Segerramsan ljöd högljutt i omklädningsrummet efter matchen. Det är något som Tjust Bandy har gjort till en trevlig vana den här säsongen.

8–2 hemma mot BoIS BK från Tranås var ord och inga visor. Och Tjust Bandy befäste sin andraplats i division 1 södra.

Men det såg inte ljust ut till en början. När 17 minuter var spelade hade bortalaget gjorde både 0–1 och 0–2.

Tjust Bandy fick förvisso in en reducering innan pausvila, men var allt annat än tillfreds med vad de hade uträttat på isen.

– Vi höll oss inte alls till planen vi hade pratat om innan. Vi åkte för mycket på egen hand och lade inte ner jobbet som krävs, säger Alexander Sannikov.

– Vi fick höja stämman i paus för att få ordning på det. Det var inställningen som var för dålig från vår sida i första halvlek. Målvakten Daniel Wärn måste berömmas, han gjorde flera fina ingripanden, säger tränaren Thomas Fransson.

Tjust Bandy kom onekligen ut som ett annat, bättre lag i andra halvlek. De såg ut som det välspelade Tjust vi har vant oss vid den här vintern.

I 65:e minuten bombade Stefan Erixon in en hörna och Tjust hade vänt till 3–2.

– Vi kom in i våra roller som vi har gjort tidigare och började få fart i spelet igen, säger Alexander Sannikov.

Fart hade Tjust Bandy sannerligen. De svishade förbi BoIS-spelarna gång på gång och när spelet öppnade upp sig ännu mer på slutet var Tjust inte sena på att ta för sig av ytorna som gavs.

– Vår andra halvlek är riktigt bra, så är det, säger Thomas Fransson.

8–2 blev det alltså till slut. En överkörning med andra ord.

– Att vi har ett bra självförtroende är skönt att ha med sig hela tiden. När vi låg under med 0–2 vet vi att vi kan vända och att vi har ett fungerande spel om alla gör det de ska. Det är en trygghet, säger Sannikov.

Alexander Sannikov var med om skitsäsongen i fjol och således om lyftet som skett denna säsong.

– Det betyder mycket att vi har bra målvakter den här säsongen, det är viktig post. Det är även roligt att se klubbens egna unga talanger som presterar bra för oss, säger Sannikov.

– Sedan ville ingen hamna i botten i år igen. Det är inte roligt att ligga där nere som vi gjorde förra året. Alla som är kvar har höjt sig.