Direktlänk till inlägg 14 september 2020

Borås värvar slovakisk bandyspelare

Av bandystars - 14 september 2020 14:00


Borås värvade slovakisk bandyspelare - hamnade i Alingsås Hockey av misstag

Borås Bandy väntade på att ta emot sitt nyförvärv från Slovakien när han av misstag hamnade i Alingsås Hockey. Allt som kunde gå fel gick fel när Alingsås skulle hämta sitt nyförvärv på Landvetter i helgen.

Borås Bandy, nykomlingar i div 1 västra hade precis flugit in sitt nyförvärv Peter Benes samtidigt som Alingsås Hockey åkte till Landvetter för att åka och hämta deras slovakiska nyförvärv Martin Chovanec. Väl vid flygplatsen såg klubbens representanter Erik Martinsson och Alexander Gidebring en slovak med hockeytrunk pratades i telefon och man tog då för givet att det var rätt person som man hittat.
- Jag går fram, frågar lite och gestikulerar men han hör nog inte mig fullt ut. Men vi nickar mot varandra, tjena tjena sådär, han hoppar in i bilen vi åker mot Alingsås säger Martinsson till Alingsås Tidning.

Väl i bilen verkar det lite konstigt att slovaken pratar så mycket om bandy.

- Man märker att det inte är hundraprocentigt, vi får liksom lite onda aningar. Jag säger att laget heter Alingsås och han säger “jaha….” och köper det. Killen pratar rätt mycket bandy av någon anledning och jag tänker okej, han kanske spelade bandy innan? Det var lite märkligt men inte tillräckligt märkligt för att vi ska ana oråd så säger Martinsson.

Väl i Alingsås hjälper man spelaren att packa upp sina grejer i hans nya boende som klubben har ordnat. Det är först på plats på träningsanläggningen som det brukar visa sig att detta är något som gått riktigt fel.
- Utanför hallen säger han till oss “where is the bandy arena”, vi kollar på varandra och svarar väl något i stil med att “no there is no bandy arena here”. “But where do you play your games"?” säger han och vi säger här i hallen. “Not in Borås?”, säger han “no no” svarar vi.


 


Trots detta tar man med honom in i omklädningsrummet där klubbens materialare frågar om han behöver något i materialväg. Då inser slovaken att det faktiskt handlar om hockey och inte bandy och när han inser detta förklarar han att han är bandyspelare som ska till Borås. Det visar sig att den riktiga hockeyspelaren som skulle hämtats upp på Landvetter har sett sällskapet från klubben hämta upp Peter Benes och åkt iväg och sedan väntat på att någon ska hämta upp honom.

Alingsås Hockey fick i rasande fart ordna en körning till Hedared där Borås Bandy mötte upp sitt nyförvärv.
- Det kan låta som en enkel uppgift men så var det inte. När vi får hit våra ryska spelare så kommer dom nog inte skicka oss. Men å andra sidan har han ju fått en bild av föreningen och vi gör alltid allt för att rekrytera nya spelare till oss (skratt) säger Martinsson avslutningsvis till AT-sporten.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards