Direktlänk till inlägg 16 februari 2017

Ett derbyslag med extra allt

Av bandystars - 16 februari 2017 18:48

Rivaliteten har alltid funnits där. Nu slåss båda dessutom för sin division 1-existens. – Det är väl få derbyn som sportsligt gällt så mycket. Husorganet tog pulsen på lagledarna inför derby i kväll

Säsongen har inte blivit riktigt som det var tänkt varken för Stjärnan eller BK Bore. I stället för att slåss om platserna i toppen slåss lagen nu om att hålla sig kvar i division 1. Kvällens derby är av yppersta vikt för båda lagen i jakten på att säkra kontraktet.

– Ja, det är väl få derbyn som sportsligt gällt så mycket. Jag kommer inte på något i alla fall, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Bores spelande tränare Sebastian Nilsson har redan laddat för matchen ett bra dag.

 

– Ja, absolut, jag har laddat för den här matchen i några veckor. Det är ju så klart extra viktigt med tanke på att vi båda verkligen behöver poängen. Vi skapade ju oss lite bättre förutsättningar när vi slog Tjust senast. Vi har ett bra läge att sätta dit Stjärnan nu.

Bore har tre matcher kvar att spela och Stjärnan har två matcher kvar.

– Jag tror att det räcker med tre poäng för oss i de tre matcherna, men ska gå för fyra. Det går inte begära att vi ska kunna slå Skirö borta även om vi ska ge det en chans, säger Nilsson.

Stjärnan har Bore i kväll och sedan väntar BoIS, som också är inblandade i kampen om nytt kontrakt i sista omgången.

– Förutsättningarna ändras ju efter varje omgång, det blir inte som man tror och tänker sig. Men jag tror två poäng borde räcka, men det är ingen garanti.

Publikintresset har varit svagt under säsongen men både Nilsson och Folkesson hoppas att derbyt, där det är gratis inträde, ska locka en hel del publik.

– Det har varit dåligt publikmässigt, men det beror givetvis en hel del på att det gått sämre för oss de två senaste åren. En sådan här match borde väl locka lite mer, men jag vågar inte spekulera i någon publiksiffra. Men det är alltid roligare att spela när det är mer publik.

– Man taggar alltid till lite extra när det är mer publik, säger Nilsson.

Stjärnan har haft en del sjukdomsbekymmer den senaste tiden, men hoppas kunna mönstra bästa tänkbara lag. BK Bore får klara sig utan Johan Andersson som är avstängd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards