Direktlänk till inlägg 10 mars 2019

AIK - Frillesås

Av bandystars - 10 mars 2019 21:12

Bandypuls och Jonna Igeland skriver efter segermatchen och klara för elitserien  

Lämnade elitserielaget för nykomlingen – nu har Bergwall tagit AIK till finrummet: "Vi har höjt oss enormt många snäpp"

 Satsningen höll hela vägen.
 

På söndagen blev AIK klart för elitseriespel nästa säsong efter seger i kvalet.
– Under alla matcherna i kvalet tycker jag att vi har höjt oss enormt många snäpp, säger AIK:s målvakt Andreas Bergwall.

Annons
 
Det räckte med kryss för AIK på söndagen, men laget såg ändå till att vinna matchen mot Frillesås och är nu klart för elitseriespel.
 

Efter 3–0 mot Frillesås på söndagen var saken klar. AIK har redan säkrat förstaplatsen i elitseriekvalet och kommer således spela i högsta serien nästa säsong.

Under kvalet har AIK bojkottat media och inte gjort några intervjuer – och även efter avancemanget avböjer tränaren Pelle Fosshaug en intervju med Bandypuls.

– Nej, tyvärr, inte nu. På onsdag, säger han efter slutsignalen.

Andreas Bergwall, assisterande tränare och målvakt i laget går dock med på en kommentar när kvalsegern är klar.

– Jag tänker att det var jäkligt bra gjort, det är ungefär det jag tänker nu. Vi var så jäkla bra, säger målvakten efter avancemanget.

Specifikt i dag eller tidigare?

– Nej, under alla de här matcherna vi spelat under kvalet tycker jag att vi har höjt oss enormt många snäpp faktiskt, vi var svårslagna och det tycker jag att vi visade.

Se höjdpunkterna från AIK:s 3-0-seger mot Frillesås här:

 

Det skulle komma att räcka med kryss mot Frillesås på söndagen för att AIK skulle säkra elitseriespel. Nässjös seger mot Falun, som även betydde att Frillesås skulle säkra elitseriespel om man lyckades vinna, verkade dock spela mindre roll. AIK tog ledningen i den första halvleken på Västanfors IP och kunde sedan göra ytterligare två mål i slutskedet av matchen.

– Det kändes faktiskt, tro det eller ej, rätt lugnt. Det är klart, 1–0 är inte stabilt, vi vet att vinner de är de klara, framför allt när Nässjö slog Falun. Men 2-0, då kände jag att det var klart, det räckte ju med en pinne också, säger Bergwall efter att ha säkrat segern och dessutom hållit nollan.

Carl Brohäll jublar efter att AIK säkrat elitseriespel nästa säsong.
 
AIK jublade framför de tillresta supportrarna i Västanfors på söndagen.
 

AIK har en säsong som nykomlingar i allsvenskan bakom sig, efter avancemang från division 1 för ett år sedan. Trots det har man varit storfavoriter till att ta steget upp direkt, bland annat på grund av värvningen av Andreas Bergwall som lämnade VSK för AIK och allsvenskan.

Målvakten menar också att just avancemanget är det man haft för ögonen hela tiden.

– Att kliva upp i elitserien, ja. Vi siktade på förstaplatsen men vi hade en reservation på topp tre och sedan skulle vi göra allt därifrån, och det kan man väl säga att vi gjorde.

Hur ser du på säsongen i stort?

– Det är klart, det har ju varit upp och ned, men det har och göra med att vi har mycket nytt, och träningsförhållanden har varit sådär emellanåt. Men vi är många som kliver in i matcherna nu med slutspel i ryggen normalt sett, så man höjer sig den här perioden på året.

Hur känner du själv kring att vara tillbaka i elitserien, kommer du spela?

– Haha, jag vet inte än. Du får inte ställa frågan så kort inpå, just nu är jag bara glad att vi har gjort det, sedan får det landa lite grann, säger Andreas Bergwall.

Andreas Bergwall gör sin första säsong i AIK, efter att ha lämnat VSK för ett år sedan.
 
AIK:s tvåmålsskytt Johan Willes kramas om av tränaren Pelle Fosshaug efter segern.
 

Matchfakta – Elitseriekvalet

AIK–Frillesås 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 (22) Klas Nordström (Rinat Shamsutov), 2–0 (80, straff) Johan Willes, 3–0 (90+1) Johan Willes.

Hörnor: 11–5.

Utvisningar: AIK 2x10, Frillesås 2x10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 229.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards