Direktlänk till inlägg 17 oktober 2016

Åby/Tjureda - Derby

Av bandystars - 17 oktober 2016 06:32

Åby/Tjureda skriver sedvanligt ett ypperligt referat efter sin match mot Derby på sin hemsida

För mycket utvisningar i säsongens tredje träningsmatch

Säsongens tredje träningsmatch mot Derby/Linköping såg länge ut att sluta med vinst, men Derby lyckades både reducera och kvittera i matchens slutskede och fastställa slutresultatet till 5-5. Alldeles för många utvisningar från vår sida gör att vi inte orkar hela vägen och här har vi något att jobba vidare med.

Laget:

Linus Johansson i mål.
Daniel Haraldsson, Libero.
Daniel tägt och Dennis Sjögren, backar.
Victor Nyman och Johan Gunnarsson, halvor.
Ponuts Sjölund, def. mitt.
Gustav Johanssonoch Markus Bodin, off. mittfältare.
Filip Fransson och Björn Einarsson, anfall.
På bänken: Lars Thuresson, Patrik Sjölund, och Adam Stemberger.

Första halvlek:
Vi börjar matchen piggt och får en bra chans direkt när Björn plockar ner en lyra och passar bollen vidare till Filip, men tyvärr blir det offside. Det känns som vi är lite bättre än Derby inledningsvis. Ytterligare en bra lyra håller på att friställa Filipnär en försvare drar iväg bollen med solklar hög klubba men domarna friar.
Istället kan Derby ta ledningen efter sex minuter när vi inte alls tar jobbet på mitten och en ensam motståndare går igenom hela vår styrning på fem man på mittplan, Dennis kliver upp och får klubban på bollen men inte bättre än att Derby spelaren får kontroll på den igen, en kort passnig i sidled och skott från nära håll och det är 0-1.

Minuten senare åker vi på vår första utvisning i matchen, Pontus 10 minuter fasthållning. Men vi fortsätter att trycka på och skapar en del lägen. Vi får vår första hörna i matchen, Derbys rus är bra och fångar upp den och kontrar men Daniel Haraldsson gör en fin brytning.
efter 12 minuter åker Derby på en 10 minuters utvisning och vi fortsätter att att bra tryck.Därför är det typsikt att Derby istället kan utöka några minuter senare. En sämre bollmottagning nära eget straffområde gör att vi drar på oss ett frislag. Frislaget går mellan rus och mur och in i mål vid stolpen, 0-2.

Vi närmar oss halvtimmen spelad när vi har ett par lyckade minuter. Pontus slår en perfekt genomskärare till Gustav, Gustav får tyvärr inte till bollmottagningen riktigt och chansen rinner iväg. Victor Nyman slår en fin lyra som sånär leder till friläge men Derby får bort den i sista sekund till hörna.
På hörnan får Filip bra träff och vi har reducerat, 1-2. Assist till Pontus.
Minuten efter vinner Filip ett Frislag på offensiv planhalva, han tar frislaget själv och det är kvitterat, 2-2.

Halvtimmen spelad nu, Filip jobbar bra i defensiven, tyvärr åker han ut 10 minuter och Derby får frislag. en billig utvisning. Kort därefter åker även Marcus ut och vi är nu två man mindre men står upp relativt bra ändå.
Vi har sånär ett bra läge igen, en bra passning är på väg att ge Björn friläge men bollmottagningen sitter inte rikigt och Björn kommer ur vinkel.

Derby är inte heller ofarliga och skapar en del lägen och någon hörna. På en av dessa hörnor lyckas vi ställa om men kommer aldrig till avslut.
Någon minut innan paus får vi en hörna där avslutet är bra men målvakten räddar, returen blir farlig men målvakten räddar även den.

2-2 i halvlek.

Andra halvlek:
Andra halvlek startar riktigt bra för vår del. Redan efter en minut har vi vårt bästa anfall i matchen. Bollen går som på ett snöre mellan flera spelare på egen planhalva innan Filip får den och slår en perfekt flip till Björn som plockar ner, rundar målvakten och sprätter bollen i mål. 3-2.
Minuten efter gör vi även 4-2. Filip hittar Pontus som slår bollen vidare till Björn som får på ett bra skott som målvakten inte hinner med på.

Derby får sedan ett bra skottläge efter slarv av oss på egen planhalva men Linus gör en fin räddning. Kort därefer har Derby även en hörna stenhårt i ribban.
Matchminut 52 och ny Derby hörna. och denna gången blir det mål. 4-3. Derby är inne i en bra period nu och vi åker på två nya utvisningar under kort tid. Två man mindre och nu blir vi rejält tillbaka tryckta. Derby har flera bra lägen men Linus är vass i målet och räddar oss.
Vi lyckas freda oss men drabbas av ytterligare en ny utvisning precis när Pontus har suttit av sin och får fortsätta med två man mindre. Derby fortsätter att ta avslut men Linus har kontroll och gör flera fina räddningar.

Ungefär 15 minuter kvar av matchen och nu är vi bara en man på utvisningsbänken vilket gör att vi kan börja skapa lite lägen igen. Pontus åker nästan igenom men Derbys sista försvarare bryter med frislag som reslutat. Frislaget slår vi rakt i muren.
anfallet efter slår Johan en perfekt lyra till Filip som plockar ner och avslutar. Stenhårt upp i taket från långt håll och
5-3.
Tio minuter kvar och vi lyckas sätta fin press på Derbys försvar och vinna bollen högt upp, Gustav tar bollen och går in i straffområdet och släpper fint till Filip men avslutet täcks till hörna. en hörna som blir resultatslös.

Tyvärr lyckas vi inte hålla ihop det på slutet. i 87e minuten kommer Derby runt på vår vänsterkant, ner på kortlinjen och kan spela in bollen. På bottre stolpen tsår en motståndare fri och kan enkelt slå bollen i mål. reducerat till 5-4.
Och i matchens näst sista minut får Derby hörna och skottet letar sig retligt in mellan alla ben på mållinjen. 5-5.
Kort därefter blåser domaren av.

Summering:
Resultatet är vi inte riktigt nöjda med med tanke på at vi släpper två mål i matchens slutskede. Ser man till hela matchen så skapar vi chanser. Vi har perioder i bägge halvlekar som fungerar mycket bra men orken finns inte där för att vi ska orka hela halvlekarna. Alla utvisningar vi drar på oss är givetvis en orsak också till att vi inte orkar och detta måste vi jobba på, åka mer skridskor istället för att hålla fast och slå.
Matchen är ändå en riktigt bra genomkörare för oss där vi ser en hel del saker som vi måste jobba på och förbättra, men också en del saker som vi stundtals gör mycket bra.

Extra plus idag till Linus i målet som räddar oss en period i andra halvlek där Derby verkligen tryckte ner oss.


Redan på tisdag spelar vi nästa träningsmatch, återigen mot Vetlanda P20 som vi mötte för 3 veckor sedan.


Mål Åby/Tjureda:
Filip F 4 st, och Bjön E 2 st.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Pontus S 2 st, Filip F F 1 st,och Johan G 1 st.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards