Direktlänk till inlägg 24 januari 2016

Härlig match mot Åby/Tjureda.

Av bandystars - 24 januari 2016 11:46

Härlig match mot Åby/Tjureda. Seriefinal och perfekt väder. Några minusgrader och vindstilla. Så skriver Åtvidaberg på sin hemsida om matchen mot Åby/Tjureda

 

Som sig bör när de två bästa lagen i serien möts startar matchen i ett högt tempo. Åby får till första avslutet på mål men Jocke Nygren i vårt mål är med och räddar säkert. Efter det tar vi över lite och skapar några riktigt bra lägen med flera skott på mål. Men inget går in.Vi har bra flyt och äger boll långa perioder men tyvärr så får matchen avbrytas efter bara tolv minuter.

 

Isen har spruckit och den måste lagas, det blir ett avbrott på ca femton minuter. När spelet kommer igång igen är det Åby som är piggast och de tar ledningen på ett långskott.

 

Våra killar skärper till sig och ökar tempot igen.

 

Bara några minuter senare jobbar Jonas Kjellberg till sig bollen.

 

Han vänder upp i planen och slår en fin flipp fram mot straffområdet, Albin Wretman är där och suger ned bollen. Han vänder runt och lyfter dit kvitteringen. Vi har nu återigen en riktig bra period med bra boll släpp och mycket fart under skridskorna. Tyvärr har inte dagens domare det och missar i mitt tycke flera utvisningar på Åby spelare och i stället får vi en utvisning efter ca 35 minuter. Det utnyttjar Åby/Tjureda nästan direkt och deras storskytt Filip Fransson sätter ett frislag.

 

Spelet är jämnt och båda lagen skapar flera chanser.

 

Åby gör tyvärr nästa mål. Kommer på en spelvändning som avslutas med ett lyft som de är först på. 1-3.

 

Vi tappar dock inte sugen och bara nån minut senare kliver Simon Skoogh upp på vänsterkanten. Han släpper till Jesper Jacobsson som är på väg in mot straffområdet, han stoppas dock och vi får frislag.

 

Jesper Åkerlund skjuter, bollen tar på en Åby försvarare och kommer ut till Jesper Jacobsson. Han viker runt och skjuter, bollen sitter och vi reducerar till 2-3 härligt!!

 

Med bara några minuter kvar av halvleken jobbar vi till oss en straff.

 

Kalle Knutsson slår den men målvakten räddar skottet.

 

2-3 står sig till halv tid.

 

En helt godkänd första halvlek, vi behöver bara vara lite nogrannare i avgörande lägen både framåt och bakåt.

 

Alla är överens om att det här kan vi ta.

 

Det är ett taggat gäng som kommer ut till andra halvlek.

 

Vi startar riktigt bra och håller i taktpinnen direkt.

 

Alla är med och drar i offensiven och defensivjobbet är exemplariskt.

 

Vi skapar flera bra avslut, Kalle har bla. ett rungande skott i stolpen, men bollen går inte in.

 

Åby/tjureda kommer med några sporadiska avslut men Jocke är med på noterna och tar det som inte vårt försvar stoppar på vägen.

 

Då kommer matchens snyggaste mål. Jesper Jacobsson får bollen på mittplan, drar en motståndare och ser att Tobbe Enander är fri på högerkanten. Istället för att slå en isboll utåt lyfter han ett fin boll bakom Åbys backlinje, Tobbe smeker ned bollen och lyfter den snyggt förbi målvakten. 3-3 och nu känns det som om vi tar det här.

 

Tyvärr åker vi på en riktig skitstraff precis efter. Åby lyfter in en chansboll i vårt straffområde och bollen tar på munskyddet på vår Martin Skoogh. Givetvis slår de dit bollen och vi är i underläge igen.

 

Det tar inte bort vår inställning utan vi behåller farten i spelet.

 

Återigen får vi till flera bra avslut, Jesper Strömberg har ett skott i insidan av stolpen och bollen glider retsamt efter mållinjen men går inte in utan smiter precis utanför den andra stolpen.

 

I åttionionde minuten kliver vi upp på högerkanten och vänder ur, med en snabb spelvändning får Simon Skoogh bollen i bra fart på mittplan. Han avancerar och drar på ett skott, det smiter in under målvaktens benskydd.

 

4-4 och publiken jublar.

 

Öka lite till nu grabbar!!

 

Vi lyckas dock inte få till något mer avslut innan domaren blåser av matchen och vi har spelat oavgjort i seriefinalen.

 

Lite surt för nu är det nog kört att ta första platsen i serien då jag inte tror att Åby/Tjureda kommer att tappa några fler poäng i de matcher som återstår.

 

Dock är vi riktig nöjda med vad vi har presterat idag. Flera av våra supportar som stått på läktaren kommer också fram efter matchen. De har bara beröm att ge grabbarna, "Bästa matchen jag sett på flera år" säger nån. Kan bara hålla med, riktigt bra idag grabbar.

 

Bara millimeter från att slå serieledarna. Nästa helg gäller det att vi ser till att de är på vår sida.

 

Målilla borta står på spelschemat. De har också gått riktigt bra så det gäller att alla är taggade igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards