Direktlänk till inlägg 31 januari 2016

Målkavalkad mot Månsarp

Av bandystars - 31 januari 2016 08:49

Målkavalkad mot Månsarp och vi kan bara instämma att så var det nedan saxat från Åby/Tjureda hemsida.

Månsarps IF på besök och lagom till matchstart så avtog nästan regnet helt och det gick faktiskt att spela längst isen hela matchen. Detta kunde vi utnyttja och under matchens 90 minuter radade vi upp anfall efter anfall, det ena snyggare än det andra, och hela 15 gånger fick vi se anfallen leda till mål. Till slut vinner vi med 15-2 och det var många glada miner runt banan, och i omklädningsrummet efter matchen.

 

Martin och Pontus åter med i laget efter två matchers bortavaro. Även en ändring på vänsterbacken då Dennis utgått och Tobias Eiman kom in på denna positionen, Tobias första framträdande i a-laget i år.

Dessutom var Johan Gunnarsson äntligen tillbaka från sin skada som han fick för ganska exakt ett år sedan. Johan började på bänken men fick mycket speltid som vänsterhalv.

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Tobbe E backar.

Rinaldo och Gustav W halvor.

Pontus defensiv mitt.

Martin och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Johan, Marcus, Lars, Kasper och Axel

 

Första halvlek:

Matchen startar och vi tar tag i taktpinnen direkt. Efter fyra minuter kommer Fredrik igenom, vis straffområdeslinjen skjuter han ett skott som målvakten parerar till hörna. Gustav J slår in hörnan till Gustav W som skjuter 1-0. Månsarp får sin första hörna i 8 minuten och kan på den kvittera till 1-1 när vi inte är med på linjen och misslyckas med att få undan bollen som sakta letar sig över mållinjen.

Efter 15 minuter slår Månsarp en felpass rakt i famnen på Fredrik ett par meter utför eget straffområde. Fredrik lirkar sig förbi de sista försvararna och lägger bollen förbi målvakten samtidigt som han blir kapad av densamme. 2-1.

Några minuter senare gör vi 3-1 på ett riktigt fint anfall. Fredrik kommer upp med bollen på sin kant, vid mittplan slår han en passning tvärs över plan till Johan som med fart tar med sig bollen ner på vänsterkanten, slår en perfekt passning till Marcus som kommer någon meter utanför straffpunkten, Marcus klipper till direkt och skottet går i mål. Läckert.

En straff borde vi nog ha haft när Martin kan bryta sig igenom och in i straffområdet. avslutet förstörs av hackande klubbor men domaren valde att inte blåsa.

Månsarp drabbas sen av två utvisningar inom kort tid och vi går sedan upp till 6-1 efter ytterligare tre mål mellan minut 33 och 37. Först gör Gustav J 4-1 när han får helt öppet mål efter att Filip skjutit i stolpen. Sen letar seig en retur ut till Tobbe E som följt med upp i anfallet och han skjuter 5-1.

6-1 kommer efter att Fredrik kommer in på offensiv planhalva, flippar till Johan som tar emot och passar snett inåt till Kasper som från nära håll kan göra mål.

Kort därefter kan Månsarp reducera med ett nytt hörnmål. och i samband med målet åker Fredrik ut för olämpligt uppträdande.

6-2 i paus.

 

Andra halvlek:

Andra halvlek blir sedan spel mot ett mål och mycket kom att handla om Filip och Björn som verkligen trivdes där ute och har en fin kemi med varandra.

Men det dröjde till den 59 minuten innan nästa mål skulle komma. En perfekt genomskärare av Johan friställer Björn som får ner målvakten och lägger bollen i mål 7-2.

sista 30 minuterna har vi hur många fina anfall som helst och i stort sett vartenda avslut som träffar mål går in. Vi gör 8 mål på dessa 30 minuter där flera är riktigt vackra.

8-2 gör Filip på volley efter att Björn kommit runt på högerkanten och lyft bollen in mot straffområdet.

9-2 kommer efter fint väggspel, Björn till Filip till Björn och mål.

Månsarp tar timeout men det hjälper dem inte, direkt efter timeouten kan Björn stressa till sig bollen högt upp i plan, spela in den till Filip som skjuter 10-2.

Även 11-2 gör Filip, assist givetvis från Björn. Minuten senare kastar Oskar ett fint utkast som Björn får med sig och i vänstervinkel kan han skjuta 12-2

13-2 gör Filip på volley från nära håll efter att Fredrik kommit in i straffområdet och slår bollen mot både Björn och Filip, bollen studsar upp och Filip får träff på den in i mål.

14-2 dundrar Lars upp i taket på hörna innan Gustav J avslutar målskyttet när han kommer runt på vänsterkanten, in i straffområdet och lyckas slå in bollen i mål. 15-2.

Det är verkligen bara ett lag på isen i andra halvlek. Månsarp har en hörna men det är också allt de skapar.

 

Summering:

En väldigt stabil insats. Vi har en kortare period i första halvlek där vi är lite slarviga med passningarna men utöver det ser det bra ut. Defensivt är vi som vanligt bra och Månsarp skapar inte mycket förutom ett par hörnor. Dock är vi inte med riktigt på två av dessa hörnor och får inte undan bollen.

Offensivt är det en av våra bättre matcher denna säsong. Vi skapr mängder av chanser, och gör många mål. När vi anfaller gör vi det med fart och många är delaktiga, något som vi varit lite dåliga på i vissa matcher. Ett par av anfallen är riktigt snygga där bollen går som ett snöre mellan spelarna innan avslut kommer.

 

Hela laget gör en mycket bra insats idag. Vald till bäste spelare i hemmalaget blev Fredrik. Dessutom väldigt kul att se Tobbe Eiman gå in på backen och spela lika lungt och säkert som vanligt, och dessutom göra ett mål. Och att Johan är tillbaka och direkt visade att de gamla takterna sitter i.

 

Mål Åby/Tjureda:

Filip Fransson 4 st, Björn Einarsson 3 st, Gustav Johansson 2 st, Fredrik Rinaldo, Tobias Eiman, Kasper Pettersson, Gustav Warelius, Lars Thuresson, och Markus Bodin.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Björn Einarsson 4 st, Johan Gunnarsson 3 st, Fredrik Rinaldo 2 st, Filip Fransson, Gustav Johansson, och Oskar Löfqvist.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Två omgångar kvar.

Två matcher återstår. Den uppskjutna matchen borta mot IF Stjärnan som fortfarande inte har fått nytt datum då Stjärnan inte återkommit på de datum vi föreslagit för dem, Och sen hemmmamatch mot Malmbäck den 12 februari.

Vi behöver någon poäng till så säkrar vi seriesegern.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards