Direktlänk till inlägg 26 december 2019

Tjust - Oskarshamn 5 - 2 referat

Av bandystars - 26 december 2019 17:50

Oskarshamns BS derbyföll: ”Ett antiklimax” skriver Johnny La rsson i Oskarshamn husorgan 


Dåliga väderförutsättningar och tunga domslut emot.

Oskarshamns BS var uppgivna efter derbytorsken.

–Det här blev verkligen inte vad vi hoppats på.


Det var inga roliga bandyförutsättningar i Gamleby på annandagen. Isen blev nästan direkt dålig och spelet fick anpassas därefter.

– Det blir väldigt chansartat. Underkylt regn gjorde att bollen åkte fram som en studsboll. Det finns många skickliga spelare i båda lagen så det känns ju lite tråkigt att inte kunna bjuda på bättre bandy på sportens egen julafton, säger Oskarshamns BS sportchef Pelle Folkesson.

– Men jag tycker vi gör det riktigt bra i första halvlek. Vi har flest målchanser och borde väl haft et par åls ledning.

Några bollars ledning blev det inte utan resultatet var 1-1. I andra halvleken fortsatte det att vara jämnt. Tjust gjorde 2-1 genom oskarshamnaren Sebastian Nilsson. Gästerna skulle dock kvittera med knappt 20 minuter kvar. Matchen var helt öppen, men med knappt tio minuter kvar så gick allt emot OBS.

– Helt plötsligt åker två av våra spelare ut på situationer som domaren inte alls blåst för tidigare, säger Pelle Folkesson.

Tjust gjorde tre mål sista åtta minuterna och tog till slut en resultatmässigt klar seger.

– Det här blev verkligen inte var vi hoppats på. Det är riktigt tunga mil att åka hem nu.

Plus i OBS går till målvakten Martin Andersson, som räddade två straffar, backen Oskar Johansson och Emil Starck.

 

Västervik Tidningen skriver 

Tjust Bandy vann derbyt
– trots straffmissarna

Bandy Kunde ha kostat segern mot Oskarshamn.    


Bollen studsade Tjusts
väg i annandagsderbyt

Bandy Fick ändra taktik när det inte gick att spela som planerat.


Tjust skriver på Facebook


Annandag Jul var det dags för derby mot Oskarshamns BS på Tjustvallen. Vädret var inte det bästa men Tjust Bandy vann med 5-2 mot Oskarshamns BS.

VT skriver på sin hemsida:

"Tjust Bandy segrade i länsderbyt

Tjust Bandy vann länsderbyt i division 1 mot Oskarshamn med 5-2 på Tjustvallen.

Hemmalaget fick ett drömläge att ta ledningen när man tilldömdes ett straffslag i den sjätte minuten, men Albin Wretman sköt inte straffen bättre än att gästernas målvakt Martin Andersson kunde rädda.

Det var istället Oskarshamn som tog ledningen med 1–0 i den nionde minuten genom Dmitri Grishin.

Kvitteringen till 1–1 kom i den 28:e minuten Nikita Veschchagin som tog vara på slumpboll och fri med målvakten gjorde han inget misstag.

Första halvlek bjöd inte på något större spel från något av lagen. Det var Oskarshamn som plockade fram de flesta och bästa målchanserna förutom målen.

Spelkvalitén blev inte bättre i andra halvlek. Det var mera kamp än skönspel.

Tjust ledningsmål till 2–1 var dock snyggt när en friställd Sebastian Nilsson dundrade in bollen i målet i den 56:e minuten.

Gästernas k– vittering till 2–2 kom straffslag genom Adam Nicklasson i den 73:e minuten.

Tjust fick ytterligare ett straffslag i den 76:e minuten. Nikitva Veschchagin lyckades inte heller överlista motståndarnas målvakt.

Med sex minuter kvar kom segermålet när Erik Skogh styrde in Viktor Gustafssons frislag till 3–2.

Tredje gången gillt blev det för Tjust när Albin Wretman gjorde 4–2 på straffslag i den 87:e minuten. Albin Wretman fastställde slutresultatet till 5–2.

Matchens sågs av 320 personer.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 2+0, Erik Skogh 1+1, Nikita Veschchagin 1+0, Sebastian Nilsson 1+0, Viktor Gustafsson 0+1, Denis In-Fa-Lin 0+1."

"Bollen studsade Tjust Bandys väg i derbyt

När det inte kunde bjudas på något skönspel så fick Tjust Bandy ta fram kämpatakterna när Oskarshamn besegrades med 5-2.

Förutsättningarna inför torsdagens länsderby i division 1 på Tjustvallen var inte de bästa. Innan matchen kom det ett fint regn och under första halvlek föll det blötsnö.

– Det var 50/50-chanser som avgjorde och det visste vi om. Från den 15:e minuten när vi insåg vi att det skulle bli ospelbart fick vi plocka fram en annan taktik. Det tog en halvlek innan vi kom in i det, men sedan tycker jag det rullade på bra, säger Sebastian Nilsson.

I och med att isen var svårspelad så blev det mera kamp än skönspel.

– Det studsade vår väg den här gången, men det kunde lika gärna ha studsat Oskarshamns väg.

Tjust lyckades med bedriften att missa två straffar. Först var det Albin Wretman och sedan var det Nikita Veschchagin. Det kunde ha blivit kostsamma missar.

– Det som är positivt att vi höjer oss istället för bli knäckta efter missarna, menar Sebastian.

Sebastian Nilsson tillhör inte de notoriska målskyttarna. Med sitt andra mål för säsongen så gav han Gamlebylaget ledningen med 2–1.

– Det är kul att kunna vara med i sådana här matcher när det hetare till. Bollen gick in vid första stolpen och målvakten var inte riktigt beredd på detta. Det var skönt.

Oskarshamn kvitterade till 2–2 med 20 minuter kvar att spela, men med tre mål under matchens sista tio minuter kunde Tjust säkra segern. Bland annat fick Albin Wretman revansch på sig själv när han gjorde 4–2 på lagets tredje straffslag.

Tränaren Alexander Zinkevtich hyllade arbetsinsatsen som hans spelare svarade för. Det blev mycket kämpa och massor av känslor när var svårt att få igång något vettigt spel.

– Jag tycker trots att vi hamnade tidigt i underläge aldrig vek ner oss och vi försökte spela som vi hade pratat om. Jag tycker vi kämpade för varandra. Det var inte lätt att spela på den här isen och det var att starkt att kunna göra fem mål på den här isen, menar Alexander Zinkevitch.

Tidigare långtidsskadade Viktor Gustafsson gjorde sin andra match från start som ytterhalv.

– Han klarade av att spela hela matchen och gjorde det jättebra med tanke på att inte har haft samma försäsong som de andra spelarna, säger Alexander.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 2+0, Erik Skogh 1+1, Nikita Veschchagin 1+0, Sebastian Nilsson 1+0, Viktor Gustafsson 0+1, Denis In-Fa-Lin 0+1.

Koggar: 3) Erik Skogh, 2) David Walfredsson, 1) Denis In-Fa-Lin."

 


           

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards