Direktlänk till inlägg 14 oktober 2018

Träningsmatcher 14 okt resultat

Av bandystars - 14 oktober 2018 07:42

Borgia möte Eskilstuna i ABB Arena i Västerås

Borgia Norrköping-Eskilstuna BS 3-3

Återigen börjar vi mycket bra, stort bollinnehav, god grundfart och vi tar kontroll på matchen. Det dröjer inte längre än till 6:e minuten innan Tobias Pettersson sätter ett direktskott inspelat från Marcus Johansson på kortlinjen. Vi fortsätter på inslagna linjen och första 30 minuterna har vi många fina anfall. Vi flyttar bollen över stora ytor och varierar spelet med urvändningar och pass i djupled. Sista kvarten av första halvlek går vi ner lite i tempo, tappar grundfarten och söker för svåra alternativ. Eskilstuna skapar inga jättelägen, men kvitterar ändå på hörna. 1-1 i halvlek, med mersmak för oss.

Andra halvlek börjar vi som första och har stort tålamod med våra anfall. När vi väl bestämmer oss för att gå rejält i anfallen hittar vi bra vinklar från sargen, in i planen, på Eskilstunas planhalva och skapar många lägen där vi endast har 2-3 spelare kvar. Efter ett fina uppbyggt anfall hittar Fredrik Nilsson, Tobias Pettersson som med ett distinkt skott sätter 2-1. Trots våra fina uppbyggnader har vi en del att jobba på sista 3:e delen då vi inte når hela vägen ner, utan får som bäst ett frislag. Lite för ofta tappar vi bollen utan att komma till avslut och blir sårbara i Eskilstunas kontringar,  då vi inte är i rätt defensiva positioner. Relativt tätt händer detta 3 gånger vilket ger Eskilstuna 2 mål och en straff som skjuts utanför. Vid 2-3 får vi snacka ihop oss under en timeout och bara någon minut senare friställer Ludvig Carlsson, Patrik Geiborg med en fina lyra. Ensam med målvakten gör Palle inga misstag, 3-3 som även blir slutresultat.

Kul att se att vi tog steg framåt från Köpingsmatchen. Det är vi som är spelförande och många spelare är delaktiga. Vi behöver dock bli mer syniska i både anfall och försvarsspel. Framåt måste vi komma till fler avslut så vi hinner organisera oss, bakåt behöver vi ta enklare frislag för att få spelstopp för motståndarna. Ambitionen och viljan är dock stor och det känns som det finns lite mer att hämta.

Carl Malteskog, 15 år, gjorde sin A-lagsdebut med en äran. Skapade sig själv ett riktig bra läge i första halvlek och var ytterst nära att näta på volley, i andra. Plus till Tobbe Pettersson som kom till många avslut och 2 mål. Stort defensivt jobb på bakre mittfältarna Gustav Lysell-Smålänning, Adam Skoglund, Lukas Wiktorsson och Kalle Lindström.

Samtliga spelare bidrar på ett bra sätt och det finns att bygga vidare på.

Nästa helg är vi spellediga innan vi möter Derby 28 Oktober.


Skirö möte Åtvidaberg i Sapa Arena Vetlanda 

Bra insats mot seriefavoriten

ÅBK A mötte på söndagseftermiddagen Skirö på bortaplan i Hydro Arena i Vetlanda. Slutresultat: 5-3(3-2) till Skirö. ÅBK gjorde en jämn match mot seriefavoriten. Trots ljusår sämre i förberedelse så gör vi en kanonmatch säger lagledare Anders Karlsson i ÅBK. Matchen stod och vägde vid 3-3 och vi kunde lika gärna fått in ett ledningsmål säger Karlsson. Stort beröm till ett hårt arbetande ÅBK med extra beröm till Eric Skoogh i försvaret och Andrej Zelenin på mittfältet. Målskyttar i ÅBK: Simon "Saja" Skoogh 2 och Eric "Eken" Strömberg 1. Nästa helg möter ÅBK Jönköping Bandy i Stinsens Arena i Nässjö.



Skirö AIK
5-3
Åtvidabergs BK
 

Tjust möte Finspång i Sapa Arena Vetlanda 

Tjust bandy-FAIK 3-9

Tränare Jajja nöjd !

Så här samanfattar spelande tränare Johan”Jajja” Jansson dagens insats borta mot Tjust bandy 3-9 (1-2)


-En bra defensiv insats där vi var på tå och åkte mycket mer skridskor än senaste matchen mot Skirö. Samtliga gjorde det vi kommit överens om så jag är nöjd med grabbarna. 


- I offensiven var det många som var delaktiga och vi hade mycket passningar och bra kombinationer. Kul med många olika målskyttar.

Matchens delikatess och mål är när Gustav Ströberg frispelar Jonas Tell som rundar målvakten till 1-4.


Sammanfattningsvis en bra match där vi har mycket positivt att ta med oss och samtidigt mycket vi kan jobba på och förbättra. 


Alla får med beröm godkänt!


Nästa uppgift blir från allsvenskan nedflyttade Gustavsbergs IF i Relitahallen Uppsala kommande lördag kväll under träningshelgen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards