Direktlänk till inlägg 7 januari 2016

Tjust hade inte en chans

Av bandystars - 7 januari 2016 06:43

Glädjen är stor i Åby/Tjureda just nu och det går bra för laget Bandystars surfar på nätet och det som går att hitta i arla morgonstund är nästan enbart om matcjhen Tjust - Åby/Tjureda

 

Tjust hade inte en chans skriver Åby/Tjureda på sin hemsida


Trettondagens match mot Tjust på bortaplan hann knappt börja innan spänningen tog slut, Efter 14 minuter hade vi gjort fem mål och matchen var mer eller mindre över. Resterade 86 minuter blev sedan en komfortabel resa mot en ny storseger.

 

Daniel Tägt, Martin Lindqvist och Pontus Sjölund var åter tillbaka till denna matchen så coacherna valde att ställa upp enligt följande:

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Dennis backar.

Rinaldo och Gustav W halvor.

Pontus defensiv mitt.

Marcus och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Daniel Haraldsson, Andreas Haraldsson, Christoffer Claesson och Martin Lindqvist.

 

Första halvlek:

Första halvlek hinner knappt börja innan vi får hörna, trots att Tjust hade avslaget. Fredrik slår in hörnan till Filip som gör 1-0 mitt i målet på ett rus som såg väldigt ihåligt ut. Tror det är tredje matchen denna säsongen där vi gör mål på vår första hörna i matchen. Stabilt.

Bara fem minuter senare har vi ett fint anfall som slutar med att vi får frislag någon meter utanför straffområdeslinjen.

Filip skjuter och får på en kanon där bollen går som en banan in i mål. 2-0.

Drömstart och bättre skulle det bli. Någon minut senare är Pontus alert och kan bryta bollen uppe vid Tjust straffområde, kliva in och sätta 3-0.

Kort därefter drabbas Tjust av en 10 minuters utvisning när Hampus Ivarsson slår undan skridskon på Björn, Hampus hinner knappt ut till utvisningsbåset innan han får komma in på plan igen eftersom vi gör 4-0. En perfekt lyra av Fredrik som Gustav W tar ner snyggt och fri kan han lägga bollen i mål.

I den fjortonde minuten får vi ett frislag på höger offensiv planhalva ute vid sargen. Fredrik slår bollen rakt över till vänstra sidan där Gustav W står, Gustav hör Marcus ropa bakom sig så han slår bollen 2-3 meter hemåt i plan där Marcus står och klipper till direkt, stenhårt rakt upp i krysset från 20 meter, vackert!

 

Ledning 5-0 redan efter knappa kvarten och Tjust hade inte mycket att hämta. Men man lyckas ändå reducera efter 17 minuter när man kommer runt på vår högerkant och spelar in bollen framför mål där man är först på bollen och petar den förbi Oskar.

Bara minuter senare gör vi 6-1, Fredrik assisterar Pontus som gör sitt andra mål för dagen. Tjust har sedan ett par hörnor men inget som blir något farligt.

Dryga halvtimmen spelad när Fredrik åker igenom, fintar ner målvakten och enkelt rullar in 7-1. Vi fortsätter att trycka på men det blir inga mer mål innan paus. 7-1 till oss, med mersmak.

 

Andra halvlek:

Andra halvlek och vi med avslag, Filip skjuter direkt och målvakten är inte riktigt med. 8-1, Björn fick assist på detta mål, Om han petade bollen till Filip eller inte låter vi vara osagt.

Vi har i paus bestämt oss för att testa lite andra uppspel, och lite annat spel i andra halvlek och därav blir vårt spel rätt hafsigt stundtals.

Tjust skapar ett par hörnor men Oskar rat enkelt hand om dessa. Timmen spelad när vi får en hörna. Gustav slår in den och Björn får drömträff rakt upp i första krysset. 9-1.

Två minuter senare gör Martin 10-1 innan Tjust återigen skapar ett par hörnor och något skott på mål. En av deras hörnor får vi en bra kontring på men 2 mot 1 läget slutar med en pass på deras försvarare.

Fem minuter innan slutet åker Tjust Denis In-Fa-Lin ut för olämpligt uppträdande när han slår undan bollen efter avblåsning. Tre minuter senare är Dennis lite för het och åker ut 10 minuter för bentackling.

Det sista som händer i matchen är att Tjust får hörna. Återigen rusar vi perfekt och Tobbe får bollen på sig och kan kontra. Han kommer 1 mot 1, lyckas tunnla backen, går runt målvakten och rullar in bollen i mål. 11-1, som också blir slutresultatet.

 

Summering:

Ytterligare en storseger mot ett lag som inte bjöd mycket motstånd. Inför matchen hade vi pratat mycket om att hitta tillbaka till vårt grundspel och hur vi vill spela, de senaste matcherna har vi inte riktigt spelat som vi pratat om i speluppbyggnanden, Så detta var något vi ville börja hitta tillbaka till nu inför fortsättningen av serien.

Och visst såg det bättre ut, Vi kommer mer i de åkningar vi pratat om, och detta är något vi måste fortsätta att nöta.

Sen var det svårt i och med att Tjust backade hem med hela laget, men intentionerna fanns där och det är viktigt att ha ett grundspel att luta sig emot, framförallt när motståndet blir bättre än det var idag.

Andra halvlek blir sen, beroende på resultatet och motståndet, inte lika bra från vår sida. Vi bestämmer oss för att träna på lite andra saker denna halvlek, vi vinner andra halvlek med 4-0 trots detta och trots att spelet stundtals är väldigt hafsigt.

 

Nu är det ny träning i morgon torsdag sen blir det ett par dagars vila innan söndagens match mot BK Bore. Då blir det förmodligen tuffare motstånd än det var idag.

 

 

Mål Åby/Tjureda:

Filip Fransson 3 st, Pontus Sjölund 2 st, Gustav Warelius, Martin Lindqvist, Marcus Bodin, Fredrik Rinaldo, Björn Einarsson, och Tobias Johansson.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Fredrik Rinaldo 3 st, Gustav johansson, Gustav Warelius, och Björn Einarsson.

 

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards