Direktlänk till inlägg 16 december 2016

Tranås - Åby/Tjurda 1 - 5

Av bandystars - 16 december 2016 15:30

Åby/Tjureda vann sedvanligt igen sin bandymatch, även om siffrorna inte blev lika stora denna gång. Följande referat finns att läsa på Åby/Tjureda hemsida

5-1 seger mot ett bra BoIS Bandy

Mot ett krigande BoIS Bandy lyckades a-laget på onsdagskvällen ta två nya poäng. Två mål efter hörna i inledningen av andra halvlek i ett viktigt skede av matchen ledde fram till slutsegern med 5-1.

Laget:

Linus J i mål.
Daniel H libero.
Daniel T och Dennis backar.
Victor N och Johan G halvor.
Pontus defensiv mitt.
Marcus B och Andreas L offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Gustav J, Christoffer C, Tobias Eiman, och Linus Thoresson.


Första halvlek:
I början på matchen går vi upp högt på BoIS och sätter tryck men BoIS är ganska bra med och har mest boll inledningsvis. De är också hemmlaget som får första farliga läget på ett bra långskott som Linus gör en fin räddning på.
Tranås varierar sitt spel och har en del lyft som vållar oss lite problem. Sex minuter in i matchen testar Filip skott på distans och målvakten klarar inte av att hålla bollen. På returen är Björn framme och det är 1-0 till oss.
Vi har lite svårt att komma igång med vårt spel och söker den avgörande passningen lite för ofta. Samtidigt spelar BoIS bra och täpper till mittten på ett bra sätt.
Efter en kvart har vi ändå ett fint anfall med snabbt bolltempo på egen planhalva, en öppnande passning in på offensiv planhalva till Björn som tagit en fin åkning. Avslutet sitter på mål men målvakten räddar till hörna. En hörna som vi skjuter över.
Fem minuter senare kan vi utöka vår ledning till 2-0. Lysse får bollen på egen planhalva sätter en enkel passning till Pontus som har farten uppe, går förbi ett par gubbar och sätter en perfekt passning till Coffe som kan gå på utsidan av den sista försvararen coh skjuta i mål.
BoIS är inte ofarliga och skapar ett par chanser och har många hörnor.
Halvtimmen spelad och Björn får ett friläge efter en bra lyra av Nyman men målvakten räddar. Några minuter senare är det Linus tur att rädda ett friläge efter domaren släppt en misstänkt offside.
2-0 står sig till paus.


Andra halvlek:
Andra halvlek hinner bara gå ett par minuter innan vi får en hörna. Första skottet räddas, andra skottet täcks undan, tredje skottet täcks också undan men på fjärde försöket så sitter bollen i mål och det är nu 3-0 till oss. Målskytt Victor Nyman.
Två hörnor senare smäller det igen. Denna gången går första skottet i mål. Lysse assisterad av Pontus. 4-0.
Vi fortsätter att köra på. Spelet är ganska jämnt och BoIS kämpar på riktigt bra och försvarar sig bra. Vi har svårt att komma igenom och försöker gå lite mycket i mitten istället för att gå runt på kanterna.
Nästan timmen spelad och BoIS får ett nytt friläge efter en fin lyra. Återigen är Linus med och gör en grym räddning.
Med 20 minuter kvar av matchen kan vi göra 5-0 på ett avslut av Lysse som målvakten tappar in. Ett par minuter senare får vi en kontring emot oss och går bort oss en aning och BoIS Fredrik Nilsson kan rinna igenom, komma fri och sätta bollen i nät. reducerat till 1-5.
Sista kvarten händer sen inte så mycket i matchen. Dennis åker ut tio minuter för slag på skridskon men BoIS lyckas inte utnyttja det numerära överläget.
Bägge lagen har något avslut på mål i slutskedet av matchen men inget som blir så farligt och det blir inga fler mål. Vinst med 5-1.


Summering:
Vi har lite svårt att komma igång i matchen men lyckas ändå vinna stabilt med 5-1 och segern känns aldrig hotad. BoIS spelar bra och gör det trångt för oss och de kämpar hela tiden. Psykologiskt viktigt att få in två mål i inledningen av andra halvlek upp till 4-0.
Ett plus till Linus i mål som gör ett par bra räddningar under matchens gång, bland annat två friläges räddningar. Mål där och det hade kunnat se helt annorlunda ut.

Nästa match för a-laget redan på söndag då IF Stjärnan kommer till Åby.

Mål Åby/Tjureda:
Andreas Lysell 2 st, och Björn Einarsson 1 st. Christoffer Claesson 1 st, och Victor Nyamn 1 st.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Pontus Sjölund 2 st.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards