Alla inlägg under september 2018

Av bandystars - 26 september 2018 06:00

Då presenterar vi herrbandyns tredje nya/nygamla spelare, via Kenth Sundbergs penna:

”Ännu en comeback och det är ingen mindre än den hårdskjutande backen Patrik Andersson. Patrik har blivit sugen på att testa på bandyspel igen då många av hans kompisar spelar i Skirö. Patrik som är en egen produkt är en riktigt stabil back som har ett bra skott och ett bra långt spel. Vi hoppas gå mycket nytta av honom under säsongen!”

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, hatt och närbild
Av bandystars - 25 september 2018 06:00

Dags att presentera den andra i raden av nya och nygamla spelare genom Kenth Sundbergs penna och idag får han kommentera sonens coneback:

”Efter nästan två års skadefrånvaro är det dags för Sebastian Sundberg att göra comeback. Oj vad han och vi har väntat på det. Sebastian är en klok spelare där enkelhet och passningsspel är signum för vad han gör på planen.”

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, hatt och närbild
Av bandystars - 24 september 2018 06:00

äsongen 18/19 är nu på gång på allvar! Med start idag kommer vi att, via matchcoachen Kenth Sundbergs penna, presentera nya och nygamla spelare i herrtruppen. Idag berättar vi också vilka spelare som lämnat SAIK.

Först ut att presenteras är nygamla Petter Johansson, ny från nedlagda Malmbäck:
”Petter har på nytt bestämt för spel hos oss. Det är vi otroligt glada för. Petter är en otroligt duktig spelare där klokhet, passningsspel och skott är hans styrkor. Han är dessutom en kanonkille vid sidan av plan. Bakom hans ödmjukhet döljer sej dock en vinnarskalle utan dess like. Ska bli kul att se vad Petter kan uträtta i den omgivningen som finns i Skirö. Det var många i laget som blev riktigt glada när Petter bestämde sej för oss.”

Förluster:
Philip Zander, Eskilstuna BS
Viktor Friman, Nässjö IF
Viktor Strand, Jönköping Bandy
Wilhelm Hugosson, Tjust IF
Hannes Karlsson, slutat
Erik Tidblom, slutat

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, närbild
Av bandystars - 23 september 2018 08:00

Nu har lagkapten och assisterande lagkaptener utsetts, det blev inte helt oväntat David Walfredsson som fick lagledningens förtroende att även i år leda laget som kapten.


David är en kulturbärare med ett riktigt tjusthjärta, han har varit delaktig i Tjust Bandys resa ända från pojklagen upp i A-laget och har dessutom en ledarförmåga som passar väl in i Tjust-tänket.


Förtroende som assisterande kaptener gick till Mathias Norell och Sebastian Nilsson, även dessa båda är riktiga ledare och kulturbärare.

Mathias är även han uppfostrad i tjust-tänket och efter några år i andra klubbar är han sedan några säsonger tillbaka i moderföreningen.

Sebastian är tillbaka inför denna säsongen i Tjust Bandy efter några säsonger i BK Bore, även om han inte är uppvuxen i Tjust Bandy så är han en riktig Tjustspelare med stora ledaregenskaper.

Av bandystars - 22 september 2018 20:00

Säsongspremiären på stor is blev en målrik historia där FAIK drog det längsta stråt till slut mot Västanfors.

Matchen svängde några gånger då FAIK var sårbara i början på båda halvlekarna med totalt 4 av 6 insläppta mål just där, kan vi tvätta bort dessa ”skamfläckar” då vi inte riktigt är vakna i starten av båda halvlekarna ja då kan säsongen bli riktigt rolig.


Det syntes många bra intentioner från hela laget och då är det ändå 3 nya spelare som kommit in från förra säsongen som ser riktigt bra ut alla 3 och då ska vi veta att några stabila i framförallt Lehnbom och Jansson inte var med idag.


Slutsummering av matchen blir med beröm godkänt från hela laget och det som imponerar mest från läktaren är att alla tar det defensiva ansvaret ända från Wallberg på topp till Melvin på libero position.


Det syns även att de yngre spelarna har tagit kliv i sin utveckling.


Som sagt alla FAIK supportrar det kan nog vara värt att ta sig tid att ta sig upp till Grosvad och bilda sig en egen uppfattning för detta ser onekligen lovande ut.


Länk till matchprotokollet här:Matchprotokoll


Nästa träningsmatch mot förra säsongens kvallag till allsvenskan Skirö AIK lördag 29/9 i Vetlanda.


Av bandystars - 19 september 2018 07:04

ÅBK har gjort upp med storskytten Andrej Kiselev. Ryske Kiselev som är 34 år ansluter till ÅBK 1 november. Kiselev har som vana att snitta ca 50 poäng per säsong. Han har spelat i Murmansk i 5 år samt även representerat Haparanda 1 säsong och där gjorde han 42 mål. Välkommen Andrej skriver ÅBK på sin hemsida .

Av bandystars - 15 september 2018 18:23

Skirö spelat sin första träningsmatch och följande uppsnappat på deras facebook

Skirö AIK fick en rejäl lektion av Åby/Tjureda i första träningsmatchen. De allsvenska kronobergarna vann med 13-2.

Så här kommenterade tränaren Johnny Quiros efter matchen:

-Tycker inte vi räcker till mot Åby,de är bättre än oss på alla plan. Vi bjuder på enkla mål för de är hetare än oss, vi klarar inte av deras flippspel och har svårt att skapa något framåt. Eftersom vi inte kommer till några avslut får de hela tiden ställa om på oss och då blir det svårt att få till positioner i defensiven, vi spelar för svårt samt för mycket på felvänd spelare.

-Vi måste dock ha med oss att vi möter ett bra lag som är oerhört täta i sin defensiv samt har bra avslutare i Filip Bringe och Filip Fransson. De är också bättre tränade än vad vi är så vi orkar heller inte stå upp. Vi får knyta näven och analysera matchen i veckan så får vi jobba på under två veckor innan nästa match, då får försöka få till det bättre.

https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=24070

Av bandystars - 12 september 2018 06:00

Uppdatering träningsmatcher

 

30/9 kl. 15:30    Jönköping - Tjust Bandy, Vetlanda

7/10 kl.  09:30   Nässjö B - Tjust Bandy, Nässjö Stinsen Arena

14/10 kl. 18:30  Tjust Bandy - Finspång, Vetlanda

20/10 kl. 11:30  Tjust Bandy - IF Stjärnan, Vetlanda

27-28/10 Träningsläger i Nässjö, 2 matcher
                27/10 kl. 18:00 Tjust Bandy - Mölndal Bandy
                28/10 kl. 16:00 Tjust Bandy - Skövde Bandy

5/11 kl. 19:00 Tjust Bandy - BK Derby, Tjustvallen eller Stångebro IP


ÅBK A träningsmatcher

Sö 7/10 Eskilstuna kl.12.50 i Västerås

Sö 14/10 Skirö kl.16.30 i Vetlanda

Sö 21/10 Jönköping kl.18.00 i Nässjö

Sö 28/10 Träning på Stångebro

Fre 2/11 Derby på Stångebro

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards