Direktlänk till inlägg 7 januari 2016

Målilla malde ner Bore

Av bandystars - 7 januari 2016 12:02

Målilla malde ner Bore. En jämn första halvlek. Sedan var Målilla hur stabila som helst och tog en klar seger. Detta skriver husorganet på sin webb

 – Vi nöter ner motståndarna, säger Jonas "Skorven" Persson.

 

Målilla gjorde som de brukar göra den här säsongen. Spelade klokt, hade tålamod och kunde sakta men säkert gå ifrån i målprotokollet. I den första halvleken var det jämnt. BK Bore var inte alls sämre och Adam Nicklasson gav gästerna ledningen.

 

– Jag tycker vi är jättebra första 30 minuterna, säger Bores spelande tränare Niclas Nieminen.

 

Målilla skulle dock få sista ordet under första 45 minuterna. Alexander Nelson och Hampus Karlberg gjorde varsitt mål och hemmaledning med 2-1 i paus.

 

I andra tog det bara en halv minut innan Målilla gjorde 3-1.

 

– Det är slarvigt, dålig markering från oss. Ett sådant mål ska inte få påverka så mycket, men det blir lite hakorna ner, säger Nieminen som var mer besviken över prestationen än förlusten.

 

– Det är för många som spelar på 90 procent.

 

För ärligt talat så var Målilla-segern egentligen aldrig hotad efter det tidiga 3-1-målet. Målen trillade på och även om Bore hade sina stunder så hotade de aldrig på allvar.

 

– Det kändes stabilt, det var en del skott utifrån. I första hade de ju flera chanser, säger Målillas målvakt Jonas "Skorven" Persson.

 

Som så många gånger förr den här säsongen så var han en stabila sista utpost som skapar lugn för hela laget.

 

– Det är en stabil seger, känns som att vi i många matcher nöter ner motståndarna till slut. Det är inte solklart efter första halvleken, men vi spelar med tålamod och gör mycket rätt saker.

 

Känslan är att ni har en stor trygghet i laget.

 

– Det blir ju så när vi fått utdelning i de flesta matcherna. Vi vet att det ger resultat om vi gör rätt saker. Jobbar hårt tillsammans i defensiven och hindrar motståndarna från att skapa farliga chanser. I offensiven har vi tålamod, går inte alltid i förstaläget och tappar boll. Att ha bollen mycket ger energi och det brukar ta ut sin rätt, säger Persson som dock tror det blir tufft att nå allsvenskan.

 

– Ska jag vara ärlig tror jag det blir oerhört svårt. Dels känns det snudd på omöjligt att rå på Åby/Tjureda, det känns som att de vinner med 10-1 varje match. Dels känns det svårt att bli bästa tvåa bland alla serier med tanke på hur jämn den här serien är. Det kanske finns enskilda lag i de andra serierna som är bättre, men ingen serie som håller så hög nivå rakt igenom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards