Direktlänk till inlägg 30 december 2019

Tjust - Åtvidaberg 30 dec

Av bandystars - 30 december 2019 06:00

Årets sista div 1 match sen är det dags att fira nyår 


Tjust - Åtvidaberg Kl.19,00



Tjust Bandy
-
Åtvidabergs BK
  



Resutat 9 - 4 


Tjust husorgan skriver 

Bröderna sänkte sin moderklubbSex mål från brödarparet när Tjust Bandy vann.

 




Tjust Bandy
9-4
Åtvidabergs BK
 



"Släkten var värst när Tjust derbyvann detta skriver Tjust på Facebook 



Snacka om visa vägen. Bröderna Albin och Oliver Wretman gjorde tre mål vardera när Tjust Bandy besegrade deras moderklubb.

Storebror Albin kom till Tjust inför förra säsongen medan Oliver anslöt till laget inför den här säsongen. Båda har Åtvidabergs BK som moderklubb.

Inför måndagens match på Tjustvallen hade Albin gjort elva mål medan Oliver hade gjort två. Nu utökades alltså målskörden med tre mål vardera för dem.

Albin gjorde alla sina tre mål i första halvlek. Han hade bud på ytterligare mål. Ett mål blev bortdömt och sedan sköt Erik Skogh på en hörna när Albin hade höjt klubban.

– Det kunde ha blivit ytterligare mål, men den här gången struntar jag i detta. Huvudsaken är att vinner. Jag tycker att vi inte kommer upp i någon speciell nivå alls, säger Albin Wretman.

– Jag fick en förklaring av domaren, men det var deras egna spelare som tacklade målvakten som gjorde att han tappade bollen, förklarar Albin det bortdömda målet.

I och med att Albin och Oliver tillsammans med Erik Skogh samt Viktor Gustafsson har ett förflutet i Åtvidaberg så var det mycket som stod på spel förutom de två poängen.

– Det var riktigt prestigeladdat eftersom nästan alla kompisar spelar kvar. Det var mycket känslor, men det var bara kul, säger Albin.

Oliver hade inför måndagens match bara gjort två mål, men med sina tre mål har det förhoppningsvis lossnat.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit inne i en svacka där jag inte har fått in så många bollar så det var skönt. Jag fick en riktigt bra träff på mitt tredje mål, säger Oliver Wretman.

Första 60 minuterna hängde gästerna med riktigt bra och ställningen var 5–4, men med fyra mål under sista 30 minuterna blev det till slut en komfortabel hemmaseger.

– Vi har inte skapat så mycket chanser tidigare under säsongen. Matchen stod och vägde fram till dess att vi gjorde sjätte och sjunde målet. Samtidigt var det kanske svår att ladda om efter matchen mot Oskarshamn plus att vi gjorde två snabba mål. Då trodde spelarna kanske att det bara skulle rulla på, säger Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch

Notabelt är att Tjust Bandys samtliga mål gjordes av spelare som har ett förflutet i just Åtvidaberg.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 3+0, Oliver Wretman 3+0, Erik Skogh 2+1, David Walfredsson 0+2, Viktor Gustavsson 1+0, Hampus Ivarsson 0+1, Aleksandr Sannikov 0+1, Simon Westerdahl 0+1, Nikita Veshchagin 0+1, Sebastian Nilsson 0+1.

Koggar: 3) Albin Wretman, 2) Oliver Wretman, 1) Viktor Gustafsson."

Ytterligare ett referat från vt.se:

"Tjust fick kämpa för derbyseger

Efter vissa besvär blev det slut seger för Tjust Bandy mot Åtvidabergs BK med 9-4 i division 1 på måndagskvällen.

Hemmalaget fick riktig bra start på matchen på Tjustvallen i och med Albin Wretman spräckte nollan efter en minut. Tio minut senare kom 2–0.

Tjust verkade slå sig till ro efter den lyckade inledningen eftersom gästerna både hade reducerat till 1–2 och kvitterat till 2–2 i den 25:e minuten.

Med två mål inom loppet av tre minuter såg Albin Wretman till att Tjust återtog ledningen.

Tvåmålssledningen i paus var i underkant sett till chanserna som hemmalaget hade skapat.

Åtvidaberg gav sig inte i första taget och det gjorde att laget kunde reducera till både 3–4 och 4–5. Med tre mål inom loppet av nio minuter kunde hemmalaget koppla ett grepp om matchen målmässigt när man gick fram till ledning med 8–4.

Ett grepp som Tjust inte släppte och därmed blev det en betryggande seger till slut.

Notabelt är att Tjust Bandys samtliga mål gjordes av spelare som har ett förflutet i just Åtvidaberg.

Matchen sågs av 418 personer.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 3+0, Oliver Wretman 3+0, Erik Skogh 2+1, David Walfredsson 0+2, Viktor Gustavsson 1+0, Hampus Ivarsson 0+1, Aleksandr Sannikov 0+1, Simon Westerdahl 0+1, Nikita Veshchagin 0+1, Sebastian Nilsson 0+1."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards