Direktlänk till inlägg 7 december 2019

OBS och ÅBK delade på poängen i premiären

Av bandystars - 7 december 2019 06:58

Dubbla premiärer på Oskarshamn arena dela lagen på poängen. 


Hemmapremiären slutade i antiklimax


Historisk hemmapremiär. Då slutade en dramatisk avslutning i besvikelse för OBS.

– Det känns tungt, säger Fredrik Söderberg.till Simon Tengberg på Baraometern som skriver 


Oskarshamns BS hoppades ta säsongens första seger i föreningens historiska hemmapremiär – efter en dramatisk avslutning stod det dock klart att så inte skulle bli fallet. Hemmalagets Dmitrii Grishin satte förvisso ledningsmålet med två minuter kvar av ordinarie tid men minuter senare var det kvitterat via ett hörnmål och OBS fick lämna planen i besvikelse.

– Det känns tungt. Vi var riktigt sugna på att vinna men det höll inte. Vi missar för många lägen och släpper in för enkla mål, säger OBS:s tvåmålsskytt Fredrik Söderberg.

Vad hände här på slutet egentligen?

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer. Vi slarvar bort segern och det ser ut lite som det gjort i alla de här matcherna egentligen, att vi släpper in för enkla mål. Det känns surt för jag tycker vi var klart bättre än Åtvidaberg.


Ja, för efter tama första 45 skapade OBS mängder med chanser i andra och brände bland annat än straff. Efter Fredrik Söderberg 2–2–mål i inledningen av andra hade OBS dessutom den mentala fördelen av att ha hämtat in ett 0–2-underläge.

– Det känns som att vi är lite ovana i avslutningslägena. Vi har ju bara tränat i en vecka på stor is och ligger lite efter på grund av det.

Samtidigt är detta en match ni kanske borde vunnit ändå?

– Absolut, vi borde kunna hävda oss mot alla lag i den här serien. Vi har spelarmaterialet för det men som lag har vi inte fått ihop det riktigt än.

 

Oskarshamns BS3-3Åtvidabergs BK


Axel Hansson hjälte mot Oskarshamn

17-årige Axel Hansson räddade 1 poäng i seriepremiären mot Oskarshamn på Oskarshamn Arena med att trycka in en hörna i 89:e minuten. ÅBK dominerade halvlek nr.1 och Oskarshamn tog hand om taktpinnen i den 2:a halvleken. Sluresultat 3-3(1-2).

Rättvist med 1 poäng var tyckte coachen Christian Karlsson. Jaakko Niemi blev skadad precis före halvtidsvilan och förd till sjukhus. Där fick näsan sys ihop. Niemi kom tillbaks till arenan innan slutsignal och mår efter omständigheterna bra.  Vi tappade mitten när Niemi blev skadad sade Christian Karlsson. Karlsson ger beröm till hela laget för en riktig kämpainsats.

Extra beröm till Jocke Nygren i målet, Axel Hansson på halven och Anton Aamodt på topp. Målskyttar i ÅBK: Oscar Karlsson, Roman Tynterov och Axel Hansson. Nästa match för ÅBK är mot Jönköping söndag den 15 december kl.14.00 på Råslätt. HÄRLIGT MED POÄNG I OSKARSHAMN!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards