Direktlänk till inlägg 18 februari 2019

Referat Tjust - Målilla

Av bandystars - 18 februari 2019 07:30

Målilla:s husorgan och Ossian  skriver efter matchen 


Tjust krossade Målilla med 10–3 och hade faktiskt avgjort matchen efter dryga kvartens spel. Foto: Ossian Mathiasson


Tjust-kross i derbyt mot Målilla – avgjorde på en kvart

 
Tjust gav inte Målilla någon chans i derbyt och matchen var i princip avgjord redan efter en kvart.
Det stod 5–0 efter 17 minuter och överkörningen stannade vid 10–3 på Tjustvallen.
– Vi började fantastiskt bra, säger tränaren Thomas Fransson.

I annandagsderbyt mellan Målilla och Tjust delade lagen broderligt på poängen efter att Målilla fått en drömstart och kvitterat på tilläggstid. 

I eftermiddagens returmöte var det aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna derbyt. 

Det var sett över hela matchen klasskillnad från första till sista minut och Tjust hade faktiskt avgjort matchen efter en kvart. 

En kvart rcäkte för Tjust

Det gick undan i början av matchen och Målilla hittade inte rätt i defensiven. Målen trillade in i rask takt: 1–0 i femte minuten, 2–0 i sjunde, 3­–0 i elfte, 4–0 i 15:e, 5–0 i 17:e och 6–0 i 26:e. 

– Vi började fantastiskt bra och matchen var egentligen slut efter dryga kvarten. Vi gick ut och spelade fantastiskt bra under de första 20–25 minuterna. Vi tappade en hel del av intensiteten när det var avgjort. Jag trodde att det skulle bli en betydligt tuffare tillställning men vi var fullt motiverade, säger Thomas Fransson.  

Hur var stämningen och känslorna efter pangstarten?

– Känslan var att vi hade spelat jättefint, både offensivt och defensivt. Vi gjorde flera fina bandymål. Sen ändrade Målilla taktik, spelade mer defensivt och ställde upp för att hålla siffrorna nere. Vi gjorde inte jobbet fullt ut hela matchen men det kan man inte begära när det är avgjort, säger han. 

Det rullade på för seriesuveränen Tjust som ledde med 7–0 efter en halvlek. I andra halvlek gjorde lagen tre mål vardera och matchen, som sågs av 328 personer, slutade 10–3 i klar hemmafavör.

Fyra mål av Wretman

Jesper Lüning, tränare i Målilla, var långt ifrån nöjd med vad hans lag presterade i början av första halvlek och kände att matchen tog slut tidigt. 

– 5–0 efter 17 minuter, då vill det ganska mycket till för att vi som ett bottenlag ska rubba Tjust. Vi tog timeout i samma veva och diskuterade flera delar som vi var tvungna att få ihop i försvarsspelet. Jag upplever att vi fick defensiven lite tätare under resten av första halvlek och i andra fortsatte vi att jobba i defensiven och få till mer eget spel. Det är vi nöjda med, vi stod upp på ett helt annat sätt och trodde mer på oss själva, säger Jesper Lüning. 

Sebastian Nilsson, som svarade för tre eleganta framspelningar i första halvlek, var Tjusts bäste spelare tillsammans med fyramålsskytten Albin Wretman, Johan Andersson och Simon Oscarsson. 

Hela Målillalaget fick beröm för att de knöt näven i fickan i andra halvlek. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards