Månsarp ligger sist i tabellen med endast en seger och tolv förluster. Men segern togs i fredags över Målilla så det är förmodligen ett lag med stärkt självförtroende som kommer till Tjustvallen.

– Det är ett hungrigt lag vi möter, det kommer inte att bli lätt, säger Tjust Bandys rutinerade kugge Mathias Norell som inte kunde medverka i fredagens match på grund av sitt arbete, men nu är tillbaka i truppen.

Senast lagen möttes i mitten av december fick Tjust en jobbig start där man hamnade under med 4–0. Men innan första halvlek var över hade Norell en galen sjuminutersperiod där han i stort sett på egen hand såg till att matchen levde i paus då han gjorde tre raka mål och reducerade till 4–3.

– Vi fick momentum efter det och malde ner dem i andra. Månsarp är livsfarliga när de får lite flyt, då kämpar dem med näbbar och klor. De har även några spelare som är väldigt duktiga, säger Norell vars lag vann den matchen med 5–6 till slut.

– Nu verkar det som att Månsarp har hittat något igen. Det var likadant förra säsongen vid den här perioden, då gick de nästan rent efter att ha legat i botten i början. Vi måste vara heltaggade.

I och med det oavgjorda resultatet mot Skirö i fredags ligger Tjust Bandy trea i division 1 södra med sina 15 poäng, ett poäng bakom tvåan Skirö. Nedanför jagar fyran Malmbäck (14 poäng) och femman Målilla (13 poäng).

Tjusts poänggörare i fredagens bortamatch mot Skirö var: Stanislav Klyushanov 1+0, Maxim Pyanov 1+0, Tobias Lisell 1+0, Stefan Erixon 0+1, Alexandr Sannikov 0+1.

Då Mathias Norell är med i truppen igen ställer Tjust Bandy upp med fullt lag i söndagens hemmamatch mot Månsarp.