Alla inlägg under april 2019

Av bandystars - 30 april 2019 19:30

Tjust kan spela i bandyallsvenskan om de vill och kan för Nitro/Nora tackar nej till sin plats i Bandyallsvenskan 

Nitro/Nora BS hoppar av spel i Bandyallsvenskan

 
Efter att ha vunnit sin grupp i det allsvenska kvalet tidigare i våras så står det nu klart att Nitro/Nora BS inte kommer att spela i Bandyallsvenskan kommande säsong. 

Det var en tämligen överlägsen serieseger i Division 1 Östra och sedemera även en gruppseger i det allsvenska kvalet som lade grunden för att Nitro/Nora BS skulle kunna återvända till Bandyallsvenskan efter blott ett års frånvaro, men nu står det klart att så inte blir fallet.

Under tisdagen kom beskedet att klubben väljer att avsäga sig sin allsvenska plats till säsongen 2019/20 på grund kylanläggningen på Danfo Arena måste konverteras till ett annat köldmedia. En kostnad som föreningen, som själva äger anläggningen, inte säger sig klara av att ta i kombination med allsvenskt spel nästa säsong. Föreningen har sedan en tid arbetat för att kommunen ska överta anläggningen, men på grund av att detta beslut dragit ut på tiden så tvingas klubben nu alltså dra sig ur Bandyallsvenskan.

Nitro/Nora BS kommer istället att sikta vidare på att spela kommande säsong i Division 1.

Förfrågan kommer nu gå till de föreningar som deltog i kvalet till Bandyallsvenskan 2019 enligt nedan.

Följande tågordning gäller för att ersätta vakant plats i Bandyallsvenskan enligt TB kap 1 21 §

  1. Tjust Bandy (4 poäng)
  2. Karlsborgs BK (3 poäng)
  3. GT76 IK (2 poäng)
  4. Mölndal Bandy (1 poäng)

Besked rörande vilken klubb som accepterar den vakanta platsen väntas inom den kommande veckan.

Av bandystars - 30 april 2019 06:00

Oskar lämnar Skirö och byter omklädningsrum och går till Vetlanda detta skriver förbundet på sin hemsida 



      
Av bandystars - 29 april 2019 06:00

Timmy Strandberg har bestämt sig för en fortsättning i Skirötröjan!

-En mycket bra tvåvägsspelare som alltid ger allt för laget. Dessutom han har ett bra skott. Härligt att han fortsätter, säger tränaren Johnny Quiros.Detta skriver Skirö på Facebook


Klara för herrtruppen 2019/2020:
Timmy Strandberg
Oskar Hugosson
Tobias Lisell
Patrik Andersson
Victor Johansson
Pän Ljungberg
Henrik Blom
Sebastian Sundberg
Linus Karlberg
Jacob Andersson

Av bandystars - 27 april 2019 19:30

Efter ett mycket intensivt arbete har nu allt fallit på plats, Alexander Zinkevitch 55 år är klar som huvudansvarig tränare för Tjust Bandys A-trupp dom närmaste 3 åren. Detta skriver Tjust på Facebook

 

-- Allt kändes helt rätt från första mötet med Alexander i Västervik i slutet av mars, han stämde mycket väl in på den profil som vi i Tjust Bandy satte upp inför rekryteringen av ny tränare.

Alexander är en mycket meriterad tränare som tränat lag i elitserien och allsvenskan sedan 2003 när han tog sitt första tränaruppdrag 2002 i Skutskärs IF.

Zinkevitch kommer närmast från Västanfors IF som han har tränat de fem senaste säsongerna i allsvenskan. Innan det har han tränat Selånger, IF Stjärnan, Vodnik, Brobergs IF och Skutskärs IF.
Som spelare har han representerat Zorkij, Dvina, Vodnik, Edsbyn, Skutskär, Stjärnan och Selånger. Dessutom har han ett VM-brons med Kazakstan från 2003.

-- Mitt mål är att göra mina spelare bättre och utveckla dem individuellt. Om jag har bra, starka individer kan man börja prata om att få högre målsättningar. Att utveckla individen är min filosofi, jag är krävande om jag inte är krävande blir inte spelarna bättre. Det är de som fattar besluten och gör jobbet på banan. Mitt jobb är att göra dem bättre.

Flyttlasset går från Fagersta till Västervik i sommar och när truppen samlas igen efter semester så finns Alexander på plats.

Vi hälsar "Zinken" välkommen till Tjust Bandy!!




Av bandystars - 27 april 2019 15:10

Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida om ÅBK är anmälda till Stinsens Cup i Nässjö som spelas helgen 26/10-27/10.

Minst 3 matcher är garanterade och går det bra blir det fler.

Av bandystars - 26 april 2019 06:00

Styrelsen har nu glädjen att kunna meddela att dessa 11 Finspångsgrabbar fortsätter sitt bandyspelande över nästa säsong i Faiktröjan. I nummerordning; Rasmus Tell, Jonas Ekstrand, Joakim Bonnevier, Arvid Strömberg, Adam Störe, Tobias Wallberg, Albin Forsberg, Dennis Pacsay, Gustav Ströberg, Wincent Müller, och Artiom Tchernov.

Under våren har Jocke varit flitigt uppvaktad av Katrineholm men valde till slut att tacka nej till deras erbjudande till förmån för Faiks satsning till kommande säsong, vilket känns väldigt bra.


Det finns flera Finspångsgrabbar som saknas på bilden och som ännu ej bestämt sig eller som väntar på besked om anställning, antagning till fortsatta studier eller som ännu inte kan se hur livspusslet kan samjämkas med bandyspel i vinter och i den gruppen hittar vi bland annat Simon Stark, Alexander Johansson, Olle Lundberg och Jakob Lidberg, så gällande dem och deras bandyspelande får vi förhoppningsvis återkomma till längre fram.


Som vi tidigare berättat här på hemsidan så är Daniel Lehnbom klar som spelande huvudtränare liksom Johan "Jajja" Jansson som assisterande spelande tränare. Tränartrojkan kompletteras de

Av bandystars - 25 april 2019 06:00

Välkommen till Faik Oskar!

 

Faik bandy kan i dag på självaste påskafton fyra av en rejäl påsksmällare genom att presentera Oskar Nilsson som årets första och mycket meriterande värvning. 

Oskar är 24 år gammal och är fostrad i Motalas starka bandykultur. Oskar har gedigen erfarenhet från spel i både allsvenskan och elitserien de senaste säsongerna. 

Oskar är en mycket flexibel bandyspelare och kan ses på flera olika positioner, men med största sannolikhet kommer vi att få se honom på det offensiva mittfältet. 

Med Oskar tillför vi vår trupp en erkänt viktig lagspelare som vill göra allt på träning och i match fullt ut, och dessutom tillförs vi ett elitserietempo som kommer att bli mycket viktigt för hela lagets utveckling om vi skall lyckas nå de mål vi satt upp för kommande säsong.


Vi kommer att få tillfälle att presentera Oskar lite närmare här på hemsidan med en personlig intervju lite längre fram, men just nu vill vi först och främst berätta för oss sjäva och alla andra som är intresserade att vi nu kommit överens med denna erkänt duktiga bandyspelare och sympatiske kille till nästa säsong. Det känns mycket gott!

Av bandystars - 24 april 2019 18:51

Spelartruppen 2019/2020

 

Vi drar igång påskfirandet med att presentera den aktuella statusen i spelartruppen. För er som eventuellt kollar runt på andra föreningars hemsidor har kanske funderat något över situationen i Faik så ska vi nu de närmaste dagarna ge tydliga styrkebesked. 

Vi börjar med att berätta att "Motalapojkarna" Melvin, Johan och Joel är klara för spel i Faik även inför kommande säsong, vilket känns mycket bra. Melvin och Johan kommer med detta att göra sina tredje säsonger i Finspång och Joel går in på sin andra. 

Till den som undrar vart den fjärde "Motalakillen" Jonas Tell tagit vägen, så kan vi berätta att han just nu inte kan lämna besked om bandyspelande kommande säsong med hänsyn till utökade ansvarsområden i den civila karriären. I Jonas fall inväntar vi hösten innan beslut om spel möjligges.

Håll nu koll på hemsidan för fortsatta uppdateringar kring spelartruppen, och framåt påskafton så lär vi rent av ha en rejäl påsksmällare att fyra av.

/Faik Bandy 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< April 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards