Direktlänk till inlägg 26 december 2016

Bore - IF Stjärnan referat enl husorganet

Av bandystars - 26 december 2016 18:37

Givmilt Bore orkade inte jaga ifatt Stjärnan detta skriver husorganet på webben efter att bevittnat matchen live tycker sig Bandystars tolkat matchen via elitrapport ganska bra då siffrorna stämmer och matchbilden var inte helt fel tolkad den heller om ni r Missade förstås Bandystars de yttre förutsättning. Nu spelades matchen och Bore får jaga vidare efter en derbyseger kommer det att bli fler tillfällen framledes och en match i matchen blir detta.

 

Foton: Roger Carlsson från husorganet                                        
                      

BK Bore har inte vunnit ett annandagsderby mot Stjärnan sedan 2003.

 

Man får fortsätta vänta efter att Stjärnan vunnit med 6-5.

   

Att isen var som bra som den var på Kjellskulle var en bedrift. Efter flera dagar på slutet med många plusgrader och stark vind var det inte helt klart att matchen skulle kunna spelas på utsatt tid.

– Vi sa att vi skulle ta beslut tidigt på morgonen och isen var för dålig så hade vi fått skjuta fram matchen några timmar, säger Bores Koordinator Tobias Ekström.

Isen var dock i bra skick och beslutet kunde tas tidigt.

– Ja vi såg tidigt att det bara var att köra på, säger Tobias Ekström.

När matchen sedan drog i gång på utsatt tid hade nog Bore önskat att den blivit uppskjuten. Laget var inte alls på tårna och redan i den andra spelminuten small det till när Pavel Gravilov mötte upp en hörna och smackade in ledningsmålet för Stjärnan. Inte heller efter det målet skulle Bore vakna. Bara tre minuter senare blev det 2-0 efter att Stjärnan vunnit kampen framför mål och bollen gått fram till Ivan Ushakov som utökade ledningen.

– Det är för tråkigt att vi ger dem den starten. De har bra förutsättningar i inledningen också då de har medvind samtidigt som vi har en mycket jobbig sol som lyser os rakt i ögonen där vi inte ser mycket alls. säger Bores Sebastian Nilsson.

Stjärnan gjorde även 3-0 innan Bore tog sig tillbaka spelmässigt. Hemmalaget började skapa tryck men man var inte skärpta i avslutningarna. Ett bra bevis på det kom när man i första halvlek brände två straffar. Stjärnan hade i och med en bra start fått bra kontroll på matchen.

– Vi gör det bra och har koll på dem tycker jag även om jag även tycker att vi blir passiva under sista halvan av första halvlek. Men ledning med 31 i paus är så klart bra, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Stjärnan utökade tidigt i andra halvlek till 4-1 och man lät inte Bore komma riktigt nära resultatmässigt. Så fort Bore reducerade så gjorde Stjärnan mål direkt efteråt.

– Vi bjuder på för mycket. Vi bränner två straffar och slår många felpass. Vi får aldrig någon energi av våra mål då vi släpper in mål så snabbt efter, säger Sebastian Nilsson.

Spänning skulle det dock bli i slutet av matchen. Stjärnans ledning med 6-3 såg trygg och säker ut när klockan tickade upp mot 82 minuter. Då slog Eric Jakobsson in sitt andra mål för matchen efter en retur och bara tre minuter efter det gjorde Andreas Johansson 6-5 efter en fin uppåkning av Sebastian Nilsson. Efter det hade även Bore tre hörnor där man hade chansen att kvittera men Stjärnan höll emot och tog segern.

– Det var onödigt spännande i slutet och isen blir dålig och främjar det chansspel som Bore måste ta till när man lyfter in många bollar mot vårt mål, säger Pelle Folkesson.

Bore får därmed vänta i minst ett år till på att plocka sin första seger i ett annandagsderby sedan 2003.

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards