Direktlänk till inlägg 26 november 2017

Tjust – Malmbäck 6 – 5 ( 1 – 1 )

Av bandystars - 26 november 2017 17:06

Tjust vann men inte mer, dessutom små irriterat på isen är det den som gör flest mål som segra. 

 



Tjust Bandy
6-5
Malmbäcks IF
 

 

Tjust husorgan skriver på webben och där finns bilder också för matchen

 Vassa minuter avgjorde för Tjust


BANDY Efter en tillknäppt första halvlek satte Tjust Bandy ordentlig fart i inledningen på den andra. Ett ryck som bäddade för två hemmapoäng på Tjustvallen - men det satt hårt inne till slut.

Nyförvärvet från Målilla, Alexander Nelson, satte Tjusts första mål i mötet med Malmbäck när han kvitterade gästernas ledning efter 25 minuter. Mer av värde hände egentligen inte under de första 45 minuterna. Därför var det nog skönt för Gamleby-gänget att det blev ordentlig islossning i den andra. Men det kunde gått åt andra hållet - för redan efter 30 sekunder av andra halvlek stod Tjust-målvakten Daniel Wärn för en praktparad när en Malmbäckspelare kom helt fri. 20 sekunder senare låg bollen i andra kassen - sist på bollen var Maxim Pyanov.

 

– Det är små marginaler. Vi gör många saker bra men svårigheten är fortfarande att få ihop det över 90 minuter, säger tränaren Thomas Fransson efter matchen.

 

Pyanovs mål var startskottet på en intensiv andrahalvlek. Minuten efter hans mål följde landsmannen Stanislav Klyushanov upp med att näta efter en soloräd. Kort efter det reducerade gästerna - och matchen blev ordentligt grinig. Den eminente domaren Lisa Elg hade fullt sjå med att stävja hetlevrade spelare. Bland annat fick Alexander Nelson vila i tio minuter för osportsligt uppträdande. Det var hans andra utvisning i matchen, och när den var avverkad satte Fransson Nelson på bänken.

 

– Skulle han fått en till så hade han varit avstängd framöver, förklarar Fransson.

Det definitiva rycket kom under en tiominutersperiod mellan minut 60 och 70. Då satte Klyushanov ytterligare två mål och Pyanov ett och Tjust Bandy såg ut att behagligt segla mot sina första poäng för säsongen.

– Stanislav är ju förbannat bra där under 20 minuter. Han är lite bollkär ibland ibland men han är väldigt viktig för oss, säger Fransson.

 

Tjust föll dock in i en falsk trygghet medan Malmbäck desperat kämpade sig tillbaka in i matchen. När tio minuter återstod hade man krympt Tjust-ledningen till två mål.


Vi blev lite självgoda, det har vi inte råd med. Det blev onödigt spännande på slutet, tycker Fransson.

Fransson tog timeout för att stoppa blödningen - en taktik som gick hem. Malmbäck fick visserligen in en boll till, men det var precis i anslutning till slutsignalen så det var ingen fara på taket.

 

– Det viktigaste för oss var att få med oss två poäng och få känna att vi kan vinna matcher. Stundtals är vi jäkligt bra men, som sagt, en match pågår i 90 minuter, avslutar Thomas Fransson.

 

Poäng Tjust Bandy: Stanislav Klyushanov 3+1, Maxim Pyanov 2+0, Kristian Weineholm 0+2, Alexander Nelson 1+0, Johan Andersson 0+1.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards