oskarshamn in en högre växel på nytt och drar ifrån. Även om B/N reducera liknar det mer och mer en transportsträcka mot 90 min som skall spelas av 



Oskarshamns BS
10-3
Borgia Norrköping BK
 


Oskarshamn skriver på hemsidan 

Övertygande seger för OBS hemma mot Borgia


Oskarshamns Bandy tog under fredagen en övertygande seger hemma mot Borgia-Norrköping. Bortalaget var på inga sätt ofarliga, utan skapade chanser och ställde till det för hemmalaget några gånger.

Men hemmalaget hade kontroll på matchen och spelade med ett stort lugn och trygghet matchen igenom.

Glädjande var det även att se hur fler spelare är delaktiga i både försvars -och anfallsspelet vilket krävs på denna nivå.


Statistiken från matchen speglar dominansen från hemmalaget, sedan gäller det ju att få in mål på skott/hörnor osv, men det kanske var tur för gästerna att allt inte blev mål.

  • 14/6 i hörnor (inget mål för hemmalaget, 1 för Borgia)
  • 23/5 i skott (fördel hemmalaget
Av bandystars - 7 februari 2020 21:30

Waggeryd som har många färre matcher spelade går på vinst och möter bottenlaget Skirö som inte verkade ha mycket att sätta emot i första halvlek 3 - 0 i halvlek 4/1 i skott på mål 6/0 i hörnor tyder på spel mot ett mål 


Andra halvlek lik den första målskörden ökadade i takt med att tiden tickade mot 90 Blir det nu för de andra lagen att se upp för Waggeryd som kan överraska och blanda sig i toppstriden 



Waggeryds IK
8-0
Skirö AIK B
 
Av bandystars - 7 februari 2020 21:30

Förutsättningarna inför denna match måste tillskrivas som en seriefinal där Målilla måste vinna samtidigt som Månsarp med färre matcher spelade kan överta serieledningen och spela på säkerhet resten av serien


Första halvlek visade detta sig stämma en till synes jämn första halvlek där ställningen var 1 - 2 i halvlek en straff skiljer de åt 


Målilla kvittera efter 52 min spel tar ledningen i matchen efter 58 min ökar på målantalet efter 63 min. Noterbart var att Månsarpsspelarna verkade ha nerverna utanför kroppen och dess längre matchen pågick fylldes utvisningsbåset på och det blev stundtals irriterat på isen. Detta visade sig också bli kvarnstenen som hängdes på halsen och Målilla sänker Månsarp som får ta ny sats i kommande matcher att komma ikapp

 


Målilla GoIF
5-2
Månsarps IF
 

  

Målilla skriver på skriver på Facebook och hemsidan efter matchen 


Stark seger mot Månsarp

 

Målilla övertygade och besegrade Månsarp med 5-2.  Efter underläge i början så visade Målilla sin styrka och tog över matchen i andra halvlek. Sett till 90 minuter så var de rödvita en klass bättre än Månsarp. Erik Karlsson imopenrade med 4 mål och det sista målet gjordes av Oskar Nilsson. Målilas unga gäng imponerade och alla ska ha beröm för en stark insats ikväll.


Husorganet i Målilla skriver

ERIK KARLSSON-SHOW NÄR MÅLILLA VANN


Mäktig vändning i kvällens toppmöte mot Månsarp

 

Av bandystars - 7 februari 2020 21:30

3 - 0 efter ca 8 min spel 6 - 1 i halvlek Nässjö vinner dock hörnstatistiken 


Matchen var i princip slut i första, Tjust bevaka matchen Nässjö får låna nystandet och reducera några gånger var det bara en väntan för supporters 

 


Tjust Bandy U
11-3
Nässjö IF U
 

 

Av bandystars - 7 februari 2020 21:07

Oskarshamn har fått en nyhetskanal Oskarshamns Nytt som puffar klubben och framgångarna verkar också komma. Läs var Conny Blomander skriver senast inför dagens match mot Borgia Norrköping  


Nu inleder OBS jakten på Tjust
 
Oskarshamns BS säkrade kontraktet i bandyettan i söndags. 
Nu fortsätter jakten på ännu en seger och att gå om Tjust Bandy – som OBS möter hemma om två veckor. 
Ikväll handlar det om Borgia hemma på Arena Oskarshamn.
 
OBS har haft en säsong med förvånansvärt få mål gjorda framåt, bara 47 på 13 matcher. Det borde i princip varit nästan dubbelt så många med tanke vilka målskyttar laget har. 
I sig lossnade det för två av dem, Dmitrii Grishin och Adam Nicklasson, i segermatchen i Linköping i söndags. 
Den mål-lossningen måste hålla i sig de tre matcher OBS har kvar om det ska bli avancemang en plats uppåt och som ska ge en positiv avslutning på säsongen. 
OBS slog Borgia borta på luciakvällen förra året med 5–3. Och det bör bli större siffror ikväll. 
– Jag tycker Borgia har en del unga pigga spelare i offensiven. Men sammantaget är vi ett bättre lag så självklart siktar vi på seger ikväll, säger sportchefen och lagledaren, Per Folkesson. 
– Lagmässigt har alla piggnat till och är tillgängliga ikväll. Vi stuvade om en del borta mot Derby senast och det fungerade bra, så vi fortsätter på den linjen även ikväll. 
Förutsättningarna att gå om Tjust Bandy är tuffa. Tjust ligger fyra poäng före OBS, dessutom med en match mindre spelad. Tjust har bottenlagen Derby och Åtvidaberg kvar samt serieledarna Jönköping och OBS. 
Det innebär att OBS måste vinna sina tre kvarvarande matcher där avslutningsmatchen borta mot serietvåan, Skirö, blir den tuffaste. 
– Vi säkrade kontraktet mot Derby, det var jätteskönt. Men jag märkte på träningen igår att grabbarna inte var nöjda med det utan vi kommer att gå för att vinna de tre matcherna vi har kvar och om det sedan räcker till att gå om Tjust återstår att se, säger Folkesson. 
– Skirö borta (Vetlanda bandyhall) blir givetvis tufft. När vi mötte dem hemma så hade vi faktiskt ingen chans mot dem, de var riktigt taggade och hade dessutom stått över omgången innan. Det är det enda laget vi utan snack förlorat mot. 
– Men det var då. Idag spelar vi bättre som lag och verkar fått fart på offensiven och målgörandet. Målet är att göra en bra avslutning som vi kan ta med oss till nästa säsong, säger Per Folkesson. 
– Just idag fokuserar vi på att vinna mot Borgia.
 
Conny Blomander
Av bandystars - 7 februari 2020 06:00

Två matcher i div 1 södra varav en spökat i serien som spelad men inte spelad verkar spelas ikväll  


Oskarshamn - Borgia Norrköping Kl.19,30



Oskarshamns BS
-
Borgia Norrköping BK
  

 


Borgia Norrköping skriver inför matchen 

Ner till Småland imorgon för match mot Oskarshamn.

Veckan har varit bra med fina träningsförutsättningar och bra fart. Imorgon vill vi göra en bra, jämn insats över hela matchen, så får vi se hur långt det räcker. 

Tage Sandberg, Jacob Bovellan och Martin Johansson kommer in i laget i Ludde Carlsson och Tobias Anderssons frånvaro. Fredrik Nilsson tar på sig kaptensbindeln och leder styrkorna.

Ny match, med många nya möjligheter att lyckas.



Åtvidaberg - Jönköping Kl.20,00



Åtvidabergs BK
-
Jönköping Bandy IF
  

Jönköping skriver på sin hemsida inför matchen 

Fyra matcher kvar, nedräkning har börjat...

Välkomna till korvgubbens ikväll! skriver Åtvidaberg på Facebook .

 

Idag får vi finbesök av serieledarna @jonkoping_bandy. Med enbart fyra matcher kvar av säsongen 19/20 så står Jönköping inför en viktig match för att kunna nå kvalplatsen. Vi då? Vi krigar i den andra regionen av serien men för det ska man inte ta oss för givet. Spelet har sett bättre och bättre ut och hemma på Korvgubbens kommer inga lag och bara hämtar några lätta poäng. Ikväll kommer det bli en kamp mellan toppen och botten men det kommer bli en kamp in i det sista, för båda är i behov av dom två poängen som står på spel ikväll! ÅTVID FAN ZONE är öppet från kl 18:30, kom ner och ta en öladrink och kolla på bandy!🔥 .

Av bandystars - 7 februari 2020 05:45

3 matcher att avnjuta på plats eller via elitrapport 


Tjust - Nässjö



Tjust Bandy U
-
Nässjö IF U
  



Waggeryd - Skirö

 


Waggeryds IK
-
Skirö AIK B
  

 


Målilla - Månsarp 



Målilla GoIF
-
Månsarps IF
  


Målilla skriver på sin hemsida

 

Stöd Målilla Bandy och isbanan i Målilla!
Fredag den 7 februari möter Målilla Bandy Månsarps IF i ett viktigt toppmöte. Denna match kör vi grindslanten och det är fri entré för alla.
Finansiering görs genom att företag och privatpersoner sponsrar entrén, som företag betalar ni 795:- och som privatperson betalar ni 250:- eller valfri summa.
Swisha till 123 414 94 49 (Märk betalning med Grindslanten och namn). Kontakta kansliet på telefon 0495-20189 om du vill betala på annat sätt. Alla som är med och bidrar presenteras på hemsidan och på en skylt på Venhagsvallen.
Genom att stötta grindslanten bidrar ni till en viktig och positiv samhällsfunktion i Hultsfreds Kommun, nämligen isbanan och Målilla Bandy.
Bidra till en viktig samhällsfunktion du också.
Tack för att ni stödjer Målilla Bandy!


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards