Direktlänk till inlägg 29 januari 2017

Inför Stjärnan - Tjust del 2

Av bandystars - 29 januari 2017 05:30

Tjusts snabba förvandling: "Finns två huvudanledningar" Detta skrev ett annat husorgan inför matchen

Förra säsongen distanserad tabelljumbo - nu överraskande tabelltvåa

Tjust Bandy har genomgått en snabb förvandling. Förra säsongen var man distanserad tabelljumbo i division ett nu ligger man överraskande tvåa med bara tre förluster på 13 omgångar.
- Det har fungerat riktigt bra nu på slutet, och det har börjat snackas bandy rejält i bygden nu, säger Tjusttränaren Thomas Fransson inför kvällens match borta mot Stjärnan.


Åt serieledande Åby/Tjureda (25 poäng) finns inget att göra med bara fem omgångar kvar att spela. Åby är i en klass för sig och lär inte förlora någon match överhuvudtaget på hela säsongen, men där bakom ligger Tjust på 17 poäng, Skirö 16, Malmbäck 16 och Målilla 15 poäng och tampas om andraplatsen.

- Andraplatsen är i sig inget vi siktar på. Det viktigaste är att vi har gjort ett bra avstamp inför framtiden och att vi fortsätter att spela en bra bandy, säger Thomas Fransson.

Hur kommer det sig att ni har förbättrat er så markant på så kort tid?

- Det finns framförallt två huvudanledningar. Den största är målvaktsbiten. Förra säsongen hade vi ibland sådan kris att vi tvingades kasta in en utespelare i mål och vi visste redan på förhand att vi skulle förlora matcherna.

- Den andra är att vi var nästan en helt ny trupp förra säsongen efter att flera tongivande spelare hade lagt av. Det tar tid att spela ihop ett nytt lag och nu en säsong senare börjar vi att bli samspelta.

Tjusttränaren tänker framförallt på Martin Lyngell och Anders Davidsson, två av Tjust Bandys bästa spelare säsongerna dessförinnan. Dessa förgrundsfigurer har den här säsongen ersatts av Maxim Pyanov, Stanislav Klyushanov och Kristian Weineholm.

- Tre mycket bra spelare på den här nivån, och så har vi ju dessutom lyckats krydda det hela med "X:et" (Stefan Erixon, en av Sveriges bästa spelare genom tiderna), vilket har gjort att det snackas bandy i bygden som aldrig förr.

Starkast möjliga lag

Tjust har två segrar av två möjliga mot Stjärnan, tabellsexa med nio poäng, den här säsongen; 63 och 87.

- Vi förväntar oss att möta ett revanschsuget Stjärnan. De är nog sura för att vi lyckades vända 47 till 87 mot dom senast.

Tjust, som senast vann hemma mot Månsarp med 61, kommer till spel med starkast möjliga lag. Vem som vaktar målet, Emil Paulin Ström eller Daniel Wärn, bestämdes efter torsdagskvällens träning.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards