På elitrapport finns en match mellan LAIK - Jönköping denna match är en ungdomsmatch som också går att följa

Jönköping Bandy

Skirö - Jönköping Hydro Arena 26 oktober 2019 Kl. 18:00

Derby/Linköping ABB Arena Västerås 27 oktober Kl. 10,20

Av bandystars - 25 oktober 2019 07:45

Dags för stinsens arena cup och lite av genrep inför seriepremiären. Flertalet matcher går att följa via elitrapport men bäst ser vi de live på plats så klart

Lördag 26/10 kl.10,30 Målilla-Finspång.

Lördag 26/10 kl.15,00 Oskarshamn-Målilla.

Av bandystars - 19 oktober 2019 00:15

Träningsmatcher 19 - 20 okt som i skrivande stund är kända. Några matcher gåtr att följa via elitrapport

Vinst mot Borgia Detta skriver Tjust på Facebook om matchen

I går söndag åkte Tjust Bandy till Hydro Arena i Vetlanda för att spela ytterligare en träningsmatch. Denna gång mot Borgia Norrköping. Matchen slutade med vinst för Tjust Bandy med 9-6.

Västerviks Tidningen skriver på sin hemsida:

"Det blev seger utan att spela på topp

Det blev en målrik historia när Tjust Bandy besegrade seriekollegan Borgia med 9-6 i söndagens träningsmatch.

– Även om vi vinner så är det till och från. Det var ingen stabil insats från vår sida, säger Tjusttränaren Alexander Zinkevitch.

Det var Gamlebylaget som var först i målprotokollet under hela matchen frånsett när Borgia kvitterade till 6–6. Tjust avslutade dock matchen på ett bra sätt och kunde genom att laget gjorde tre raka mål som alltså innebar seger med 9–6.

– Det var lite skakigt när Borgia hade kvitterat. Det var bra av spelarna att inte tappa gnistan, utan de kunde samla ihop sig och gjorde en bra avslutning.

Tjust har fortfarande en del att jobba på.

– Det finns fortfarande saker att jobba på. Det märks att vi inte tränar på stor is. Det gör att tajmingen inte är den bästa. Vi blixtrar till emellanåt, men samtidigt bjuder vi på enkla misstag, menar Alexander.

Det återstår knappt en månad fram till seriepremiären i division 1.

Hur har försäsongen varit så här långt?

– Vi bygger nytt och det är många nya spelare, så det tar sin tid. Det finns helt klart kvalitetsspelare i truppen, men det är svårt med tajmingen för tillfället. Ibland spelar vi lite för svårt som gör att vi fattar fel beslut som innebär att vi måste börja om när vi ska gå till anfall, svarar Alexander Zinkevitch.

Kommande helgen väntar Stinsen Cup i Nässjö för Tjust Bandy där Åtvidaberg, Tranås och Höjden svarar för motståndet i gruppspelet.

Målen för Tjust mot Borgia gjordes av Albin Wretman 5, Stanislav Klyushanov, Nikita Veshchagin, Erik Skogh och Hampus Ivarsson."

Av bandystars - 17 oktober 2019 20:15

Bandystars har lite koll på Borås Bandy som är en nystartad förening bara 4,5 mil norr över från mig. Likalångt till Frillesås men SV om någon är nyfiken var någonstans Bandystars bor

Bäst i Väst Cup seniorer. 5 lag, 4 matcher 2x30 minuter.

IFK Kungälv, Surte BK, Mölndal, Skirö och Borås Bandy

Flertalet matcher verkar gå attt följa via elitrapport och på Surte BK hemsida se länk

Borås
0-7
Surte BK

Skirö skriver på Facebook

Andra dagen av Bäst i Väst, slutade med två segrar för Skirö AIK. Först 4-0 mot Mölndal och sedan 4-1 mot Borås. Det betyder att SAIK slutade trea i turneringen, som arrangerande Surte vann, sedan man besegrat Kungälv med 5-4 i sista matchen.

Av bandystars - 15 oktober 2019 05:57

Detta skriver Månsarp på sin hemsida efter att de deltagit i Slättbergscupen och för första gången på stor is

Den gånga helgen så var det så dags att dra igång säsongen 2019/2020. Detta genom att Månsarps IF begav sig till Trollhättan och spela slättbergscupen. En cup som Månsarp varit med i tidigare men senast för några år sedan. Övriga lag i vår grupp var Slottsbrons, Blåsut U samt Kareby IS. Matcherna spelades 1x45 minuter

Den första matchen mot Slottsbron på fredagskvällen var också den första gången som vi beträdde stor is denna säsong och det märktes tydligt. Tror det var många som kände ”pingislunga” efter bara 5 minuter.. och genom hela matchen var lite som kalvar på grönbete. Svårt att hitta positioner samt ett passningsspel som tyvärr lyste med sin frånvaro. Alltför många soloåkningar som renderade i motkontringar mot vårt försvar. Matchen var länge mållös men efter ca 30 minuter så gjorde vår notoriske målskytt Joakim Wahlstedt 1-0. Tyvärr så gjorde Slottsbron 1-1 efter bara några minuter och några minuter senare dessutom segermålet efter en hörna som lite retligt letade sig in.

Alltså förlust i säsongens första match.

Som tröst inmundigades en valfri kebab eller motsvarande platt mat innan läggdags för att ge oss själva bättre förutsättningar till lördagens tidiga match mot Blåsut.

Till denna match mot Blåsut U så hade vi pratat igenom några små saker samtidigt som alla kände en stor revanschlusta efter den snöpliga förlusten dagen innan. Lite bättre spel med stundtals fina kombinationer gav oss en seger med 4-1.
Den sista matchen i gruppspelet var mot Kareby, ett lag som till vardags hör hemma i div 1. Detta var en match där vi mestadels fick försvara oss och försöka spela på kontring. Slutresultatet skrevs till 3-2 till Karebys favör. Med detta hamnade vi på en andra plats i vår grupp och ställdes mot Mosserud i matchen om 3-4 plats i cupen. Humöret var på topp men onekligen hade spelare i Mosserud skött sin försäsongsträning bättre än oss i Månsarp då det var många i laget som var trötta och vi kämpa hårt för att hålla motståndarna borta från vårt mål. På fredagen hade vi endast 1 avbytare och på lördagen hade vi 2. Tror inte att det hjälpt oss oavsett hur många vi haft mot Mosserud för de var betydligt hetare än oss över hela planen och visade upp ett fint spel. När matchuret visade 45 minuter, så visade resultattavlan 4-0 till Mosserud och vi fick oss därmed även se oss besegrade i den sista matchen.

Summering:
4 matcher, 1 vinst, 3 förluster. Slutplacering 4 av 8..

Skönt att vara igång, det är ett härligt gäng onekligen. Nu följer en period med träningar ishallen innan vi i början av november kan börja träna på Råslätts IP om vädret tillåter. Innan seriestarten den 9/11 mot Fredriksberg ska vi försöka hinna med ytterligare någon träningsmatch

Tranås BoIS

Skirö AIK var överlägset när det gäller hörnor och skott på mål, men förlorade träningsmatchen mot Tranås med 3-4.
Så här sammanfattar tränaren Johnny Quiros:
”För att vinna matcher så måste man göra fler mål än motståndarna. Jag tycker väl att vi skapar tillräckligt med chanser för att göra det men tyvärr så sätter Tranås sina chanser och vi missar för mycket. Spelmässigt tycker jag vi gör en bra första halvlek, vi har fart på bollen och en stor delaktighet och borde haft ledning i halvlek med ett eller några mål. Andra halvlek tycker jag är sämre då vi börjar köra en och en och på så vis blir mer lättlästa, de tar ledning och kan spela på kontring vilket gör att de även gör 4-2, även om vi inte spelar lika bra i andra halvlek så skapar vi tillräckligt med chanser för att gå ikapp och kanske även vinna matchen. Dock missar vi för mycket samtidigt som Tranås är smarta i sitt spel och sätter sina chanser. Vi får träna avslut och kämpa på. Ny match imorgon söndag 12:15 mot Åtvidaberg då är det ”på att igen”

Eskilstuna - Borgia-Norrköping 5 - 6

Roligt i Västerås.

Detta skriver B/N på sin hemsida efter matchen

Med 4 spelare som inte tränat i år, tog vi oss an Eskilstuna i Västerås.

Lite ovana och överambition gör att vi går på första i början av matchen. När vi väl samlar ihop oss och kommer tillsammans, så får vi till riktigt fina anfall. Fredrik Nilsson briljerar framåt och gör 4 mål i första halvlek, 2 gånger framspelad av Tobias Pettersson och 1 gång var av Robin Eng Engmark och Robert Johansson. Bakåt är vi lite osynkade och Eskilstunas 3 mål kommer efter dålig timing och slarv. 4-3 i halvlek.

Andra halvlek är den första lik förutom att båda lagen är lite snålare. 5-3  kommer genom Marcus Johansson, framspelad av Fredrik Nilsson. Sen följer 2 Eskilstunamål, innan Fredrik Nilsson avgör med 6-5. Härtill bränner vi 3 frilägen och 1 straff.

En kul genomkörare där glädje och skratt fick mycket plats. Några av våra mål är riktigt fina, uppbyggda nerifrån med urvändningar och djupledsspel. Många tog stort ansvar i en vikarierande miljö och höjde sig rejält i ett överraskande stabilt Borgia. Fredrik Nilsson inblandad i allt framåt, 5 mål, 1 assist och 1 straff, klass.

Stort tack till Fredrik Ström, Oskar Nilsson och Tobias Johansson som med kort varsel, kom in och kämpade förtjänstfullt.

Åtvidabergs BK

18-0 i söndagens träningsmatch mot Åtvidaberg! Vad säger man då som tränare, Johnny Quiros?
”En match där det inte finns så mycket att säga. Jag tycker vi släpper bollen och har en bra delaktighet i 70 -75 min. Vi gör en hel del mål efter att vi gör de sakerna vi pratat om innan, det är positivt annars skilde det lite för mycket mellan lagen denna dag, roligt också att Viktor får hålla nollan. Nu tar vi sikte på en cup i Göteborg kommande helg”

Tjust - Finspång 9 - 3

Förlust mot Finspångs AIK skriver Tjust på Facebook

I går söndag åkte Tjust Bandy till Vetlanda för att spela ännu en träningsmatch i Hydro Arena, Vetlanda. För motståndet denna gång stod Finspångs AIK. Matchen slutade med vinst för Finspång 9-3.

"Vi har en del att jobba på

Tjust Bandy har saker att jobba på, konstaterade tränaren efter förlusten med 3–9 mot seriekollegan Finspång.

Tjust Bandy har matchat flitigt den senaste tiden. På söndagen spelade laget sin fjärde träningsmatch sedan förra fredagen.

– Det här var inte någon av våra bättre insatser. Vi gjorde alldeles för enkla misstag i passningsspelet. Vi hade svårt att hänga med i deras tempo, säger Tjusttränaren Alexander Zinkevitch efter matchen i Vetlanda.

– Stundtals var det bra, men vi måste hitta våra roller på planen. Nu gör vi en del grejer för svårt. Vi har en hel del att jobba på, men än så länge finns det tid för det, menar Zinkevitch.

Målskyttar för Tjust var Nikita Veshchagin, Albin Wretman och Hampus Ivarsson.

I nästa träningsmatch väntar Borgia från Norrköping och den spelas på söndag i Vetlanda."

Oskarshamn - Målilla 11 - 4

Av bandystars - 10 oktober 2019 18:42

Frdedag 11 okt i mån av tid skall Bandystars försöka följa upp matcherna och lägga in länkar till elitrapport