Direktlänk till inlägg 25 februari 2019

Referat Borgia Norrköping-Stjärnan 4-7

Av bandystars - 25 februari 2019 08:00

Borgia skriver på sin hemsida ett ypperligt referat från matchen och de sparar inte på adjektiven  


Borgia Norrköping - IF Stjärnan 4 - 7 


Vi avslutade säsongen på precis samma sätt som vi började. Med en hemmamatch som fick flyttas till Katrineholm. Det innebar att vi av årets 16 matcher, har spelat 10 på bortais och 6 hemma på Himpa.


Nåväl, efter förflyttning 45 minuter norrut, klev lagen ut på isen utan uppvärmning och startade matchen en timme försenad. Isen var lite sträv men hård och spelbar. Vi börjar i motvind och bygger anfall nerifrån. Vi gör det bra, men har svårt att nå hela vägen ner till Stjärnans mål. 0-1 kommer i 8:e minuten, då vi inte lyckats få bort ett inspel från kanten. Vi börjar flytta ner bollen via halvlyft och skapar ett par heta chanser utan att ha skärpan och istället utökar Stjärnan till 2-0 via skott utifrån. Det forsätter i liknade stil, vi skapar och missar, med påföljd att Stjärnan gör 3-0 på hörna precis innan halvtid. I en spelmässigt stort sätt jämn halvlek har vi 0-3.


Vi repar mod och kraft inför andra och Palle Geiborg reducerar omgående till 1-3. Resten av halvleken byter lagen mål med varandra och för vår del är det en uppvisning i missade målchanser. Härtill ska sägas att Stjärnans målvakt, Martin Andersson är fenomenal med den ena svettiga räddningen efter den andra, totalt 17 räddningar. 1-4  kommer istället via genomspelning. 2-4 från Fredrik Nilsson. 2-5 & 2-6 via långskott. 3-6 genom Kalle Lindström och 4-6 av Palle Geiborg innan Stjärnan sätter punkt med 4-7 återigen med skott utifrån.


En lite märklig avslutning med förlust i en match där vi trots allt gör många bra saker. Defensiva positionerna är riktigt bra och jobbet hårt. Offensivt har vi många fina anfall, men skärpan och kylan saknas. Många matcher har dock sett ut på liknade sätt, där vi får slita betydligt mer för våra mål, än motståndarna för sina. Något att jobba på inför kommande säsong. Sammanfattningsvis känns året OK sett till förutsättningarna, men det finns stor utvecklingspotential i laget.

Det ska vi få fram nästa år.


Kalle Lindström gjorde sin bästa match i A-laget med kopiöst jobb både framåt och bakåt. Firade sin 19:e födelsedag med sitt första mål. Kul att se. Simon Karlsson spelade rejält med bra placeringsförmåga och många fina brytningar. Bygger även upp mycket som spelförande back.

Martin Johansson har fått kliva ner som halv och har därifrån levererat fina lyft för forwards att jobba med. Har även hittat bättre i defensiva positionen.


Stort tack till Stjärnan och domarna för flexibelt agerande. Katrineholm för snabb isberedning och Linda, Johnnie, Anders och Mankan för Elitrapport och Speakerinsatser på bortaplan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards